-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 08

Vienintelis žalgirietis Lietuvos rinktinėje tikisi ryškaus vaidmens

Turėjo prasidėti antrasis pasaulio čempionato etapas, atsiverti ketvirtasis varžybų langas, kad Lietuvos rinktinė sulauktų pirmojo Kauno „Žalgirio“ krepšininko rinktinėje. Kauno klubas šįkart išgirdo Edgaro Ulanovo balsą ir išleido jį kovoti su Kroatija bei Nyderlandais.
Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis ir Edgaras Ulanovas
Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis ir Edgaras Ulanovas penktadienį apsilankė futbolo rungtynėse. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2017 metais Lietuvos rinktinėje oficialiose varžybose debiutavęs E.Ulanovas po metų pertraukos grįžo į pasikeitusią nacionalinę komandą.

Dėl NBA ir dalies Eurolygos klubų kreivo požiūrio į 2019 metų pasaulio čempionato atranką Dainius Adomaitis nesulaukė kelių geidžiamų žaidėjų, tarp jų ir iš „Žalgirio“.

Per pirmąsias šešerias rungtynes, kai Lietuvos rinktinė po du kartus įveikė Lenkiją, Vengriją ir Kosovą, nacionalinėje komandoje nežaidė nė vienas žalgirietis, bet šįkart E.Ulanovas prakirto sau langą į rinktinę.

Pernai Europos čempionate Izraelyje ir Turkijoje kaunietis rinko po 7,2 taško ir buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą Lietuvos rinktinėje, kurios žygį tada nutraukė Graikija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Po solidaus sezono Eurolygoje naują sutartį su Kauno klubu sudaręs 26 metų 198 cm ūgio puolėjas veikiausiai turės dar svarbesnį vaidmenį dabar, nes Jono Mačiulio šįsyk nėra, o Mindaugas Kuzminskas keliamas į sunkiojo puolėjo poziciją.

– Edgarai, kaip vyko jūsų išleidimas į Lietuvos rinktinę – jums teko keliauti pas „Žalgirio“ vadovus ir prašyti leidimo į rinktinę?

– Su manimi viskas buvo paprasta, daug klaustukų nebuvo. Gal tik tada, kai kai buvo paskelbta pirminė rinktinės stovyklos data, būta kažkiek niuansų, nes tuo atveju būčiau visai neturėjęs pasiruošimo su klubu.

Kai sužinojome, kad rinktinės pasirengimas prasidės vėliau, viskas buvo paprasta. Situacija buvo lengvesnė nei mano komandos draugų, jokių kabliukų nebeliko.

– Kaip vyksta pokalbiai dėl žaidimo rinktinėje? Klubas sulaukia federacijos prašymo, jūs sulaukiate skambučio, o tada einate pas klubo trenerį ar vadovą?

– Taip, aš turiu pasitarti, man įdomi trenerio nuomonė. Jis matęs ir patyręs labai daug, buvęs panašiose situacijose ne kartą ir ne du. Paklausiu patarimo, nuomonę gerbiu, bet šiemet buvau nutaręs atvažiuoti į rinktinę per šį langą, o su šiuo mano noru visi sutiko. Nebuvo jokių problemų.

– Šarūnas Jasikevičius pasakė „važiuok“ ar pasiūlė dar pagalvoti?

– Jis gerbia mano nuomonę, o aš dėl to džiaugiuosi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Ar kalbėjotės su Mariumi Grigoniu, galbūt kitais žalgiriečiais, kurie galėtų būti naudingi Lietuvos rinktinei, bet liko Kaune?

– Matote, jų situacija yra kitokia. Jei neklystu, tik Marius buvo rinktinės kandidatų sąraše šiam langui, nežinau dėl kitų.

Mariaus padėtis kitokia, nes „Žalgirio“ pasirengimas prasidėjo vėliau, naujų žaidėjų yra daug, sistema nauja, nenuostabu, kad klubas norėjo jį pasilikti.

Neabejoju, kad Marius norėtų žaisti ir ten, ir ten, bet persiplėšti negali. Manau, kad klubas ir rinktinė surado bendrą susitarimą, tad reikia žiūrėti į priekį.

– Jūs pats buvote nutaręs sužaisti šiame lange, nes esate pasiilgęs rinktinės?

– Taip, nes praleidau prieš tai buvusius langus, o vasara buvo ilga. Pasiilgau atmosferos ir sirgalių. Be to, pradėti sezoną žaidžiant rinktinėje yra geras startas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Kaip manote, kiek išaugs jūsų vaidmens svarba, ypač, jei Mindaugas Kuzminskas daugiau žais sunkiuoju puolėju?

– Tikiuosi, kad galėsiu kuo daugiau prisidėti. Pačiam įdomu, ar per vasarą dirbau tikslingai.

Aišku, visi norės įdėti savo indėlį, visi turbūt ir gaus galimybę pasireikšti.

– Ar vasarą bandėte kažką patobulinti savo žaidime?

– Nežinau, bandau viską po truputį. Tiesiog krepšinio sezonas šiemet prasidėjo vėliau, tad sportavau pats, gerinau fizinį pasirengimą, o nuo rugpjūčio pradžios dirbau ir krepšinio aikštėje. Žiūrėsime, kiek tai duos naudos.

Nustebinti jau nieko pernelyg nenustebinsiu, bet noriu išlaikyti kuo aukštesnį lygį, kad nebūtų nuopuolių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Koks jūsų požiūris į FIBA langų sistemą, ateinant septintajam rinktinės mačui pasaulio čempionato atrankoje?

– Aš irgi esu prie tų, kurie sako, kad – ne. Dabartinė sistema ne prie širdies.

Aš skaičiuoju paprastai – man norisi nepatirti pralaimėjimo skonio.

Turime, ką turime. Gerai, kad Lietuva kol kas laimėjo visas rungtynes. Aišku, norėtųsi, kad būtų kitaip, bet kol kas niekas nesikeičia, artimiausiu metu nieko nepakeisime.

– Antrasis etapas prasideda rungtynėmis su Kroatija ir Nyderlandais, paskui dar lauks akistata su Italija. Ar bandote paskaičiuoti, kiek pergalių reikėtų, kad bilietas į pasaulio čempionatą būtų kišenėje?

– Aš skaičiuoju paprastai – man norisi nepatirti pralaimėjimo skonio. Aišku, su kroatais žaisti bus labai sunku, nes jų sudėtis yra labai stipri. Tačiau, manau, kad trenerių štabas ir žaidėjai nori pratęsti pergalių seriją. Todėl ir neskaičiuojame – tiesiog norime laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius