Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 05

Žalgiriečiai: dabar lygoje daugiau varžovų, bet „Lietuvos rytas“ – ypatingas

Kauno ir Vilniaus dvikovų karštis niekur nedingo, nepaisant skirtumų turnyro lentelėje ir vienodos baigties per pastarąsias tarpusavio kovas.
„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje
„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žalgiris“ (20-2) trečią kartą šį sezoną įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ (15-7), kai sekmadienį sostinėje 79:72 palaužė amžinus varžovus.

LKL čempionate Kauno krepšininkai jau penkiomis pergalėmis lenkia vilniečius, bet kiekvienas laimėjimas Vilniuje turi nepaprastą reikšmę.

„Visas lygis yra pakilęs. Vieni metai buvo „Neptūno“, dabar iššokęs „Lietkabelis“. Visa tai puošia Lietuvos krepšinio lygą, bet „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikova visada principinė, – sakė „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis, sekmadienio rungtynėse pataikęs svarbias baudas mačo pabaigoje. – Vilniaus – Kaunas visada turi ypatingą atspalvį mums ir žiūrovams“.

VIDEO: A.Milaknis: „Principinės kovos tarp Kauno ir Vilniaus žaidėjų niekada nepraras savo atspalvio“

Beveik 10 tūkst. sirgalių stebėjo rungtynes „Siemens“ arenoje. Surinkti pilną salę „Lietuvos rytui“ pavyksta tik per mūšius su „Žalgiriu“, kai į areną suplaukia ir daug svečių sirgalių.

„Nesijaučia, kad žaidžiame išvykoje, – tvirtino A.Milaknis. – Susirenka daug mūsų žiūrovų, kartais jų būna 50 prieš 50. Tai nėra pagrindinis faktorius, bet mums pagelbėja“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje

Pagrindinis faktorius pergalei visada būna krepšinis, o sekmadienio vakarą jį geriau žaidė „Žalgiris“.

„Nuo pat rungtynių pradžios žaidėme susikaupę ir viskas gerai sekėsi. Buvome pabėgę šiek tiek daugiau taškelių, bet vaikiškos klaidelės, nesusikalbėjimas gynyboje leido jiems sugrįžti į rungtynes, – „Žalgirio“ TV sakė vieną geriausių sezono mačų sužaidęs Renaldas Seibutis, pelnęs 12 taškų. – Treneris per pertrauką pabrėžė, kad turime žaisti agresyviai, drąsiai ir laikytis žaidimo plano. Šiandien man pavyko sužaisti neblogas rungtynes, kitas rungtynes sužaidžia kiti. Aš stengiuosi kiekviename mače“.

„Pergalę lėmė kovingumas, nes tai principinė kova, – kalbėjo A.Milaknis. – Žaidėme jau trečią kartą, tad nustebinti vienas kitą jau sunku. Nesužaidėme idealiai, bet laimėjome, vadinasi, viskas pasiteisino“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

„Gerai sužaidėme pabaigą, jie nepataikė baudų lemiamu momentu. Mes žaidėme iki pabaigos, kovingai“, – pabrėžė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

Jo pasirodymą aikštėje lydėjo sirgalių švilpimas – „Lietuvos ryto“ sirgaliai nepamiršo, jog buvęs Vilniaus komandos kapitonas anksčiau buvo žadėjęs nežaisti „Žalgiryje“, bet vasarą perėjo į konkurentų gretas.

Per antrąjį savo mačą Vilniuje prieš buvusią komandą A.Kavaliauskas jautėsi ramiau, o pats daugiau degalų į ugnį nepylė.

„Rungtynės, kaip rungtynės. Eini, žaidi ir tiek“, – nebuvo kalbus A.Kavaliauskas, šįkart pelnęs 2 taškus.

VIDEO: Antanas Kavaliauskas: „Mūsų kovingumas vėl nugalėjo“

Jo komandos draugas Brockas Motumas buvo ypač svarbus, šaudydamas tritaškius antrojoje rungtynių pusėje.

Dar prieš metus Vilniuje kai kurie Kauno sirgaliai švilpė, nepatenkinti šio australo žaidimu, bet šį sezoną B.Motumui tai buvo eilinės geros rungtynės. Puolėjas ir Australijos pelnė 13 taškų, atlaikęs kietą mikrodvikovą su „Lietuvos ryto“ puolėju Artūru Jomantu.

„Du kovingi žaidėjai rungtyniavo vienas prieš kitą. Manau, kaip tokio lygio rungtynėse, vyko normali kova“, – sakė B.Motumas.

Tai buvo penktasis įtemptas ir svarbus „Žalgirio“ mačas per dvi savaites. Per tiek laiko iškovojęs tris pergales Eurolygoje prieš Maskvos CSKA, Stambulo „Daruššafaka“ ir „Barcelona“, Kauno klubas lyg tyčia dusyk paeiliui žaidė ir su artimiausiais persekiotojais LKL pirmenybėse.

Praėjusį pirmadienį „Žalgiris“ pralaimėjo „Lietkabeliui“, bet amžinų varžovų dvikovoje vėl pavyko nugalėti „Lietuvos rytą“, tad žalgiriečiai gera nuotaika lauks kito išbandymo. Jis ateis penktadienį, kai Eurolygos rungtynėse Graikijoje teks žaisti su Pirėjo „Olympiakos“.

„Lietuvos ryto“ itin svarbus mačas lauks trečiadienį Vilniuje, kur įvyks paskutinės Europos taurės turnyro antrojo etapo rungtynės.

Vilniaus krepšininkams reikės pergalės bent devyniais taškais prieš Sankt Peterburgo „Zenit“, siekiant iškopti į Europos taurės varžybų ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius