-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31

Finalų supermenas: 16 taškų per kėlinį įmetęs Edgaras Ulanovas pasakė, kaip tai įvyko

Edgaras Ulanovas tikriausiai turi rimtų planų kitą savaitę. Kauno „Žalgirio“ puolėjas dar viską, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija būtų trumpa ir pasibaigtų šeštadienį Kaune.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Siemens“ arenoje kurį laiką ketvirtadienio vakarą atrodė, kad žaidžia vienas prieš penkis.

Antrajame LKL finalo mače E.Ulanovas vienas pelnė 16 taškų per pirmą kėlinį, kai įstabiu pasirodymu paklojo kilimą „Žalgiriui“ į greitą persvarą (30:15), o paskui ir į pergalę 85:67.

„Jis uždavė toną visoms rungtynėms, – po mačo, kuris serijos rezultatą pavertė 2-0 Kauno klubo naudai, sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Jo žaidimas per dvi pozicijas ir sprendimai buvo nuostabūs. Jis buvo vienas iš tų, kurių energija buvo didelė.“

VIDEO: Edgaras Ulanovas nori LKL finalo seriją baigti Kaune

E.Ulanovas greitai įsivažiavo rungtynėse drauge su Aaronu White'u.

Vilniaus „Rytas“ šįkart pradėjo mačą prie šių žalgiriečių statydami kitus žaidėjus. E.Ulanovas prie savęs gavo ne Arną Butkevičių, o Eimantą Bendžių. Prie A.White'o buvo priskirtas ne E.Bendžius, o Deividas Sirvydis.

„Rytas“ buvo nusprendęs palikti daugiau erdvės „Žalgirio“ puolėjų metimams iš toliau, kad sutelktų gynybą kitur, bet, akivaizdu, kad šeimininkų sumanymas nesuveikė.

„Jie nemažai rizikuoja, palikdami mane arba Aaroną White'ą, – apie „Ryto“ taktiką sakė E.Ulanovas, kuris iki šiol tiek daug taškų įmetęs buvo per du kėlinius, bet ne per vieną. – Jie patys kalba apie tai, kad nenori, jog mestų Milaknis, Grigonis, Westermannas, tad leidžia daugiau mesti mums. O mums reikia nebijoti, mesti ir pataikyti.

Be to, ir šiaip pavyko gerai sužaisti ant ūselio.”

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Ne tik pribloškiantis puolimas rungtynių pradžioje lėmė „Žalgirio“ pergalę. E.Ulanovas nupelnus dalino visiems.

„Manau, kad tai tikrai solidžios rungtynes, – sakė iš viso 16 taškų pelnęs žaidėjas. – Gynyboje kartais gindavomės super, tiesiog super. Buvome visą laiką kartu, tikra komanda, stengėmės vienas už kitą, atsarginių suolas labai palaikė mus, kurie žengėme į startą. Vieni prisidėjo daugiau, kiti – mažiau, bet bendrame vaizde – super.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“

„Žalgiris“ tvirtai pirmauja serijoje iki trijų pergalių 2-0, nes ir pirmajame mače Kaune dominavo 79:64.

Nuo 2014 metų „Žalgiriui“ atstovaujantis E.Ulanovas siekia penktojo aukso žiedo ir link jo eina trumpiausiu keliu. Ar tai pati įtikinamiausia finalo serija, kol kas?

„Sunku pasakyti, bet pirmaisiais metais, kai atėjau į „Žalgirį“, regis, laimėjome 4:0 (iš tiesų 3:0, red.), – kalbėjo E.Ulanovas. – Bet paskui, kad ir prieš ką žaistume, vis suklupdavome antrosiose rungtynėse. Šįkart tai prisiminėme ir tai padėjo mums gerai pradėti mačą.“

Iki Tanoko Beardo pasiekto LKL finalų serijos rezultatyvumo vidurkio rekordo (22,8 taško 2006 metų finale) E.Ulanovui toli, bet pelnęs 10 taškų pirmajame ir 16 taškų antrajame, jis juda link finalo MVP titulo.

Savo kolekcijoje jis jau turi tokių prizų. E.Ulanovas yra tapęs naudingiausiu finalo serijos žaidėju 2017 metais, o dar tris kartus (2015, 2017 ir 2018 m.) buvo pripažintas Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinių rungtynių MVP.

Ir šioje finalo serijoje pagal naudingumo balus – 36, jis lenkia kitus „Žalgirio“ lyderius: Brandoną Daviesą (28), Marių Grigonį ir A.White'ą (po 25), Nate'ą Woltersą (24).

Panašu, kad finalinės kovos yra tas metas, kai E.Ulanovas jaučiasi geriausiai – ir šį sezoną dar galime prisiminti jo įspūdingą pasirodymą Eurolygos ketvirtfinalio mače Stambule su „Fenerbahče“.

Tačiau, paklaustas apie MVP titulą, E.Ulanovas suka mintis kita kryptimi.

„Mano pirmieji žodžiai po finalinės sirenos Vilniuje buvo tokie: pirmyn, mes turime baigti seriją namie šeštadienį, – sakė E.Ulanovas. – Privalome viską pabaigti Kaune. Jei toks bus nusiteikimas, turėsime didelius šansus. O ar mąstau apie apdovanojimą? Bus kaip bus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius