-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05

U19 rinktinė emocingą pergalę skyrė sveikatą aukojančiam kapitonui

Lietuvos U19 rinktinė šventė itin sunkią pergalę pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, o šį rezultatą krepšininkai paskyrė kapitonui Dovydui Giedraičiui, kuris žaidė nepaisydamas traumos.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / nuotr. FIBA

Po anksčiau atliktų tyrimų paaiškėjo, kad D.Giedraičiui yra plyšę čiurnos raiščiai, bet krepšininkas vis tiek žengė į aikštę ir padėjo komandai žengti į pusfinalį.

D.Giedraitis žaidė net 32 minutes, per kurias pelnė 6 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 1 kamuolį.

Komandos treneris Gediminas Petrauskas po rungtynių, kurias jo ekipa per pratęsimą laimėjo 92:85, kalbėjo: „Smagu laimėti, smagu laimėti tokią kovą po pratęsimo. Noriu padėkoti kapitonui Doviui, kuris žaidžia su nuskausminamaisiais, viena koja. Šitą pergalę skyrėme jam. Tikrai džiaugiamės, bet reikia galvoti toliau.“

Pats D.Giedraitis dėkojo komandos medicininiam personalui, padėjusiam jam atsistoti ant kojų. Žaidėjas pasakojo, kad skausmą rungtynių metu jautė, jam teko vartoti vaistus.

Rokas Jokubaitis pelnė 21 tašką ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų.

„Galima sakyti, kad pakilome iš visiško dugno po grupių etapo. Noriu padėkoti fanams, Dovydui Giedraičiui, kad kaip karys... Jam sunki trauma, buvo ligoninėj, bet didelis skausmas jo nepalaužė.

Galima sakyti, kad pakilome iš visiško dugno po grupių etapo

Žinojau, kad tai bus vieno metimo rungtynės. Jų aukštaūgiai sumetė daug, pridarė mums daug bėdų. Mūsų net trys aukšti žaidėjai išsibaudavo. Bet toks jų arkliukas, mes bandėm rizikuoti su mažesniais jų žaidėjais ir tas pasiteisino. Aišku, labai sunkiai, bet išvargom pergalę“, – kalbėjo R.Jokubaitis.

19 taškų surinkęs Erikas Venskus po rungtynių kalbėjo: „Geros mintys, nes grupių etape taip nesisekė, o atėjus lemiamam momentui iškovojome pergalę ir patekome tarp keturių stipriausių pasaulio komandų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius