-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 13

„Žalgiris“ pasiekė pergalę Udinėje – vėl spindėjo Brockas Motumas

Kauno „Žalgiris“ sužaidė treniruočių pobūdžio draugiškas rungtynes su Udinės „APU GSA“ komanda iš antrosios Italijos krepšinio lygos. Mačas laimėtas triuškinančiu skirtumu – 91:63 (19:19, 26:14, 27:11, 19:19).
Brockas Motumas
Brockas Motumas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiose rungtynėse be Pauliaus Jankūno, Augusto Limos ir Kevino Pangoso vertęsis „Žalgiris“ penktadienį ir šeštadienį Kaorlės mieste dar dalyvaus keturių komandų draugiškame turnyre.

Mačą su Udinės ekipa lyg iš natų pradėjo Leo Westermannas, kuris dukart taikliai atakavo iš toli ir pelnė pirmuosius 8 „Žalgirio“ taškus. Po Antano Kavaliausko dėjimo, įpusėjus pirmajam kėliniui, žalgiriečiai buvo priekyje 10:8. Nuo suolo į aikštę žengė ir iškart tritaškiu pasižymėjo Artūras Milaknis, po 2 taškus pridėjo Robertas Javtokas, Brockas Motumas ir Lukas Lekavičius, tačiau po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus – 19:19.

Antrojo kėlinio pradžioje Udinės komanda trumpai pirmavo (22:25). Į tai žalgiriečiai atsakė spurtu 11:0, kurį pradėjo A.Milaknio tritaškis, o užbaigė B.Motumo keturi taškai iš eilės – 33:25. Ataką „2+1“ įgyvendino A.Kavaliauskas, L.Lekavičiaus prasiveržimas skirtumą jau didino iki dviženklio – 38:27. Varžovus ir toliau baudė A.Milaknis, pataikęs 2 tritaškius iš eilės (44:31). Antrąjį kėlinį baigė pirmasis Pauliaus Valinsko taškas vilkint pagrindinės komandos marškinėlius – 45:33.

Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo L.Lekavičius, pataikęs iš toli ir atlikęs tikslų perdavimą A.Kavaliauskui – 50:35. Udinės ekipa sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 10 taškų, tačiau tai buvo paskutinis pasispardymas. Žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą: Lukas pelnė dar du taškus, tarp B.Motumo metimų įsiterpė R.Javtoko dvitaškis (58:40). P.Valinskas galingai užbaigė ataką su pražanga, o jo netaiklų baudos metimą iškart taisė R.Javtokas. Varžovų negelbėjo ir minutės pertraukėlė, po kurios Renaldas Seibutis ir A.Milaknis realizavo baudas, o atkarpą 22:2 vainikavo dar penki B.Motumo taškai – 72:44.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Septynioliktąjį savo tašką rinko B.Motumas, pasižymėjo P.Valinskas ir A.Kavaliauskas – 78:49. Penkis taškus iš eilės pelnęs R.Seibutis buvo išauginęs pranašumą iki 31 taško – 83:52. Rungtynėms artėjant į pabaigą keturis taškus įmetė Isaiah Hartensteinas, po du pridėjo R.Javtokas ir R.Seibutis – 91:63.

„Žalgiris“: B.Motumas (7/8 dvit., 2 per. kam.) 17, A.Milaknis (4/5 trit.) 14, A.Kavaliauskas (8 atk. kam. 11), L.Lekavičius 10, R.Seibutis 9, L.Westermannas 8, P.Valinskas 6 (5 rez. perd.), R.Javtokas 6, I.Hartensteinas (6 atk. kam.) 4, E.Ulanovas (5 atk. kam.) 4.

„APU GSA“: E.Delegalas (6 atk. kam.) 11, T.Laseris 9, R.Castelli 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius