Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 07

Tyla „Ryto“ stovykloje: kodėl įstrigo vilniečiai?

„Kodėl nieko negirdėti apie „Rytą“?“ – į 24sek pastarąją savaitę kreipėsi ne vienas nekantrus Vilniaus komandos gerbėjas. Sulaukę žinių apie Mattą Farrellą, „Ryto“ sirgaliai sunerimo jau daugiau nei savaitę neišgirdę jokių kitų oficialių naujienų. „Ryto“ stovykloje – tyla, tačiau vilniečiai aktyviai kruta žaidėjų rinkoje. Tik ten jiems dar trūksta šiek tiek didesnių finansinių pajėgumų ir sėkmės.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

NBA naujovė pasvilino „Ryto“ komandą.

24sek žiniomis, Vilniaus klubas buvo priartėjęs prie susitarimo su norimu žaidėju, tačiau paskutinę akimirką jam iškrito dvišalis NBA pasiūlymas.

Dvišalės NBA sutartys – NBA naujovė, itin paklausi šią vasarą. Kiekviena NBA komanda gali pasirašyti du dvišalius kontraktus, kurie leistų žaidėją pakviesti į NBA, bet vėliau išsiųsti jį į G lygą, kurioje klubas jam mokėtų fiksuotą atlyginimą.

Matematika tokia: dvišalę sutartį pasirašęs krepšininkas gali tik iki 45 dienų rungtyniauti NBA ekipoje, o likusį laiką privalo praleisti G lygos klube.

G lygoje žaidėjo atlyginimas siekia 75 tūkst. JAV dolerių per sezoną, tačiau jeigu jam pavyksta išsilaikyti NBA klube visas 45 dienas, nuo naujoko atlyginimo į jo sąskaitą sukapsi dar 204 tūkst. JAV dolerių.

Todėl nemažai ant NBA slenksčio esančių amerikiečių mieliau renkasi tokį beveik 300 tūkst. dolerių vertės variantą, nei už panašius ar mažesnius pinigus keliasi į Europą.

Taip paskutinę akimirką atkrito jau ne vienas „Ryto“ vasaros taikinys.

Kitas trukdis „Rytui“ – nusivėlinęs žaidėjų turgus. Dėl patrauklių pinigų Kinija meta vis didesnį iššūkį Europos krepšiniui. Tokiu laiku Kinijos klubai dar medžioja pajėgius žaidėjus, kurie neskuba įsipareigoti Europos komandoms.

Be to, žaidėjų kainos vasaros turguje pakankamai aukštos, tad „Rytas“ turi būti kantrus ir išlaukti momento, kai krepšininkai atsigręš į Europą. 24sek žiniomis, turtingesni klubai jau permušė ne vieną „Ryto“ pasiūlymą.

O kur dar būrys žaidėjų, kurie bus kviečiami į NBA ikisezonines stovyklas ir bandys užsikabinti už galimybės žaisti stipriausioje krepšinio lygoje. Tad kol kas stringa ne tik „Ryto“, bet ir kai kurių kitų Europos taurės kalibro komandų žaidėjų paieškos.

Juolab, šią vasarą Vilniaus klubas itin kruopščiai renkasi naujokus. Iki kaulelio studijuojantys ne tik žaidėjų meistriškumą, bet ir asmenines savybes, „Ryto“ vadovai nori būti tikslūs ir išsirinkti geriausią įmanomą variantą. Ypač, kai kalbama apie brangiausius ekipos žaidėjus.

„Rytas“ taip pat buria jauną ambicingą komandą. To pavyzdys – trejų metų kontraktas su iš NCAA atvykstančiu gynėju Mattu Farrellu.

Klubas didžiausio pastiprinimo šiuo metu tikisi iš 2 ir 4 pozicijos žaidėjų. Kitos pozicijos jau daugmaž užpildytos, tad klubo komplektacija – finišo tiesiojoje.

„Ryto“ pasirengimo sezonui stovykla startuos rugpjūčio 16-ąją, bet sunku tikėtis, kad joje sportuos jau pilnai sukomplektuota komanda.

Nekantrių vilniečių aistruolių laukia dar kelios sunkios savaitės.

„Ryto“ sudėtis
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Chris Kramer 30 m. 191 cm
PG Matt Farrell 22 m. 185 cm
PG/SG Mindaugas Girdžiūnas 29 m. 188 cm
PG/SG Deividas Sirvydis 18 m. 200 cm
SG Ben Madgen 32 m. 193 cm
SF Arnas Butkevičius 25 m. 197 cm
SF/PF Eimantas Bendžius 28 m. 207 cm
C Martynas Echodas 20 m. 206 cm
C Evaldas Kairys 27 m. 207 cm
Treneris Dainius Adomaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius