-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Rimas Kurtinaitis apie akistatą su „Neptūnu“: „Laukia labai rimtas priešininkas“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Rimas Kurtinaitis prieš LKL čempionato rungtynes su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa išskyrė pavojingiausius uostamiesčio komandos žaidėjus.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ruošiamės rungtynėms prieš „Neptūną“. Klaipėdos komanda – labai gera, o ji ypač sustiprėjo po gynėjų Danielio Ewingo ir Cristopherio Loftono atėjimo.

Įžaidėjas D.Ewingas grįžo namo, supranta trenerį ir žino komandos žaidimo stilių.

Rungtynės bus labai įtemptos, o priešininkas – labai rimtas.

Aišku, dabar ir mūsų situacija geresnė, nes atsirado supratimas tarp trenerio ir krepšininkų – jau nereikia grįžti prie tam tikrų dalykų.

Žengiame tolyn ir pats žaidimas nuteikia optimistikai. Rungtynėse prieš „Vytautą“ atsirado solidumas, kažkokia idėja. Manau, kad viskas bus gerai“, – sakė R.Kurtinaitis.

– Kiek šios rungtynės gali turėti įtakos komandų išsidėstymui po reguliaraus LKL sezono?

– Nelabai žiūriu, kas turėtų būti ir kas prieš ką turėtų laimėti. Mums kiekvienos rungtynės yra pačios svarbiausios, nėra reikšmės su kuo žaidžiame.

Žinome, kad turime laimėti, ypač namuose. Kol kas nelabai nukrypstame nuo grafiko ir dalinamės 2-3 vietas su Panevėžio „Lietkabeliu“.

– Ar jau pasveiko puolėjas Deividas Gailius?

– Jis šią savaitę pradėjo treniruotis ir nesu tikras, ar rytoj žais. Mėnesį nerungtyniavęs puolėjas turi įgyti sportinę formą. Deividas asmeniškai dirbo su treneriu, o komandoje jo visą mėnesį nematėme.

Bus matyt, bet manau, kad rytoj jis dar nežais

– Kaip pasikeitė „Neptūno“ žaidimas, ekipą sukrėtus permainoms?

– D.Ewingas pernai buvo komandos variklis, šiemet jis taip pat demonstruoja gerą formą. Nuo amerikiečio priklauso beveik visas „Neptūno“ žaidimas.

Klubą sustiprino C.Loftonas – klaipėdiečiai žaidžia lengvą, greitą krepšinį ir jiems reikia metikų. Komanda – pajėgi ir su ja reikės rimtai žaisti.

– Kuo pasižymi Dainiaus Adomaičio treniruojamos komandos?

– Stratego vadovaujamos ekipos jau daug metų žaidžia gražų ir greitą krepšinį.

„Neptūno“ krepšininkai gerai supranta vienas kitą, kadangi kartu jau žaidžia ne pirmus metus.

Jie žino, kada pulti greitai, o kada – žaisti pozicinį krepšinį. Klaipėdos komanda labai daug priklauso nuo įžaidėjo. D.Ewingas surado „Neptūną“, o Klaipėdos komanda būtent jį.

„Neptūnas“ gerai žaidė FIBA turnyre ir ten kaupė patirtį. Daug kalbėti nereikia – D.Adomaičio taktika pasiteisina. Juk išvykoje buvo įveiktas ir Kauno „Žalgiris“.

Galbūt klaipėdiečiams nepasisekė sužaisti su „Lietkabeliu“, tačiau panevėžiečiai irgi rimta komanda, ypač žaidžiant namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius