Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 08

V.Gedvilas po susitikimo su P.Motiejūnu: „Nesuprasiu, jei žalgiriečių neišleis į rinktinę“

Naujoji Lietuvos krepšinio federacijos vadovybė nepraranda vilčių, jog atrankoje į 2023-ųjų metų pasaulio čempionatą nacionalinė rinktinė galėtų būti sustiprinta Eurolygoje žaidžiančiais Kauno „Žalgirio“ krepšininkais.
Aistros dėl Luko Lekavičiaus
Aistros dėl Luko Lekavičiaus / 15min koliažas

Apie tai pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje užsiminė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Lapkričio 26-ąją lietuviai planetos pirmenybių atranką pradės akistata namuose su bulgarais, o po trijų dienų kausis svečiuose su Čekija.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio asistentas Kęstutis Kemzūra prasitarė, kad jau artimiausiomis dienomis bus paskelbta galutinė rinktinės sudėtis.

„Sąmoningai neskelbiamas susiaurėjęs sąrašas, nes dar gali būti traumų. Galime prisiminti Vaido Kariniausko atvejį. Pandeminė situacija taip pat gali įnešti pakitimų. Kol kas atsakyti tiksliai negaliu, nes tai bus vyriausiojo trenerio sprendimas, žaidėjai bus paskelbti netrukus“, – žadėjo K.Kemzūra.

Treneris taip pat užsiminė, jog LKF nepraranda vilties atrankos kovoms pasikviesti ir Kauno „Žalgirio“ atstovus. Galima tik priminti, kad išplėstiniame K.Maksvyčio sąraše yra Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo ir Mareko Blaževičiaus pavardės.

Teoriškai šis trejetas galėtų prisijungti prie rinktinės antrajame atrankos mače Čekijoje (lapkričio 29 d.), nes „Žalgiris“ Eurolygos mačus turi lapkričio 26 d. (su „Barcelona“) ir gruodžio 2 d. (su Vitorijos „Baskonia“).

„Kiek žinau, su „Žalgiriu“ buvo kontaktuota“, – lakoniškai užsiminė K.Kemzūra.

Kiek labiau paslapties skraistę praskleidė V.Gedvilas. LKF naujasis prezidentas neslėpė, jog buvo susitikęs su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu ir kalbėjosi apie šią situaciją.

„Buvau susitikęs su Pauliumi Motiejūnu ir užsiminiau, jog norėtume matyti rinktinėje Ulanovą ir Lekavičių. Pirmose rungtynėse su bulgarais jų nebus, bet antrajame mače jie bus labai reikalingi, ypač Lekavičius. Ulanovas kol kas nedemonstruoja geriausios formos ir dėl jo spręs treneris, bet Edgaras yra buvęs Kazio Maksvyčio auklėtinis. P.Motiejūnas tarsi ir pažadėjo. Nepasakė, kad tiksliai taip, bet labai tikimės, jog bus teigiamas sprendimas, juk visi matome, kaip klostosi sezonas – kad „Žalgiriui“ pasiekti kažkokių aukštumų bus labai sunku. Prašome „Žalgirio“ vadovybės pasistengti dėl rinktinės – tai yra visų bendras darbas. Nesuprasčiau niekaip, jei neišleistų Lekavičiaus“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius