-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 09

Vilniuje iki sezono pabaigos pasiruošęs būti A.Goudelockas: „Pagrindinis tikslas – pergalės“

Vilniaus „Ryto“ treneris Donaldas Kairys turi tvardyti rungtyniauti užsidegusį Andrew Goudelocką. Skambiausias sostinės klubo vasaros pirkinys jau pluša treniruotėse bei pirmą kartą prisistatė Lietuvos žiniasklaidos atstovams.
Andrew Goudelockas
Vilniaus „Ryto“ treniruotė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Andrew Goudelockas – vienas skambiausių naujokų Vilniaus „Ryto“ klubo istorijoje, su savimi į Lietuvos sostinę atsiskraidinęs ir įspūdingą CV.

46-uoju pasirinkimu 2011-ųjų NBA naujokų biržoje pakviestas gynėjas karjeros pradžioje žaidė „Los Angeles Lakers“ komandoje šalia Kobe Bryanto, vėliau jam teko garbė kautis petys į petį „Houston Rockets“ klube su Jamesu Hardenu ir Donatu Motiejūnu.

Neįsitvirtinus NBA, krepšininkui atsivėrė plačios Europos krepšinio durys. Atstovaudamas Kazanės UNIKS komandai jis tapo Europos taurės ir VTB lygos MVP.

Tuomet – treji metai Eurolygoje vilkint Stambulo „Fenerbahče“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Milano „Olimpia“ marškinėlius. Karjeros vidurkis stipriausiame Senojo žemyno turnyre – 15,5 taško (41,1 proc. trit.).

31-erių metų 191 cm ūgio gynėjui priklauso ir Eurolygos visų laikų tritaškių rekordas, kai per vieną mačą įskraidino 10 tolimų metimų. Šį rezultatą praėjusį sezoną dukart pakartojo Stambulo „Anadolu Efes“ siautulys Shane'as Larkinas.

„Situacija Vilniuje man tinka puikiai, – apie motyvus persikelti į Vilnių kalbėjo Andrew Goudelockas. – Žinau nemažai žaidėjų, kurie yra žaidę Vilniuje. Žinau nemažai lietuvių krepšininkų, kurie apie klubą sakė tik gerus dalykus. Pagalvojau ir priėmiau sprendimą, kad tai tobula situacija man. Aš noriu laimėti. Tai pagrindinis mano prioritetas. Manau, kad mano komandos draugai turi tokį patį troškimą. Jie nori laimėti. Svarbiausias tikslas – pergalės.“

Talentu puolime garsėjantis amerikietis atskleidė, ko iš jo aikštelėje ir už jos ribų tikisi „Ryto“ treneris Donaldas Kairys.

„Jis nori, kad būčiau savimi, būčiau lyderiu, o krepšinio aikštelėje daryčiau dalykus, kuriuos dariau visą karjerą. Nieko išskirtinio“, – šyptelėjęs teigė Kobe Bryanto kadaise „Mini Mamba“ pramintas gynėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė

A.Goudelocko karjeroje netrūko lietuviškų akcentų. Milane jis žaidė šalia Mindaugo Kuzminsko, Artūro Gudaičio ir Manto Kalniečio. Kinijoje – šalia CBA žvaigžde tapusio Donato Motiejūno, kurio asistentu klube dirbo fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas.

Šie du lietuviai yra pagarsėję dažnu vienas kito pertraukimu per dantį kalbant diskusijose apie „Žalgirį“ ir „Rytą“, o tokios kalbos pro ausis Kinijoje nepraslinko ir Šandongo „Golden Stars“ ekipoje rungtyniavusiam amerikiečiui.

„Aš su Donatu Motiejūnu rungtyniavau Hjustone ir Kinijoje. Jis su treneriu Virginijumi nuolat kalbėdavosi apie „Rytą“ ir „Žalgirį“, apie šių komandų priešpriešą. Jie tarpusavyje vis kovodavo, tad apie lietuvišką krepšinį žinau daug. Kai išgirdau apie „Ryto“ susidomėjimą, pagalvojau, kad šaunu būtų čia žaisti“, – sakė „Ryto“ naujokas.

Jis prisimena ir pirmą apsilankymą Lietuvoje, kai „Žalgirio“ arenoje lankėsi su Kazanės UNIKS komanda, o vėliau – ir „Siemens“ arenoje.

„Prieš atvykdamas apie Lietuvą nieko nežinojau, tiesiog žaidžiau krepšinį. Pamenu, kad „Žalgirio“ arena buvo pilna, garsūs ir triukšmingi sirgaliai. Bet mes iškovojome pergalę. Tai pirmasis kartas, kai aš buvau Lietuvoje. Tą patį sezoną žaidėme ir prieš „Rytą“. Pamenu, kad šioje ekipoje tuomet žaidė Omaras Cookas. Aikštelėje virė tikra kova, bet mes laimėjome. Atmosfera buvo puiki“, – teigė būsimas vilniečių puolimo lyderis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė

Pasak 15min šaltinių, A.Goudelockas Vilniuje uždirbs 150 tūkst. eurų. Krepšininko vertę stipriai numušė 2018-ųjų gruodį patirta kelio girnelės trauma, po kurios per pusantrų metų jis sužaidė vos trejas rungtynes Venecijoje, prieš COVID-19 pandemijai sustabdant krepšinį ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

31-erių amerikietis teigė, kad pandemijos metu daug dirbo ir ruošė save naujam karjeros iššūkiui Lietuvoje.

„Mano fizinė kondicija yra gera. Dirbau tiek, kiek COVID-19 pandemija leido tai daryti. Dirbau kasdien ir dirbau stipriai, numečiau apie 7 kilogramus“, – sakė A.Goudelockas.

Kaip „Jeep“ arenoje surengtoje konferencijoje užsiminė pats krepšininkas, jis turi galimybę sezono metu persikelti į Eurolygos komandą, o išpirkos suma siekia apie 50 tūkst. eurų.

„Nesuku dėl to galvos. Galvoju apie buvimą Vilniuje ir žaidimą „Ryte“. Aš pasiruošęs čia būti visą sezoną“, – teigė garsusis vilniečių legionierius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ treniruotė

A.Goudelockas kartu su Demetriusu Jacksonu ir Chrisu McCulloughu sudarys „Ryto“ legionierių trejetą, kuris sezono metu gali pasipildyti ir ketvirtu užsieniečiu.

„Praeityje su Chrisu priklausėme tai pačiai agentūrai. Mano buvęs agentas vis man apie jį pasakodavo. Mačiau jo žaidimo epizodus, jis atrodo superatletiškas vaikinas, galintis aikštelėje daryti daugybę dalykų. Noriu su juo pradėti žaisti. Daug žaidimo epizodų mačiau ir Demetriuso. Klubo vadovas klausė mano nuomonės apie jį. Kalbėjome su DJ prieš pusantro mėnesio, sukūrėme gerą tarpusavio ryšį. Tai bus jo pirmasis sezonas Europoje. Noriu jam padėti adaptuotis, manau, kad iš manęs jis gali daug ko išmokti. Nekantrauju, kol prie komandos prisijungs ir Chrisas“, – apie kitus du „Ryto“ amerikiečius kalbėjo A.Goudelockas.

Artėjantį sezoną „Rytas“ rungtyniaus ne sau įprastoje Europos taurėje, bet FIBA Čempionų lygoje. Tai bus pirmasis ir A.Goudelocko sezonas trečiajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre.

„Nesu žaidęs Čempionų lygoje, bet teko domėtis ir stebėti ją. Žinau, kad ši organizacija kasmet auga. Tai didelis iššūkis man“, – sakė A.Goudelcokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius