-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Bananų ant klevų neužauginęs Žydrūnas Urbonas: „Užkniso“

Žydrūnas Urbonas prieš atsakomąsias KMT ketvirtfinalio rungtynes prieš Vilniaus „Rytą“ vaizdžiai pasakė, kad jo auklėtinių triumfas ir iškovotas bilietas į finalo ketvertą būtų tas pats, kas išsiveržęs ugnikalnis ar bananai, pradėję augti ant klevų. Tačiau to nenutiko. Nors „Juventus“ kovėsi iki paskutiniųjų, tačiau neišsaugojo keturių taškų persvaros, atsivežtos iš pirmųjų rungtynių ir sostinėje krito 94:103.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Julius Jucikas taip galingai pataisė komandos draugo netaiklų metimą pirmojo kėlinio viduryje, kad akimirkai teko persižegnoti dėl krepšio konstrukcijos sveikatos.

Po Mariaus Runkausko taiklaus tritaškio Ž.Urbonas žengė į aikštę iškėlęs kumštį į viršų. Jo komanda, nors ir strigo gynyboje, po pirmojo kėlinio dar turėjo sau teigiamą rezultatą – atsiliko 25:27.

Aistros kunkuliavo antrajame rungtynių kėlinyje. Nors „Rytas“ jau buvo išlyginęs bendrą dviejų mačų rezultatą, tuomet „Juventus“ atkuto. Vilniuje itin nemylimas Žygimantas Skučas smeigė tritaškį, o Bryantas Crawfordas pelnė dvitaškį su pražanga ir rodė raumenis tribūnose susirinkusiems varžovų aistruoliams.

Pirmoje mačo pusėje uteniškių raumenys buvo didesni – 49:45.

Skėsčiojo rankomis po pertraukos Ž.Urbonas, stebėdamas kaip jo auklėtiniai prarado žaidimo ritmą ir paleido varžovus į priekį spurtu 7:23.

Tam, kad žengtų į KMT finalo ketvertą, Ž.Urbono auklėtiniams per ketvirtąjį kėlinį reikėjo panaikinti 13 taškų deficitą. Taškas po taško kirpo „Juventus“ varžovų pranašumą, o pats treneris prarado kantrybę ir ketvirčio viduryje užsidirbo techninę pražangą.

Bet nebeatsitiesė uteniškiai Vilniuje ir liko be krepšinio fiestos Klaipėdoje, kur vyks finalo ketvertas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Radzevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Radzevičius

Maža to, antradienio rungtynes apkartino epizodas, kai ant Ž.Skučo kojos užlipęs Marekas Blaževičius gavo traumą.

„Nėra net ką žiūrėt į tą statistiką“, – sėsdamas ant kėdės spaudos konferencijų kambaryje pasakė Ž.Urbonas.

Ir netrukus paaiškino, apie ką kalba.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

„Aš labai didžiuojuosi savo vyrais. Didžiuojuosi, kad mušėmės su „Rytu“, bet jau užkniso tas dalykas... Užkniso, kai jie meta 37 baudas. Retoriškai klausiu: kodėl jie tiek meta? Net pats Algimantas Pavilonis mane mokė, kad niekad negausi techninės, jei nusisuksi ir išliesi emociją. Buvau nusisukęs, susinervinęs dėl sprendimo ir gavau techninę. Mes žaidėme vieno metimo rungtynes, – nusivylęs kalbėjo „Juventus“ treneris. – Man gaila savo vyrų. Treti metai iš eilės...

Po dviejų laimim keturiais, dar keturis iš namų turime, tai aštuoni pliusas. Visi galvojo, kad griebs „Rytas“, bet nieko jie negriebė, mes patys...

Žygio buvo kvailystės visiškos. Dar tokios tyčinės pražangos nesu matęs... Vieno metimo rungtynėse mes padarėme taktinių, strateginių klaidų. Aš suprantu, su kuo mes žaidžiame ir kas mes esame.

Vyrai buvo verti finalinio ketverto.“

Užkniso, kai jie meta 37 baudas. Retoriškai klausiu: kodėl jie tiek meta?

– Tu Holloway sužaidė sezono rungtynes. Nustebino?

– Šaunuolis. Jis pataikė pirmą tritaškį. Kiek jam ėjo per apačią kiti varžovai...

Sirvydis iš tos baimės nuo lentos, tada Holloway tris tritaškius. Sezono rungtynės. Gero lygio žaidėjas, bet jam su pasitikėjimu yra problemų. Čia „Ryto“ reikalai, bet šiandien jam atsirišo rankos.

Bryantui Crawfordui kulną skaudėjo, bet jis su nuskausminamais išėjo, jį situacijose gaudė. Holloway yra greitas, žinojom, kad per apačią eiti prieš jį. Gerai, kad paskui įleidau Shannoną Scottą, grįžom į rungtynes, jis kiek pristabdė, nes jis sveikas ir jo greitos kojos. Ant Bryanto pykt negaliu, nes jis turėjo problemų.

– Ar gavote paaiškinimą dėl techninės pražangos?

– Aš jau trečią techninę nuo jo gaunu. Kas čia? Didybės manija ar kas čia tam žmogui?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

– Trečio kėlinio pabaigoje, kai „Rytas“ spurtavo, neprašėte pertraukėlės...

– Aš žinojau, kad mes grįšim. Suveikė ta aikštės gynyba mūsų, grįžom į rungtynes. Ignas būtų įmetęs tą tritaškį, būtų pratęsimas... Būtų įmetęs nuo lentos kaip Sirvydis, būtume žaidę pratęsimą.

Aš žinojau, kad mes grįšim

– Buvo daug emocijų iš jūsų, atrodė, kad ši serija jums itin daug reiškė...

– Žinoma, reiškė. Aš tais vyrais tikiu, aš su jais nuo ryto iki vakaro gyvenu, net su žmona tiek nebūnu. Čia tokia vyriška draugystė... Aš žinau savo komandą. Svarbu buvo, kokioje psichologinėje būsenoje išeisime, kad kažkuris nebūtų išsigandęs. Man svarbu buvo, kad jie visi važiuotų maksimaliai. Manau, šiandien žaidėme 80-ties proc. rungtynes.

– Pusfinalyje „Rytas“ žais prieš „Neptūną“. Kokios prognozės?

– Sunku sakyti. „Neptūnas“ šiandien kiek tritaškių pataikė? 8? 6? Naujas treneris atėjo, mes papuolėme, o šiandien badė laisvi. Manau, turėtų favoritų statusas pereiti „Rytui“. Mes tris kėlinius ten neblogai mušėmės, bet manau, kad „Rytas“ turėtų susitvarkyti.

Neturi Blaževičiaus, bet turi Tubelį. Manau, jis gaus kelias minutes ir atstovės. „Neptūnas“ turi gan stiprią priekinę liniją, bet jie nėra labai gerai nugara žaidžiantys.

– Bet M.Blaževičius buvo grįžęs į aikštę.

– Grįžo? Net nemačiau. Šaunuolis!

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

– Ž.Skučas anksčiau šiame sezone M.Blaževičiui išmušė du dantis, šiandien būtent ant Ž.Skučo kojos užlipęs gavo traumą. Kaip jums iš šalies tai atrodo?

– Man Skučas per kiekvieną treniruotę sako, kad „nu, jei bus Blaževičius, tai aš jį sudraskysiu“. Juokauju. Žygimantas intelektualus vyras, sakyčiau, sužalotas intelekto. Tai žaidybiniai epizodai, jis nebedaro tų nesąmonių, kurias darydavo anksčiau. Aš jį gydžiau ir, manau, išgydžiau. Dabar gal teisėjai kai kur net duoda baudas, nes ten Žygis. Bet jis pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius