Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30

Per finalą – sauskelnės ir sūnaus maudynės: „Viskas apsivertė aukštyn kojomis“

Marius Grigonis siekia pirmojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedo, o finalo seriją jam tenka derinti prie naujų pareigų šeimoje – lygiai prieš mėnesį Kauno „Žalgirio“ snaiperis tapo tėvu.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis LKL finalas ir pirmas mėnuo būnant tėvu.

M.Grigoniui gegužė dosni naujų potyrių, su kuriais 25 metų kaunietis tvarkosi neprastai.

„Viskas apsivertė aukštyn kojomis. Žmona – labai supratinga ir leidžia man pailsėti. Kai baigsis sezonas, kartu nemiegosime. O dabar išeinu pamiegoti į kitą kambarį. Ritmas labiau žmonai pasikeitė nei man“, – apie savo dienotvarkę pasakojo M.Grigonis.

Gegužė buvo įtempta „Žalgiriui“, nes reguliariojo sezono finišas buvo prigrūstas rungtynių, o paskui prasidėjo atkrintamosios kovos. Tarp treniruočių ir rungtynių M.Grigoniui tenka naujų užduočių.

„Kažkiek leidžiu pailsėti žmonai ir pabūti su vaiku, arba pakeisti sauskelnes, išmaudyti vaiką, – sakė „Žalgirio“ atakuojantis gynėjas. – Kas turi vaikų, žino tą rutiną, o ji tokia pati visiems – nesvarbu, ar esi krepšininkas, ar dirbti kitą darbą.“

VIDEO: Marius Grigonis – apie pergalę prieš „Rytą“ ir pokyčius gimus sūnui

Per finalus jam kiek lengviau, nes M.Grigonis jau prisitaikė prie naujų potyrių ir emocijų.

„Dabar jau atslūgo, atrodo, kad viskas taip ir turi būti. Pirma savaitė buvo tokia, kad atrodė, jog viskas apsivertė. O dabar jau – normalu“, – sakė jis.

Atrodo, kad naujos emocijos ne tik netrukdo, bet ir prideda galios naujai iškeptiems tėvams.

Vilniaus „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius žaidžia turbūt geriausią krepšinį per savo karjerą.

View this post on Instagram

Mes jau tryse! ????Aronas 2019.04.23

A post shared by Arnelis #51 (@arnasbutkevicius) on

Jam prieš mėnesį irgi gimė sūnus, o A.Butkevičius pirmąjį tėvystės mėnesį keliauja rinkdamas po 17,7 taško atkrintamosiose varžybose. A.Butkevičiaus naudingumas per šešis atkrintamųjų varžybų nė sykio nebuvo mažesnis nei 17, o vidurkis siekia net 26 balus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius

M.Grigonis irgi žaidžia kaip ant sparnų. Jo 10 taškų pirmojo kėlinio pradžioje padėjo „Žalgiriui“ susikrauti greitą persvarą pirmosiose finalo rungtynėse, kuriose Kauno krepšininkai pirmavo visą laiką, kol laimėjo 79:64. Su 13 taškų M.Grigonis buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose antradienį.

„Būna, kad įeini į rungtynes gerai, tada prasėdi ant suolo kažkiek ir jausmas kažkur žaidimo pradingsta. Gerai, kad aš pradėjau rungtynes gerai, o paskui kiti – Nate'as (Woltersas) ir Brandonas (Daviesas), kiti gerai sužaidė“, – kalbėjo M.Grigonis.

Jo teigimu, „Žalgiris“ buvo tolokai nuo tobulų rungtynių, nors ir kontroliavo pirmąjį mačą, tik trečiajame kėlinyje leidęs priartėti „Rytui“ iki 4 taškų.

„Nežinau, ar tai buvo geros rungtynės. Jie atkovojo daug kamuolių, neapsigynėme prieš jų pikenrolą, o jie pridėliojo į krepšį. Tai reikėtų taisyti, nes ir pats dalyvavau tose situacijose, kurias reikia tobulinti, – savikritiškas liko M.Grigonis. – Aišku, mes buvome užsivedę – žinome, ko susirinkime, kokia yra mūsų misija.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

„Ryto“ komandoje trys žaidėjai – A.Butkevičius, Eimantas Bendžius (po 35 min.) ir Derekas Needhamas (29 min.) pirmajame finalo mače žaidė ilgiau nei Edgaras Ulanovas – daugiausiai minučių (28) antradienį gavęs žalgirietis.

„Ryto“ rotacija tapo dar siauresnė, kai dėl čiurnos iš rungtynių pasitraukė D.J.Seeley, koją susižeidė ir Mindaugas Girdžiūnas.

Tačiau M.Grigonis mano, kad nuovargio minutes skaičiuoti dar anksti.

„Nemanau, kad kažkas gali būti pavargęs – ir mes, ir jie turėjo laiko pailsėti prieš finalą. Sužaidėme tik pirmą mačą, negali būti ir kalbos apie nuovargį.“

Finalo serija, kurioje kovojama iki trijų pergalių, ketvirtadienio vakarą nuo 19 val. tęsiama Vilniuje.

„Siemens“ arenoje „Rytui“ vasarį yra pavykę laimėti Karaliaus Mindaugo taurės finalą prieš „Žalgirį“. Nors LKL pirmenybėse visus penkis kartus (tris Kaune ir du Vilniuje) buvo stipresnis Kauno klubas, jo žaidėjai žino, kad ketvirtadienį sostinėje darbas prasidės iš pradžių.

„Bus visiškai kitokios rungtynės, – neabejojo M.Grigonis. – Reikia vėl jas sutikti su dideliu užsidegimu. Jie tikrai nenuleis rankų ir kąs mums į kulną. Reikia atsakyti tuo pačiu.“

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ pamokos, „Ryto“ klaidos ir tikrasis finalas Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius