-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 16

Klaipėdos „Neptūno“ treneris nėra tvirtas dėl ateities: „Vadovai spręs“

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmą kartą per aštuonerius metus nepateko tarp keturių stipriausių LKL komandų, bet kovinga sezono pabaiga leidžia tikėtis Tomui Gaidamavičiui, kad pirmasis sezonas prie uostamiesčio klubo vairo nebuvo paskutinis.
Tomas Gaidamavičius
Tomas Gaidamavičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tomas Gaidamavičius turi galiojančią sutartį su „Neptūnu“ ir kitam sezonui, bet sudėtingi metai neprideda tikrumo treneriui dėl savo ateities klube.

Prieš aštuonis sezonus patekdavęs tarp keturių stipriausių LKL komandų ir kaudavosi dėl medalių vadovaujant Kaziui Maksvyčiui, Dainiui Adomaičiui, paskui vėl K.Maksvyčiui.

Šiemet „Neptūnas“ finišavo tik šeštas, o sekmadienį pralaimėjo ketvirtfinalio antrąjį mačą bei seriją Panevėžio „Lietkabeliui“.

Kita vertus, pavasario pradžioje „Neptūnas“ buvo patekęs į nesėkmių sūkurį ir rizikavo nepatekti į atkrintamąsias kovas.

„Sezonas buvo permainingas, – vertino T.Gaidamavičius. – Pradžia nebuvo prasta, bet paskui prasidėjo traumos, virusai. Nesinori teisintis, nes nuo to nukentėjo ir daugiau komandų.

Tačiau mes šį sezoną pasitikome mažesniu biudžetu, nepavyko suburti stipresnės sudėties, tad viskas labiau atsiliepė. Be to, varžovai jautė, kad „Neptūnas“ susilpnėjęs ir kibo mums į atlapus. Atsigavome vidury sezono, bet po KMT turnyro kritome į duobę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius

Klubo vadovai nusprendė sustiprinti komandą – nepavyko su užsieniečiu, bet labai daug davė Deivido Gailiaus atvykimas. Mums labai trūko tokio taškų lyderio, kuris temptų komandą paskui save ir atlaisvintų rankas kitiems.

Pabaigoje sukūrėme gerą atkarpą, dar viena pergalė gal būtų lėmusi penktąją vietą. Ketvirtfinalyje nepasirodėme prastai – daug davė pirmosios rungtynės. Jei būtų laimėję, psichologinė pusė būtų pasikeitusi.“

38 metų treneris pernai vasarį prie komandos vairo pakeitė kroatą Juricą Žužą, kuris vadovavo ekipai vos porą savaičių po Tomo Rinkevičiaus atleidimo.

Šis sezonas buvo pirmasis pilnavertis LKL pirmenybėse T.Gaidamavičiui, su komanda laimėjusiam 14 mačų ir pralaimėjusiam 24.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Gaidamavičius

„Visada gauni daug pamokų, visada mokaisi. Man tai buvo pirmasis sezonas kaip vyr. treneriu, nes prieš tai porą metų esu dirbęs antruoju treneriu Kėdainiuose.

Nelengvas sezonas, praėjusią vasarą sprendėsi „Neptūno“ likimas, buvo sunkių dalykų. Buvo sunku perimti šį reikalą, bet pabaigoje gavosi neblogai. Matysime, kaip bus ateityje, – kalbėjo T.Gaidamavičius. – Dabar sunku pasakyti. Pasirašėme sutartus su dviem jaunais žaidėjais, o daugiau priklauso nuo biudžeto. Vadovai spręs, o tada matysime.“

VIDEO: N. Čanakas: „Ketvirtfinalis – svarbiausias sezono etapas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius