TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 18

Vienam aukštaūgiui – 8, kitam – 2: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ namie palaužė Miuncheno „Bayern“ 74:73 ir galėjo su palengvėjimu atsidusti – nutraukta nemaloni 4 iš eilės pralaimėtų rungtynių serija. Komentatorius Rytis Vyšniauskas tradiciškai įvertino „Žalgirio“ pasirodymą bei skyrė pažymius krepšininkams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Rungtynės paliko keistą įspūdį. Jei žiūrėti į tai, kaip abi komandos žaidė, būtų galima teigti, kad „Žalgiris“ buvo visa galva geresnė komanda, kuri daug lengviau susikurdavo metimus, turėjo aiškesnę idėją, kaip atakuoti, – apie rungtynes sakė R.Vyšniauskas. – „Bayern“ gynyboje buvo, sakyčiau, neadekvačių sprendimų, rizikų, bet kauniečiai kažkaip nenubausdavo varžovų, nepasinaudodavo savo progomis. Gal tai susiję su 4 pralaimėjimų serija ir sušlubavusiu pasitikėjimu savo jėgomis? Turime pergalę paskutinėmis sekundėmis 1 taško skirtumu, tačiau liko įspūdis, kad „Žalgiris“ buvo ženkliai geresnė komanda.“

Komentatorius atkreipė dėmesį į didelį skaičių tritaškių metimų, kuriuos kauniečiai atliko visiškai laisvi.

„Jei pažiūrėtume į analitinius duomenis, tikriausiai pamatytume 30 tritaškių, iš kurių 25 buvo idealūs metimai iš laisvų padėčių. Geri metikai metė iš savo taškų, bet nekrito. Kartais taip jau krepšinyje būna... Tada prasideda psichologija, paskutines 4 minutes abi komandos negali užpulti, negali įmesti, rezultatas laikosi įšalęs ties 72:70 iki Serge'o Ibakos tritaškio. Svarbiausia, kad pavyko kažkaip laimėti tas rungtynes, – kalbėjo R.Vyšniauskas. – Jei dar ir čia būtų patirtas pralaimėjimas, tai tikrai galėtų labai stipriai kirsti per galvas. Kai žaidi tikrai geriau už savo varžovą, bet vis tiek negali laimėti rungtynių... Tai jau būtų žiauroka. Svarbiausia, kad ta pergalė iškovota. Kad ir kaip sunkiai, bet manau, kad „Žalgiris“ jos nusipelnė.

#2 Keenanas Evansas – 5

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
11 tšk. (2/4 trit.), 7 naud. bal., 20 min.

Žaidė mažiau minučių, bet gal reikėjo tokio trenerio sprendimo dėl dvigubos Eurolygos savaitės, o ir Atėnuose labai fiziškai prieš jį gynėsi varžovai. Be to, ir Lukas Lekavičius žaidė gerai, buvo vertas savo žaidimo laiko.

K.Evansas rungtynes pradėjo 2 tritaškiais, atrodė, kad tai bus dar vienos jo rungtynės su 30 ir daugiau naudingumo balų, bet vėliau jis nebuvo labai rezultatyvus. Gynėjas kartais stengėsi žaisti agresyviai, bet kažkas vis nepavykdavo, nepataikė iš gerų padėčių, kaip ir daugelis kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius