Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Spjūviui į veidą LKL sprendimą prilyginęs T.Dimša: „Žaidėjų nuomonė niekam neįdomi“

Karjeros krepšinį žaidęs Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Tomas Dimša po netikėtai pasibaigusio sezono paliko Aukštaitijos sostinę ir karantino sąlygų nuosekliai laikosi gimtajame Kaune. Atletas neslepia, jog sezonas baigėsi nusivylimu – tiek dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos, tiek dėl už visų krepšininkų akių priimto LKL galvų sprendimo anksčiau laiko nutraukti sezoną, kurį prilygino spjūviui į veidą.

Penktadienis, kovo 13-oji, tapo paskutiniąja Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono diena. Posėdyje susirinkę dešimties klubų vadovai bei lygos prezidentas ir generalinis direktorius balsuodami nutarė, jog 2019–2020 metų sezonas dėl force majeure (nenugalimos jėgos) situacijos yra nutraukiamas.

Tokiu būdu bene šimtas krepšininkų Lietuvoje liko be darbo, nes sutartyse numatyta, jog atlyginimus klubai baigia mokėti su lyg paskutine sezono diena.

Tik išgirdę naujienas LKL krepšininkai reiškė nepasitenkinimą, o požiūris į susidariusią situaciją nepasikeitė praėjus ir keturioms paroms.

„Tai yra spjūvis į veidą. Manau, kad dauguma žaidėjų jums tai pasakytų, – 15min sakė T.Dimša. – Faktas, jog čempionatą reikėjo stabdyti, bet net nepasiklausti krepšininkų nuomonės ir už akių priimti sprendimą tiesiog iškart nutraukti sezoną? Nebuvo jokio bandymo pasikalbėti. Nebuvo pagarbos, tiesiog susirinko ir nutarė. Mūsų nuomonė nebuvo įdomi. Manau, kad reikėjo pasikalbėti su žaidėjais, reikėjo stabdyti turnyrą mėnesiui, o tuomet žiūrėti į situaciją.“

T.Dimša užsiminė apie sumenkusį lygos įvaizdį tarptautiniame krepšinio kontekste. Lietuva tapo vos antrąja valstybe po Ukrainos, kuri uždarė šalies čempionatą, o paskui jas žengė dar kelios antrarūšės krepšinio lygos.

Tai gali apsunkinti Lietuvos klubų bandymus prisivilioti žaidėjus ateityje, jei kitos lygos po šių pauzių žais toliau, o LKL – ne.

„Po tokio sprendimo Lietuvos klubams prisikviesti žaidėjus bus sunkiau. Bet mes esame lietuviai, tad nieko nebus, žaisime“, – teigė 26-erių metų 196 cm ūgio atletas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Tomas Dimša
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Tomas Dimša

Šį sezoną T.Dimša buvo vienas pagrindinių Panevėžio ekipoje. Šalies pirmenybėse kaunietis rinko po 14,1 taško (39,9 proc. trit.), atkovojo po 2,7 kamuolio ir atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo, o FIBA Čempionų lygoje – 13,2 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

T.Dimša stipriai prisidėjo prie to, jog Karaliaus Mindaugo taurėje „Lietkabelis“ iškovotų bronzą, Čempionų lygoje žengtų į atkrintamąsias, o LKL tęstų kovą dėl bilieto į finalą.

LKL valdybos galvos nutarė ne tik uždaryti sezoną, bet ir surikiuoti komandų tvarką pagal esamą padėtį lentelėje.

Tai lėmė, jog „Lietkabelis“ finišavo trečioje vietoje bei nepateko į Europos taurę, kurią būtų garantavusi antroji pozicija.

„Nieko nereikštų ir pirmoji vieta bei čempionų titulas. Šį sezoną niekas nieko nelaimėjo. Bet antroji vieta buvo svarbi dėl žaidimo Europos taurėje. Manau, kad būtų teisinga, jog komandų išsidėstymas būtų paliktas toks, koks buvo po dviejų ratų. Europos taurėje yra kur kas didesnis prestižas, nei Čempionų lygoje“, – teigė T.Dimša.

Vienas bronzinio „Lietkabelio“ lyderių žinių iš klubo po nutraukto sezono dar nesulaukė. LKL žaidėjai vis dar tikisi, jog šioje situacijoje bus rastas kompromisas ir neteks ginčo perkelti į teismo posėdžius.

15min žiniomis, šį sezoną „Lietkabelyje“ reguliariai, nuo sezono starto, vėlavo atlyginimai. Šiuo metu klubas žaidėjams yra skolingas mėnesinį, o kai kurių krepšininkų atveju ir šiek tiek didesnį atlyginimą.

Tomas Dimša dabar ramiai laiką leidžia laiką namuose, sekdamas įvykius pasaulyje. Krepšininkas izoliavosi po pasklidusių kalbų apie galimą COVID-19 užkratą, mat Čempionų lygoje „Lietkabelis“ neseniai žaidė prieš Saragosos „Casademont“ ekipą iš Ispanijos, turėjusią kontaktą su kitais šio COVID-19 nešiotojais šioje šalyje.

„Jaučiuosi gerai. Gal skambės kvailai, bet esame jauni sportininkai, tad tikiu, kad galime tai išgyventi. Svarbiausia, jei esame užsikrėtę, viruso nenešioti kitiems, saugoti save ir kitus, elgtis pagal taisykles ir būti karantine. Tą mes ir darome“, – teigė T.Dimša.

Atletas sutartyje turi pliusą, bet išpirkos suma kontrakte nėra didelė. Vertę pasikėlęs krepšininkas sezono metu kaustė Ispanijos klubo ir Vilniaus „Ryto“ dėmesį, tačiau su pasauline koronaviruso pandemija užtilo ir kalbos.

Skubėti nėra kur, kaip sako pats T.Dimša. Artėjančio sezono sprendimus reikės priimti, kai aprims įkaitusi situacija Europoje.

„Sprendimų nėra ir negali būti. Reikia, kad ši visa pandemija praeitų, o tuomet galėsime svarstyti ir galvoti planus kitam sezonui“, – sakė T.Dimša.

VIDEO: „Ginčas“: kokios naudos labiausiai LKL ieškojo nutraukiant čempionatą?
VIDEO: „Ginčas“: ar pelnytai „Žalgiris“ tapo LKL čempionu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius