Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03

Vilniuje nusileidęs D.Jacksonas už patarimus apie Lietuvą dėkoja žalgiriečiui

Antradienio popietę į Vilnių atvyko pirmasis „Ryto“ legionierius amerikietis Demetrius Jacksonas. NBA patirties turintis įžaidėjas teigė esąs pasiruošęs sostinės klubo sirgalius džiuginti gražiais epizodais, o daug informacijos apie Lietuvą jam suteikė Kauno „Žalgirio“ centras Martinas Gebenas.
Demetrius Jacksonas
Demetrius Jacksonas / rytasvilnius.lt

„Skrydis buvo geras. Oro uostuose tikrai tylu dėl COVID-19 pandemijos. Viskas gerai, žmonės paslaugūs. Europa man palieka gerą įspūdį, tad nekantrauju apsižvalgyti ir Lietuvoje“, – tik atvykęs teigė 25-erių „Ryto“ naujokas.

2016 m. 45-uoju šaukimu šį krepšininką pasirinko „Boston Celtics“, o kitus du sezonus atstovavo „Houston Rockets“ bei „Philadelphia 76ers“ ekipoms. Paskutine atleto komanda už Atlanto tapo „Los Angeles Lakers“, tačiau jo nedebiutavo, žaisdamas dukterinėje jos komandoje G lygoje.

185 cm ūgio 90 kg krepšininkui tai bus pirmasis sezonas Europoje. Ruošiantis iššūkiui Lietuvoje jam daug padėjo Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Martinas Gebenas, su kuriuo jis kartu rungtyniavo Notrdamo „Fighting Irish“ universitete.

„Nesu tikras dėl taisyklių, bet esu fiziškai ir psichologiškai pasiruošęs jau dabar. Ruošiau savo kūną ir protą, – sakė D.Jacksonas. – Notrdamo universitete turėjau komandos draugą vardu Martinas Gebenas. Jis žaidžia kitoje Lietuvoje komandoje bei man nemažai papasakojo apie šią šalį. Nekantrauju patyrinėti miestą ir mėgautis šia patirtimi.“

Vilniaus ekipoje artėjantį sezoną rungtyniaus trys legionieriai. Be D.Jacksono, sutartis su „Rytu“ sudarė dar du amerikiečiai – Europoje savo vardą jau susikūręs gynėjas Andrew Goudelockas bei debiutui Senajame žemyne pasiruošęs Chrisas McCulloughas.

Su pastaruoju krepšininku D.Jacksonas yra rungtyniavęs ir praeityje, o kartu jie Vilniaus publikai žada demonstruoti akiai patrauklų krepšinį.

„Kalbėjau su Andrew ir kalbėjau su Chrisu. Tai du geri žaidėjai, – teigė D.Jacksonas. – Su Chrisu esu žaidęs anksčiau, todėl labai džiaugiuosi turėdamas galimybę vėl kartu rungtyniauti Vilniuje ir kartu siekti pergalių. Kalbėjau su juo prieš dvi dienas, mes esame pasiruošę. Pasiruošę kurti gražius epizodus, dėjimus ir perdavimus komandos draugams.“

A.Goudelocko ir Ch.McCullougho atvykimas į Vilnių suplanuotas savaitgalį.

Pasiruošimą sezonui „Rytas“ pradėjo rugpjūčio 10-ąją dieną, o pirmosios oficialios rungtynės įvyks rugsėjo 19-ąją prieš Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius