-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Vilnius malšina aistras – dėl sporto salių nuomos dėliojami nauji žingsniai

Vilniuje kilus chaosui dėl naujos salių nuomos sistemos „Active Vilnius“, sostinės administracijos vadovai susitiko su Sostinės krepšinio mokyklos vienu įkūrėjų Andriumi Čerškumi derėtis dėl kompromisų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės savivaldybė bando ištaisyti klaidas, kurios atsivėrė įvedus naują „Active Vilnius“ salių nuomos sistemą.

Ji turėjo užtikrinti skaidrumą ir aiškią apskaitą internetu, bet dėl įvairių kriterijų subtilybių laimėtojais tapo ne visi. Didelė dalis daug metų tose pačiose salėse sportavusių vaikų neteko galimybės tęsti pratybas ten pat.

Vilniaus krepšinio mokyklos trenerio Gintauto Reginos, buvusio Jono Valančiūno trenerio, vaikai šią savaitę į pratybas rinkosi ant Kalnų parko asfalto.

Vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacija net kreipėsi į Vilniaus tarybą reikalaudama trauktis vicemerą Valdą Benkunską.

„Pamatėme, kad dabartinė padėtis netenkino visų. Iš pradžių kilo klausimų dėl biudžetinių ir nebiudžetinių įstaigų pirmenybės, o kai įvyko realus salių trūkumas, išvydome, kad negalime užtikrinti tęstinumo – tie, kurie sportavo tose pačiose salėse 5-10 metų, salių nelaimėjo ir prasidėjo chaosas, – 15min sakė Vilniaus administracijos direktoriaus pavaduotas, vienas „Active Vilnius“ sistemos kuratorių Adomas Bužinskas. – Dabar bandome tai normalizuoti.

Rugsėjį atrodė, kad visi tilpo, bet spalį paraiškas padavė ir futbolo klubai, ir kitų lauke sportavusių sporto šakų atstovai, ir sistema nebepatenkino poreikio. Dabar bandysime rankiniu būdu, remiantis praėjusių metų pavyzdžiu, pasiūlyti kažkokį laiką visiems. Tęstinumo tarp kriterijų naujoje sistemoje nebuvo, dabar reikės rankiniu darbu tai bandyti taisyti.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adomas Bužinskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adomas Bužinskas

A.Bužinskas ir Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas ketvirtadienį susitiko su dar vasarą sistemos ydas kritikavusios, protestą rengusios, bet paskui daug konkursų laimėjusios Sostinės krepšinio mokyklos vadovu A.Čerškumi ir aptarė galimybes suktis iš keblios padėties.

„Savivaldybė priėmė rezoliuciją, kuria išreiškė politinę valią, kad vidaus sporto salėmis būtų taikoma kita sistema nei likusiai „Active Vilnius“ sistemos daliai, apimančiai klasių, renginių, aikštynus.

O vidinėse sporto salėse, dėl kurių užimtumo turime didžiausią problemą, grįžtame prie senos tvarkos, – sakė A.Bužinskas. – Su asociacijos nariais dėliojamės algoritmą, kaip patenkinti sporto salių poreikį. Judame į priekį ir tikimės, kad po savaitės galima bus ramiai sportuoti.“

„Active Vilnius“ sistemos spragas pamačiusi ir jas strategiškai, suskaidžiusi krepšinio mokyklą į daugiau nei šimtą klubų, apžaidusi Sostinės krepšinio mokykla laimėjo net 54 konkursus dėl salių.

„Mes suprantame, kad mūsų poreikis yra mažesnis ir pasiruošę dalies atsisakyti. Norime pasirūpinti ir kitais, kad vaikai turėtų kur sportuoti“, – sakė A.Čerškus.

SKM.lt / Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Čerškus
SKM.lt / Sauliaus Čirbos nuotr./Andrius Čerškus

Anot jo, dabar Neformaliojo vaikų švietimo asociacijos atstovas su dviem savivaldybės sporto skyriaus atstovais sudarys darbo grupę, kuri tikisi per parą surinkti visą informaciją apie sporto klubų ir akademijų realų valandų poreikį sporto salėse.

„Suprantame, kad susikirtimų ir tvarkaraščių neišvengsime, – sakė A.Čerškus. – Svarbiausia užduotis – kuo greičiau pasiekti kompromisus tarp klubų ir akademijų, kad užtikrintume normalų treniruočių procesą Vilniaus vaikams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius