Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 20

Tarp LKL naujovių – du klubai po didinamuoju stiklu ir R.Alijevui užtrenktos durys

26-ojo LKL sezono išvakarėse – diskusija su žurnalistais apie lygos naujoves. LKL vadovai šiek tiek praskleidė 2018–2019 m. krepšinio sezono uždangą ir pasidalijo naujais dalykais, kuriuos pajus ir žiūrovai. 24sek pateikia įdomiausius dviejų valandų trukmės susitikimo akcentus. LKL sezono startas – jau šeštadienį Kaune, kur atidarymo rungtynėse „Žalgiris“ priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“.
Remigijus Milašius
Remigijus Milašius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Du rizikos klubai

LKL prezidentas Remigijus Milašius džiaugiasi stabilėjančia komandų finansine situacija.

Tiesa, du klubai stebimi pro didinamąjį stiklą. Dar LKL valdybos posėdyje nutarta, kad LKL vadovybė viso sezono metu atliks finansinį monitoringą Prienų „Skycop“ ir Kėdainių „Nevėžio“ komandoms, t.y. bet kada galės paprašyti pateikti duomenis apie klubo finansinę veiklą.

R.Milašiaus teigimu, finansinė krizė Klaipėdos „Neptūne“ nebepasikartos, nes klubą valdo solidesnė struktūra. Panašiai yra su Prienais, kurių generaliniu rėmėju tapo „Skycop“. Beje, Prienų ekipoje gali atsirasti naujas pagrindinis klubo dalininkas.

LKL teigia, kad klubai tvarkosi finansus be jokio šešėlio. Esą tą padeda užtikrinti jų finansinė komandų kontrolė – licencijavimo sistema bei surinkta informacija apie sportinės veiklos sutartis.

Tiesa, LKL negali užtikrinti, kad žiemą kažkurių LKL ekipų neištiks finansinė krizė, kuri pernai sukrėtė „Neptūno“ ir „Nevėžio“ klubus. Esą tai priklauso nuo rėmėjų pažadų vykdymo ir finansinės situacijos.

Didėjantis prizinis fondas

LKL savo biudžeto neatskleidė, bet pasidžiaugė, kad beveik visi pagrindiniai rėmėjai liko su lyga.

Remigijus Milašius tik prasitarė, kad prizinis fondas numatytas didesnis nei 2017–2018 m. sezoną. Tuomet jis siekė 230 tūkst. eurų.

Tiesa, tą dar turės patvirtinti patys klubai per artimiausią LKL valdybos posėdį.

Transliacijos

LKL kitą sezoną bus patrauklesnis televizijos žiūrovams.

Tą padės užtikrinti didesnis tiesioginių transliacijų komandos personalas ir papildyta technika: vietoj 5 kamerų, kitą sezoną rungtynes filmuos 7.

Kaip ir anksčiau, kiekvieną mačą per BTV komentuos po du komentatorius.

LKL žada daryti pasijungimus iš rungtynių arenos ir per ilgąją pertrauką, ir po rungtynių, kai įvykius aikštėje analizuos ne tik ekspertai, bet ir patys komentatoriai.

Transliacijų metu žiūrovams bus pateikiama daugiau vizualinės ir grafinės statistikos.

LKL džiaugiasi, kad turės naują patrauklesnį vizualinį studijos arenoje pateikimą. Nuo 2019-ųjų pradžios tikimasi transliuoti rungtynes HD tvarka.

Lyga didžiuojasi, kad lyginant su 2016–2017 m., transliacijų žiūrimumas praėjusį sezoną išaugo 38 procentais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdo filmavimo kameros
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdo filmavimo kameros

Jau greitu metu planuojama paleisti LKL mobiliąją aplikaciją telefonams su „Android“ operacine sistema. „iOS“ naudotojams ji bus prieinama vėliau.

LKL taip pat sirgalius kvies žaisti jų „fantasy“ menedžeryje, kuriame aistruoliai galės burti komandas ir dalyvauti žaidimuose.

Teisėjai

Nuo 2018–2019 m. sezono LKL dirbs mažiau teisėjų: nebe 20 kaip anksčiau, o 17. 14 iš jų teisėjauja tarptautinėse varžybose.

LKL įdiegs nemažai nežymių taisyklių pakeitimų, kurių tikslas – pagreitinti žaidimą ir padaryti jį patrauklesnį žiūrovams.

Beje, padaugės video peržiūrų. Tiesa, dabar žiūrovai žinos, ką peržiūri arbitrai. Apie jų peržiūros akcentą sirgalius tribūnose informuos rungtynių pranešėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Jasevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Jasevičius

Žaidėjų registracija

LKL nori įnešti intrigos atkrintamosioms varžyboms, todėl nukėlė žaidėjų registracijos pabaigos terminą.

Naujus krepšininkus dabar bus galima registruoti likus 5 rungtynėms iki reguliariojo sezono finišo – t.y. iki balandžio 19-os. Palyginimui, praėjusį sezoną terminas buvo nustatytas tik iki kovo 13-os.

Tačiau Utenos „Juventus“ situacija, kai klubas prieš pat atkrintamąsias neteko daug žaidėjų dėl traumų ir kitų aplinkybių, paskatino LKL imtis priemonių koreguoti sistemą.

Beje, nuo vasario 18-osios bus galima registruoti nebe 2, kaip anksčiau, o po 3 žaidėjus.

Sutartos rungtynės

LKL džiaugiasi, kad praėjusį sezoną neužfiksuotas nė vienas sutartų rungtynių atvejis. Lyga vis dar bendradarbiauja su kompanijomis, kurios prižiūri įtartinus veiksmus lažybų sferoje.

LKL taip pat pridūrė, kad prieš porą metų sezonui dėl dalyvavimo lažybose diskvalifikuotas Rolandas Alijevas yra vis dar nepageidaujamas lygoje.

Lino Žemgulio nuotr./Rolandas Alijevas
Lino Žemgulio nuotr./Rolandas Alijevas

Jam buvo leista dalyvauti LKL pirmenybėse tik su sąlyga, kad jo atlikti drausmės pažeidimai per metus nepasikartos ir krepšininkas vykdys pasižadėjimą dalyvauti švietėjiškoje prevencinėje veikloje, aiškinant jauniems žaidėjams sporto etikos principų svarbą ir jų nesilaikymo pasekmes.

Tačiau R.Alijevas to nepadarė ir jam durys į lygą lieka užvertos. 33-ejų krepšininkas pastarąjį kartą 2017-aisiais rungtyniavo Irane.

Naujas turnyras

LKL neatsisako idėjos sezono metu rengti papildomą turnyrą, kuriame dalyvautų Europos turnyruose nežaisiančios lygos ekipos (Utenos „Juventus“, Prienų „Skycop“, Kėdainių „Nevėžis“, Alytaus „Dzūkija“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir, pavyzdžiui, keturi stipriausi antrojo Lietuvos krepšinio diviziono (NKL) klubai.

Teigiama, kad realu, jog šis turnyras įvyks. Lyga nori papildomai užimti LKL komandas, o tokio turnyro pageidauja ir NKL klubai.

Remigijaus Milašiaus teigimu, bendradarbiauti su LKL norėtų ir užsienio komandos iš Lenkijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Danijos ar Olandijos, tačiau LKL priimtų tik klubą, kuris atitiktų visus lygos keliamus reikalavimus ir tame įžvelgtų naudą.

LKL su 12 komandų

Remigijus Milašius tiki, kad po dvejų metų LKL rungtyniaus nebe 10, o 12 komandų. Jo teigimu, arčiausiai to yra Marijampolė ir Jonava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius