Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 26

Sezono starte – nerimo ženklas K.Maksvyčiui: „Tikiuosi, kad tai netaps mūsų veidu“

Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone, bet vienas statistinis komponentas sezono starte sukėlė nerimo Kaziui Maksvyčiui.
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiai pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse 79:71 įveikė Klaipėdos „Neptūną“.

„Iškovojome sunkią pergalę. Buvo keletas momentų rungtynėse, kai galėjome jas užbaigti lengviau, – po rungtynių kalbėjo K.Maksvytis. – Kažkiek netenkina, kad „Neptūnas“ laimėjo antrą rungtynių pusę 3 taškais. Gynyba buvo šiek tiek geresnė už puolimą. Puolime irgi negaliu pasakyti, kad kažkas labai blogo. Vienu metu užstrigome prieš zoninę gynybą, ties kuria mažai dirbome, bet susikūrėme nemažai gerų metimų.

Pataikėme tik 4 tritaškius iš 24, čia buvo viena iš priežasčių, kuri neleido mums atsiplėšti puolimo dėka.

Labai pagelbėjo 17 puolime atkovotų kamuolių. Turėjome daug antrų šansų, gaila, kad nedaug pavyko jų išnaudoti.“

Būtent net 20 pramestų tritaškių sukėlė bene daugiausiai nerimo K.Maksvyčiui. Nė vienas žalgirietis nepataikė daugiau negu vieno tritaškio, nors laimę pabandė net devyni „Žalgirio“ krepšininkai.

Kodėl tolimi metimai nesukrito?

„Gali būti dėl to, kad pirmos rungtynės. Tikiuosi, kad tai netaps mūsų veidu, nes krepšinyje reikia pataikyti, reikia sukurti progas. Tam ir esame mes, treneriai, kad sukurtume progas, o jiems belieka tas progas realizuoti. Be abejo, tam daugiau ir dėmesio skirsime, kai sezonas įsivažiuos“, – sakė K.Maksvytis.

Kur kas daugiau pozityvo treneris pamatė gynyboje, kur žibėjo naujasis „Žalgirio“ centras Kevarriusas Hayesas. Ypač jis spindėjo tuo metu, kai Kauno ekipa naudojo „switch-all“ gynybą, kurioje visi aikštėje esantys žaidėjai keičiasi ginamaisiais prie savojo krepšio.

„Jis geras šitame ir mes tai naudosime nemažai. Viena iš priežasčių, kodėl pasirašėme su juo sutartį, yra jo mobilumas. Šiandien tą „switch-all“ gynybą nemažai naudojome ir neblogai ji veikė, išskyrus kelias situacijas, kurių dar neturėjome ir kurias reikia išdirbti“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Žaidė Klaipėdoje ir visi trys iš Europos čempionato prieš kelias savaites sugrįžę lietuviai – Ignas Brazdeikis, Lukas Lekavičius ir Arnas Butkevičius. Kaip jiems pavyko atsigauti po darbingos vasaros?

„Jei prieš tai jautėsi (nuovargis), tai šiandien sakyčiau, kad nelabai. Galbūt susivienodino krūviai. Tas pats Iggy atrodė labai energingas, koks prieš tai nebuvo. Lukas ir Arnas gal dar turi įsivažiuoti, ypatingai Arnas naujoje komandoje“, – komentavo „Žalgirio“ strategas.

Jis „Švyturio“ arenoje didžiąją rungtynių dalį rėmėsi 10 krepšininkų ir tik keturioms minutėms į aikštę metė Karolį Lukošiūną, o Manto Kalniečio visai nepanaudojo. Ar galima spėti, kad tokia rotacija „Žalgiris“ versis ir Eurolygoje?

„Kai naudoji 12 žaidėjų, gali išlaikyti didesnį agresyvumą, šviežesnius žaidėjus, bet tuo pačiu numušti ritmą, nes žaidėjai žaidžia trumpai, karštas ar šaltas, bet sėda ant suoliuko. Šitą dar reikės išdirbti, o kol kas 11 žaidėjų, bandysime gal ir 12, o kai bus sunkesnės rungtynės, gal bus ir mažiau“, – aiškino K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tiesa, nors turi ilgesnį suolą nei „Neptūnas“ ir kelis sykius turėjo 14 taškų persvarą, pabaigoje „Žalgiris“ vos neprisižaidė, kai likus kelioms minutėms klaipėdiečiai priartėjo iki 4 taškų.

Kodėl bronziniai praėjusio sezono prizininkai taip ir neuždarė rungtynių?

„Padarėme kelias vaikiškas klaidas gynyboje, gavome tritaškius, gavome greitas atakas. O puolime „Neptūnas“ sustojo į „match-up zone“ gynybą, nebuvo ji labai kokybiška, bet to užteko, kad mes sustotume ir pradėtume bijoti. O tuo labiau, kad nepataikėme tritaškių, tai šitai buvo vienas iš faktorių, kodėl sustojome“, – sakė K.Maksvytis.

Jis ir pats iš Europos čempionato grįžo neseniai. Kokį progresą K.Maksvytis mato komandos žaidime?

„Visų pirma, gera darbinė atmosfera, labai sunkios treniruotės, žaidėjai varžosi tarpusavyje, negaili vienas kito, kartais net atrodo, kad per daug kontakto gauname. Gynyba gera, puolime norėtųsi laisviau, šiek tiek geresnių metimų“, – teigė specialistas.

Žaidėjai varžosi tarpusavyje, negaili vienas kito, kartais net atrodo, kad per daug kontakto gauname.

Pabaigoje K.Maksvytis sulaukė klausimo ir apie Dovydą Giedraitį. Iš Panevėžio „Lietkabelio“ kauniečius papildęs gynėjas dar gydosi traumą, bet, trenerio teigimu, neužilgo turėtų grįžti ant parketo.

„Pagal preliminarų planą jis turėtų grįžti spalio pabaigoje. Kol kas jis sportuoja su gydytojais ir fizinio rengimo treneriais, bet dar labiau statiniai pratimai. Nuo spalio mėnesio turėtų pradėti eiti į aikštelę, o dar už poros savaičių turėtų pradėti žaisti krepšinį. Mano žiniomis, kol kas viskas vyksta pagal planą. Jaunas organizmas – tikiuosi, kad spalio pabaigoje jis pasirodys“, – vylėsi K.Maksvytis.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Ulanovas pelnytai tapo „Žalgirio“ kapitonu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius