-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 04

Metas permainoms: Kauno „Žalgirio“ žaidėjų įvertinimas ir kontraktų situacija

Kauno „Žalgiris“ baigia gerti kartaus nusivylimo sklidiną 2021-2022 m. sezono taurę, bet paskutinės rungtynės reiškia ir naują pradžią. Kauno „Žalgirio“ sudėtis ženkliai keisis šią vasarą, nes daugumos žaidėjų kontraktai nebus pratęsti.

Penktadienio laimėtomis rungtynėmis Šiauliuose „Žalgiris“ pabaigė sezoną, pirmą kartą per klubo istoriją laimėję „Betsafe-LKL“ bronzą.

Ne tokių apdovanojimų tikėjosi „Žalgirio“ krepšininkai, iki tol per 28 sezonus laimėję 23 čempionų titulus.

Turėjusi didžiausią – beveik 10 mln. eurų – biudžetą Kauno komanda ir šį sezoną buvo laikoma favorite, net ir tada, kai netruko išryškėti sudėties formavimo klaidos.

„Žalgiris“ šį sezoną du kartus keitė trenerį, pakeitė ir kelis žaidėjus, bet Pauliaus Motiejūno vadovaujamas klubas iš esmės liko neišsprendęs komplektacijos klausimų, lyg nuodai veikusių visą sezoną.

Suprasti akimirksniu

  • Permainos Kauno klube sezono metu:
  • Atleistas treneris M.Schilleris ir jo asistentai, atleisti žaidėjai E.Mudiay ir Z.Dragičius, atleistas P.Motiejūno padėjėjas F.Lamy, atleistas treneris J.Zdovcas.
  • Sezono metu komandą papildė žaidėjai T.Websteris, Z.Dragičius, R.Miniotas, treneriai J.Zdovcas, jį pakeitė K.Maksvytis, atėjo asistentai E.Beržininkaitis ir G.Krapikas.

„Žalgiris“ liko paskutinis Eurolygoje, LKL pusfinalyje krito nuo Panevėžio „Lietkabelio“, o pergalė mažajame finale negalėjo būti svari paguoda Kazio Maksvyčio treniruojamai ekipai.

Tačiau kiekvieną vasarą ryškiau sužiba saulė, o „Žalgiriui“ taip pat ateina metas, kai reikės atsisveikinti su žaidėjais ir į jų vietas pristatyti kitus.

Kalbos apie galimus „Žalgirio“ naujokus sukasi ne pirma savaitė, bet iš pradžių sudėkime taškus ir įvertinkime, kurie žaidėjai Kaune likti neturėtų.

Tai Websteris

Eurolyga: 4 taškai, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 2 naudingumo balų vidurkis per 12 minučių.

LKL: 7,8 taškai ir 2,2 rez. perd. per 18 min.

Įvertinimas – 2. Atsisveikinus su Emanueliu Mudiay sezono pradžioje, o Zoranui Dragičiui neįsitvirtinus Kauno klube ilgam, Tai Websteris liko vienintelis pirkinys gynėjų grandyje, kuri buvo didžiausia „Žalgirio“ bėda visą sezoną.

Nors K.Maksvytis rodė daugiau pasitikėjimo T.Websteriu, o dėl smagios nuotaikos Naujausios Zelandijos krepšininką mėgo komandos draugai, krepšinio aikštėje jis ir toliau atrodė tarsi svetimkūnis „Žalgirio“ žaidime.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Sirgalių išplatintas vaizdo įrašas su T.Websterio klaidžiojimu bare po paskutinio pralaimėjimo „Lietkabeliui“ LKL pusfinalyje gali likti atmintyje ilgiau nei jo krepšinis Kaune. Per daugiau nei pusmetį T.Websteris taip ir neparodė galintis žaisti Eurolygoje.

Sutartis – galiojo iki šio sezono pabaigos ir akivaizdu, kad nebus pratęsta.

Marekas Blaževičius (20 metų, 211 cm)

Eurolyga: 5,7 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 5,3 naudingumo balo per 12 minučių.

LKL: 8,4 taško ir 3,5 kamuolio

Įvertinimas – 5. Banguotas sezonas, per kurį M.Blaževičius buvo tapęs ir starto penketo vidurio puolėju Eurolygoje, ir neregistruojamu žaidėju LKL varžybose.

Atėjus K.Maksvyčiui, M.Blaževičiaus vaidmuo sumenko, „Žalgirio“ treneriui nusprendus remtis kitais vidurio puolėjais. Marekas žaidė tik po vieną mačą per serijas su „Neptūnu“ bei „Lietkabeliu“. Nors gerai atrodė mažajame finale su „Šiauliais“, kyla didelis klausimas, ar K.Maksvytis įsivaizduoja M.Blaževičių nuolatinėje rotacijoje kitą sezoną?

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marekas Blaževičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Marekas Blaževičius

Sutartis – trejų metų sutartyje lieka dar vienas sezonas, bet kadangi kontraktas buvo pasirašytas pagal formulę 2+1 ir sąlygą, jog šią vasarą teisė spręsti dėl pratęsimo priklauso žaidėjui, įmanomas ir atsisveikinimas.

Lukas Lekavičius (28 metai, 180 cm)

Eurolyga: 10,2 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 10,9 naudingumo balo per 24 minutes.

LKL: 10,9 taško ir 4,4 rez. perdavimo.

Įvertinimas – 8. Visą sezoną buvo svarbiausias ir stabiliausias „Žalgirio“ gynėjas, užkūręs ekipą ne vienai pergalei LKL ir Eurolygoje. Tačiau sezono pabaigoje net aktyviausio komandos variklio baterijos atrodė nusėdusios.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Po ypač rezultatyvaus ketvirtfinalio, kur jis rinko po 15 taškų ir ištempė per neramius „Neptūno“ vandenis, per pusfinalio ir mažojo finalo seriją Luko rezultatyvumas nusileido iki 7,8 taško. Sunku jam priekaištauti dėl pralaimėto pusfinalio, bet gelbėtoju jame jis irgi netapo.

Sutartis – pavasarį pratęsta iki 2025 metų.

Joshas Nebo (24 metai, 206 cm)

Eurolygoje: 8,8 taško, 6,2 atkovoto kamuolio (2,5 – puolime) ir 12,8 naudingumo balo per 23 minutes.

LKL: 6,8 taško ir 5,1 atkovoto kamuolio

Įvertinimas – 7. Už krepšinį Eurolygoje vertas daugiau, už žaidimą LKL – mažiau.

Atrodė, kad debiuto sezono Eurolygoje gerinęs savo žaidimą bei KMT finale dominavęs J.Nebo tokia pačia progresija eis ir per svarbiausias LKL sezono kovas, bet taip neatsitiko. Pusfinalyje su „Lietkabeliu“ jis nusileido Dž.Gagičiui, priminęs, kad vien galingo kūno ir raumenų neužtenka.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

„Žalgirio“ istorijoje tai liks kaip vienas atletiškiausių visų laikų žaidėjų, gaila, jog etapas Kaune buvo toks trumpas.

Sutartis – „1+1“ modeliu sudarytas kontraktas, bet pliusą jau galima nubraukti. Amerikietis jau yra sukirtęs rankomis su Stambulo „Anadolu Efes“ ir už nedidelę išpirką persikels pas Eurolygos čempionus.

Mantas Kalnietis (35 metai, 196 cm)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius