Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 31

Ekipos naujoką įvertinęs J.Zdovcas bedė pirštu į gynybą: „Tai nepriimtina“

Kauno „Žalgirio“ (8-0) krepšininkai toliau neužsikirsdami važiuoja per oponentus „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kuriose sekmadienį 103:77 sutriuškino Prienų „Labas Gas“ (0-7). Visgi spaudos konferencijoje ekipos naujoką Zoraną Dragičių įvertinęs Jure Zdovcas pozityvumu nespindėjo – trenerį labai neramina jo auklėtinių gynyba.
LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“
LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Ką aš galiu pasakyti? Aš nesu patenkintas šiomis rungtynėmis. Sužaidėme geras pirmąsias 8 minutes, tačiau tuomet atsipalaidavome. Praleidome 40 taškų pirmoje mačo dalyje ir dar tiek pat antroje. Tai nėra priimtina. Pralaimime Eurolygoje ir negalime eiti į priekį su tokiu nusiteikimu. Žaisdami tokiame lygyje kaip šiandien negalime daryti tiek klaidų tiek puolime, tiek gynyboje“, – rungtynes reziumavo slovėnas.

Paklaustas, kokių pozityvių dalykų iš šiandienos mačo gali pasisemti „Žalgiris“, J.Zdovcas tik gūžčiojo pečiais.

„Kalbant atvirai, tikrai nežinau, – juokėsi treneris. – Turėjome keletą gerų gynybinių epizodų, tačiau visi geri dalykai vyko per pirmas 12-13 minučių. Po to žaidėjai nedemonstravo tokio lygio, kokio iš jų tikimės.“

„Twitter“ nuotr./Zoranas Dragičius
„Twitter“ nuotr./Zoranas Dragičius

Šeštadienį kauniečiai oficialiai patvirtino naujieną apie Zorano Dragičiaus įsigijimą. Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto pozicijose galintis žaisti slovėnas yra puikiai pažįstamas J.Zdovcui, su kuriuo praeityje darbavosi nacionalinėje rinktinėje.

„Stengsimės, kad jis prie mūsų prisijungtų kaip įmanoma greičiau ir įveiktų visus medicininius patikrinimus. Žinau, kad Zoranas dirbo individualiai, tačiau jo sportinė forma tikrai nėra optimali, nes visai kas kita yra pradėti sezoną intensyviu darbu su komanda.

Tikiuosi, kad jis mums duos daug. Visų pirma, kietumo, agresyvumo. Mums to trūksta, mes esame per minkšti, nepadarome pražangų gynyboje. Zoranas yra vokalus ir gerą dieną gali rinktis taškus iš bet kur. Jis gali užbaigti atakas iš prasiveržimo, galbūt neturi gero metimo, bet žinau, kad ties tuo dirba ir gali pataikyti. Gynyboje jis gali būti puikiu gynėju. Jis yra komandos žaidėjas ir jis turi tai, ko mums būtent šiuo momentu ir reikia.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“

„Basketnews.lt“ žurnalistas Donatas Urbonas šiandien pranešė, kad žalgiriečiai aktyviai domisi ir dar vienu perimetro krepšininku, įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galinčiu žaisti Tai Websteriu iš Naujosios Zelandijos.

J.Zdovcas šių gandų spaudos konferencijoje komentuoti nepanoro. Treneris taip pat nedetalizavo ir Emmanuelio Mudiay situacijos, tik pabrėžė, kad įžaidėjui šiandien turėjo būti atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

Eurolygoje kauniečiai pirmą pergalę sieks iškovoti jau lapkričio 5-ąją, kuomet namuose egzaminuos Berlyno ALBA krepšininkus.

VIDEO: J. Zdovcas: „Dragičius duos mums tai, ko neturėjome iki šiol“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Labas-Gas“ [2021-10-31]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius