-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

„Juventus“ šturmą atlaikęs „Rytas“ – KMT finalo ketverte

Savo sirgalius kiek pagąsdinęs Vilniaus „Rytas“ sugebėjo žengti į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro finalo ketvertą, kurio kovos antrą sykį vyks Klaipėdoje. 4 taškų deficitą iš Utenos parsivežęs „Rytas“ namuose 103:94 (27:25, 18:24, 36:15, 22:30) nugalėjo „Juventus“ ekipą ir pusfinalyje grumsis su finalo ketverto šeimininku „Neptūnu“.
Terrellas Holloway
Terrellas Holloway / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rytui“ pergalės 9 taškų skirtumu užteko, kad kompensuotų pirmajame mače patirtą nesėkmę 81:85.

Vis dėlto lengva sostinės „Jeep“ arenoje vykusiose rungtynėse šeimininkams nebuvo. Ypatingai pirmoje susitikimo pusėje.

Uteniškiai rungtynių pradžioje pratęsė tai, ką pradėjo savo namų aikštėje antrąją šių metų dieną.

Žydrūno Urbono auklėtiniai pirmavo visą pirmąjį kėlinį, turėjo ir 6 taškų pranašumą, o „Rytas“ išsiveržti į priekį sugebėjo tik po paskutinėmis sekundėmis pataikyto Arno Butkevičiaus tritaškio.

Antrasis kėlinys vilniečiams buvo katastrofiškas. Negana to, kad Gyčio Radzevičiaus vedami „Juventus“ krepšininkai atitrūko 47:38, bendroje dviejų rungtynių dvikovoje atitrūkdami 13 taškų skirtumu, sostinės ekipa dar ir neteko 10 taškų per 9 minutes spėjusio surinkti Mindaugo Girdžiūno – gynėjas buvo išvarytas iš aikštės dėl nesportinės ir techninės pražangų.

„Ryto“ atgimimas prasidėjo iš karto po ilgosios pertraukos. Įspūdingai rungtyniavęs Tu Holloway su Arno Butkevičiaus ir kitų vilniečių pagalba leido vieną taiklų metimą po kito ir per kėlinį pelnė net 36 taškus, o demoralizuoti „Juventus“ žaidėjai ne tik iššvaistė turėtą pranašumą, bet ir po trijų kėlinių atsiliko didžiuliu skirtumu – 64:81.

Dviženkliu skirtumu ne tik rungtynėse, bet ir ketvirtfinalio serijoje atsilikusi „Juventus“ ketvirtajame kėlinyje dar atkūrė intrigą.

Likus žaisti 15 sek. Darius Tarvydas sušvelnino rezultatą iki 94:100, o kitoje aikštės pusėje Pako Cruzas pataikė tik vieną baudos metimą ir paliko „Juventus“ šansą tritaškiu nukelti rungtynes į pratęsimą.

Jį bandė išnaudoti Ignas Vaitkus, bet puolėjo šūvis iš tolimos distancijos skriejo pro šalį ir vienas link krepšio pabėgęs Deividas Sirvydis dėjimu įtvirtino „Ryto“ pergalę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

„Rytą“ link pergalės vedė geriausias sezono rungtynes sužaidęs T.Holloway.

Amerikietis per 33 minutes pelnė 28 taškus (6/12 dvit., 3/7 trit., 7/7 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Pergalingos rungtynės „Rytui“ kiek apkarto dėl Mareko Blaževičiaus patirtos traumos. 18-metis aukštaūgis trečiajame kėlinyje nusileido ant Žygimanto Skučo kojos ir patyrė čiurnos traumą bei patraukė į rūbinę.

Vis dėlto jau ketvirtojo kėlinio pradžioje didžiam „Ryto“ aistruolių džiaugsmui jaunasis aukštaūgis sugrįžo ant parketo ir iš viso per 21 minučių spėjo surinkti 6 taškus ir atkovoti 7 kamuolius.

„Rytas“ jau kurį laiką verčiasi be kito vidurio puolėjo Martyno Echodo, kuris greičiausiai praleis ir finalo ketverto turnyrą.

KMT pusfinalyje „Rytas“ šeštadienį žais prieš „Neptūną“. Vilniečiai uostamiestyje gins pernai antrą sykį išsikovotą nugalėtojų vardą.

„Rytas“: Tu Holloway 28 (9/19 metimai), Arnas Butkevičius 19 (10/11 baud., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), Pako Cruzas 18 (6/16 metimai, 7 rez. perd.), Mindaugas Girdžiūnas 10, Eimantas Bendžius 9 (2/9 metimai, 6 atk. kam.).

„Juventus“: Julius Jucikas 16 (7/12 dvit., 7 atk. kam.), Gytis Radzevičius 15 (8/11 baud., 7 atk. kam., 28 naud. bal.), Žygimantas Skučas 14, Vytautas Šulskis 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius