-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

G.Žibėnas prieš LKL finalo pradžią: „Visą sezoną dėl to dirbome“

Vilniaus „Rytas“ jau šį vakarą stos į pirmąją Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo kovą. 21-ą kartą LKL finale žaisiantys vilniečiai pirmąsyk rungtyniaus ne prieš Kauno „Žalgirį“, o prieš Panevėžio „Lietkabelį“. „Visą sezoną dirbame dėl to finalo“, – mačo išvakarėse sakė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Alytaus „Dzūkiją“ ir „Šiaulius-7bet“ LKL atkrintamosiose vienodais serijos rezultatais 3-1 įveikęs „Rytas“ susitiks su panevėžiečiais, kurie ketvirtfinalyje „sausai“ 3-0 perlipo Utenos „Juventus Uniclub Casino“, o pusfinalyje sensacingai 3-1 eliminavo „Žalgirį“.

„Lietkabelis“ yra labai gerai treniruojama, stabili komanda. Per sezoną jie nepakeitė nė vieno žaidėjo, – panevėžiečių stiprybę išskyrė G.Žibėnas. – Kiekvienas žino savo rolę, aiškūs lyderiai, bet kiekvienose rungtynėse gali iššauti bet kuris iš nuo suolo kylančių žaidėjų. Turime būti budrūs, bet svarbiausia yra koncentruotis į save, kontroliuoti tai, ką galime kontroliuoti. O svarbiausia dabar yra kontroliuoti mūsų pasiruošimą.“

Antrą sezoną „Ryto“ treneriu dirbantis G.Žibėnas pernai su komanda nesugebėjo pakutenti padų Martino Schillerio treniruotam Kauno „Žalgiriui“, kai pralaimėjo seriją 0-3.

Bet dabar serijoje iki keturių pergalių „Rytas“ turi realų šansą sugrąžinti LKL titulą į Vilnių pirmąsyk nuo 2010 metų.

„Visą sezoną dirbame dėl to finalo, kad čia būtume, čia žaistume, kad turėtume tą šansą. Esame čia dabar. Visą sezoną darėme tą vieningai, kaip komanda. Man svarbiausia, kad komanda būtų sveika, pasiruošusi visoms kovoms, kiek jų bebūtų. Tada turėtume tikrai daug šansų. Kartu su vilniečių palaikymu galime daug nuveikti“, – vylėsi G.Žibėnas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL pusfinalis: "Šiauliai" - Vilniaus "Rytas"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL pusfinalis: "Šiauliai" - Vilniaus "Rytas"

Jo ekipa pirmąsias rungtynes žais „Avia Solutions Group“ arenoje, kurioje nerungtyniavo nuo kovo mėnesio, kai priėmė Kauno „Žalgirį“ reguliariojo sezono mače.

Įdomu tai, kad trečiąsias serijos rungtynes „Rytui“ teks žaisti gerokai mažesnėje „Jeep“ arenoje, nes ASG arenoje vyks Jameso Blunto koncertas.

„Vienas pagrindinių faktorių, – apie sirgalių svarbą kalbėjo G.Žibėnas. – Norisi į finalą įžengti su vilniečių armija. Kaip žinia, pirmas rungtynes žaisime ASG arenoje, o antras – „Jeep“ arenoje. Kas čia žino, gal bus trumpa serija, gal ilgesnė, bet tai yra puiki proga daugeliui vilniečių pasirodyti rungtynėse. Su jais mes esame kitos emocijos komanda, su jais mes esame energingesni. Naudodamasis proga noriu pakviesti sirgalius, kad užpildytų visas tribūnas ir labai garsiai skanduotų „pirmyn, vilniečiai“.“

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Su sirgaliais esame kitos emocijos komanda“

Vilniaus ir Panevėžio komandų mūšis šįvakar startuos 18.50 val. Antrosios rungtynės Panevėžyje bus žaidžiamos sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius