Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 23

Giedrius Žibėnas: „Jei būtume tokias rungtynes ištraukę, būtų kiek neteisinga“

Keturiolikos pergalių Vilniaus „Ryto“ seriją uždarė Kauno „Žalgiris“. Nors ažiotažo prieš Lietuvos grandų akistatą buvo daug – „Žalgirio“ nuostoliai sudėtyje dėl COVID-19 ir traumų bei neįtikinantis žaidimas abiejuose frontuose užvirė kalbas, jog derbio favoritais pirmą kartą per daugelį metų tapo sostinės krepšininkai, tačiau pranašumą beveik pilnutėlėje „Avia Solutions Group“ arenoje įrodė Lietuvos čempionai.

Laimėjęs pirmąjį grandų mūšį Nemuno saloje praėjusį lapkritį, Giedrius Žibėnas stipriausią šalies komandą tikėjosi pranokti ir beveik sausakimšoje „Avia Solutions Group“ arenoje, kurioje sekmadienio vakarą krepšinį stebėjo 9006 intrigos Lietuvoje išsiilgę sirgaliai.

Eurolygos dugne skęstantis bei Lietuvoje dėl kiekvieno taško nagais ir dantimis besikaunantis Kauno „Žalgiris“ suteikė seniai matytą šansą dėl titulų pakovoti Vilniaus „Rytui“.

Nukraujavusiomis sudėtimis grandų akistatą pasitiko abi komandos. Jei sostinės klubas vertėsi be dviejų aukštaūgių Maurice'o Ndouro ir Jarviso Williamso, tai „Žalgiris“ atvyko neturėdamas penkių krepšininkų – teigiamų COVID-19 testų atsakymų sulaukusių Artūro Milaknio, Pauliaus Jankūno ir Tai Websterio bei traumuotų legionierių Janio Strelnieko ir Joffrey Lauvergne'o.

Griebti varžovams už gerklės šeimininkams nuo pirmųjų mačų minučių nepavyko. „Žalgiris“ puikiai išgaudė „Ryto“ snaiperius ir į ilgąją pertrauką nusinešė 5 taškų pranašumą. Vis dėlto ryškiausią pirmosios mačo pusės epizodą sukūrė Arnas Butkevičius, sugrūdęs kamuolį per „Žalgirio“ naudingiausią žaidėją, galingu kūnu ir spyruoklėmis kojose pasižymintį Joshą Nebo.

VIDEO: PIKENROLAS: aštrus L.Kleiza ir B.Matkevičius – kartelę Lietuvos krepšiniui nuleidome per žemai

Speedy Smithas ėmėsi iniciatyvos trečiojo kėlinio pradžioje, tačiau amerikiečio įžaidėjo išpuoliai nebuvo efektyvūs, tuo metu beveik 4 pirmąsias trečiojo ketvirčio minutes sausą krepšį išlaikę žalgiriečiai patys įmetė 7 taškus, pirmą kartą šiose rungtynėse įgiję dviženklį pranašumą – 45:33.

Tylą nutraukė tritaškį įsmeigęs „Ryto“ puolėjas Lukas Uleckas. Tai buvo vos antrasis vilniečių taiklus metimas iš toli per pirmuosius 11 bandymų.

Iš viso Vilniaus krepšininkai derbyje realizavo 4 tritaškius iš 21 (19,1 proc.).

L.Ulecko solidus žaidimas inspiravo kitus krepšininkus, daugiausiai – S.Smithą ir I.Buvą, kurių tandemas ėmė tirpdyti „Žalgirio“ pranašumą. Po trijų kėlinių svečiai pirmavo 55:50, o viskas galėjo būti dar blogiau, jei ne Luko Lekavičiaus tritaškiai.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai užklimpo ketvirtajame kėlinyje, kai per 6 minutes sukrapštė vos 4 taškus. Arnas Butkevičius pataikė tritaškį metimą prasidėjus paskutinei mačo minutei, o „Ryto“ deficitas krito iki 64:69. Kitoje atakoje Lukas Uleckas realizavo dvitaškį su pražanga, taip sugrąžindamas raudonai baltiems sirgaliams viltį, bet sukurti stebuklo Vilniaus krepšininkams nepavyko.

Finalinė rungtynių sirena „Žalgirio“ pergalę skelbė 72:67. Tai pirmas „Ryto“ mačas šį sezoną, kai nepavyko pasiekti 70 taškų ribos.

Puikia kova dėl kamuolių garsėjantis Joshas Nebo rungtyniavo vos 15 minučių, tačiau „Žalgiris“ nusiėmė 31 kamuolį, kai „Rytas“ – 23.

„Aišku, šiandien buvo ne pats geriausias mūsų pasirodymas. Du kėlinius pravaikščiojome, nors prieš „Žalgirį“ turėjome laikyti didesnį tempą. Jei norime laimėti prieš „Žalgirį“, į rungtynes turime visi ateiti pasiruošę. Pralaimėjome fiziškumu, pralaimėjome ir mikrodvikovas. Momentais šiandien norėjome laimėti po vieną, todėl pergalės nenusipelnėme“, – po nesėkmės sakė „Ryto“ treneris G.Žibėnas.

– Treneri, galbūt komanda kiek užsiliūliavo dėl „Žalgirio“ prasto žaidimo, nuostolių sudėtyje ir kilusio ažiotažo prieš rungtynes, jog „Rytas“ yra favoritas?

– Gal mes patys save labiau užliūliavome. Išlepinome sirgalius, kad viską turime laimėti. Tokia pergalių serija, žinoma, kad užliūliuoja. Pastebėjome, jog ir treniruotėse kažkiek nepadarome to, ką turėjome. Nors praėjusią savaitę tikrai gerai padirbėjome ir buvome dvikovai pasiruošę.

„Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynėse klausimo apie užsiliūliavimą negali būti. Tokie dalykai neegzistuoja. Turime priimti šį pralaimėjimą vyriškai.

– Gytis Radzevičius yra naudingiausias „Ryto“ žaidėjas Čempionų lygoje ir antras pagal efektyvumą LKL, bet šiandien nesurinko nė taško. Ar jis perdegė, ar tai geros „Žalgirio“ gynybos rezultatas?

– Tie skaičiai nieko nelemia tokiose dvikovose. Į tokias rungtynes reikia ateiti pasiruošus psichologiškai. Mes prieš dvikovą sakėme, kad „Žalgiris“ turi tokius žaidėjus, kaip Ulanovas ir Lekavičius. Jie tai ir įrodė. Pas mus gal vieno ar kito tokio žaidėjo ir pritrūko.

VIDEO: PIKENROLAS: Gytis Radzevičius – meilės „Rytui“ šaknys, D.Kairio nepasitikėjimas ir šuolis į viršų

– Speedy Smithas rungtyniavo tiek pat, kiek Vaidas Kariniauskas ir Mindaugas Girdžiūnas. Kodėl priėmėte tokį sprendimą ir ar jis pasiteisino?

– Trenerių sprendimas. Speedy pastaruoju metu gerai atrodo. Šiandien žaidėme žaidėjais, kuriais labiausiai pasitikime ir kurie yra geriausios sportinės formos. Labai paprastas atsakymas.

– Svarbiausiu metu „Rytą“ nužudė Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius. Kas nepavyko stabdant juos?

– Svarbiausia yra jų stipriosios rankos. Jei praleidžiame Lekavičių ar Ulanovą į kairę pusę, tai gero nesitikėkime. Pralaimėjome mikrodvikovas, tad pergalės nenusipelnėme. Pridėkime ir tai, kad viską prametėme. Jei būtume tokias rungtynes ištraukę, būtų kiek neteisinga. Būtume apie save pradėję galvoti per gerai. Tikiuosi, jog tai bus lengvas sukrėtimas visiems, įvykęs geru laiku.

Tokias rungtynes dabar turėsime visą mėnesį. Su visa pagarba kitiems LKL klubams, bet mūsų laukia ne LKL antros pusės komandos. Tokie dabar bus visi penki mačai. Turime žengti žingsnį į priekį, labiausiai – psichologiškai, ir pasiruošti akistatai Čempionų lygoje, kuri bus dar svarbesnė, nei šios dienos mačas.

– Kiek malonu žaisti tokį mačą beveik pilnoje „Avia Solutions Group“ arenoje?

– Apie sirgalius labai trumpai pasakysiu – džiaugiamės, kad vilniečiai vėl pradėjo tikėti komanda ir vėl renkasi į tribūnas. Mes žinome, kokie tai sirgaliai. Bet po trijų dienų vėl turėsime rungtynes ir pažiūrėsime, ar jie vėl mus taip palaikys ir mylės, kai pralaimėjome tokias rungtynes. Mums tai yra skaudu, bet norime trečiadienį vėl kilti į pergalių seriją. Mums sirgalių energija vėl bus žiauriai reikalinga. Laukiame jų rungtynėse ir kviečiame ateiti trečiadienį.

VIDEO: PIKENROLAS: aštrus L.Kleiza ir B.Matkevičius – kartelę Lietuvos krepšiniui nuleidome per žemai
VIDEO: PIKENROLAS: Gytis Radzevičius – meilės „Rytui“ šaknys, D.Kairio nepasitikėjimas ir šuolis į viršų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius