Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 27

20 didžiausių NBA sezono pratęsimo „burbule“ intrigų

Nuo Los Andželo derbio iki „Houston Rockets“ radikalaus požiūrio į žaidimą. Tinklalapis „Sports Illustrated“ pristato 20 priežasčių, kodėl verta stebėti NBA sezono pratęsimą Orlando „burbule“, kuris startuos liepos 31-ąją dieną.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

2020-ųjų vasara nėra pats maloniausias dalykas pasaulyje, tačiau grandiozinius planus „Disney“ parke rengianti NBA žada praskaidrinti sirgalių kasdienybę.

Nepaisant nerimo bangos, esančios už „burbulo“ ribų, NBA sezono pratęsimas sparčiai artėja, kuriame netruks ir įvairių intrigų.

Dvi superžvaigždės Los Andžele varžosi dėl savo trečiojo žiedo, o šešėlyje budintis jaunimas žada perimti sostą. Vakarų konferencijoje gausybė puikių komandų, tuo metu Rytuose visi seka įkandin Gianniui Antetokounmpo bei „Milwauke Bucks“.

Artėjantys trys mėnesiai žada daug kokybiško ir įdomaus krepšinio.

„Sports Illustrated“ žurnalistas Michaelas Shapiro pateikia 20 priežasčių, kodėl vertą laukti sezono pratęsimo.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas

1. Los Andželo derbis

Su visa pagarba kitoms Vakarų komandoms, bet jausimės apgauti, jei konferencijos finale neišvysime „Los Angeles Lakers“ bei „Los Angeles Clippers“ ekipų mūšio.

LeBronas Jamesas ir Kawhi Leonardas siekia iškovoti finalų MVP titulą su trečia skirtinga komanda, o abejose ekipose pilna įdomių žaidėjų.

Karaliui jau 35-eri. Ar jis surengs dar vieną įsimintiną atkrintamųjų spektaklį?

2. Zionas ir Ja

Pirmieji du 2019-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimai jau pirmajame sezone parodė, kad ažiotažas dėl jų buvo keliamas ne veltui.

Zionas Williamsonas žaidė 19 rungtynių, tačiau jose dominavo. Tuo metu Ja Morantas augo Memfyje nuo pirmųjų dvikovų sezono starte.

Labai tikėtina, kad šios ateities žvaigždės susikibs dėl aštuntosios vietos Vakarų konferencijoje.

3. Ant didžiosios scenos užsilipęs J.Tatumas

Jaysonas Tatumas netikėtai sprogo 2018-ųjų atkrintamosiose, kai tapo „Boston Celtics“ vedliu. Tuomet tai buvo siurprizas, tačiau 2020-aisiais ant scenos puolėjas žengia jau tikėdamasis lyderio vaidmens.

Jei J.Tatumas spindės ir nuves komandą į finalą, jis įsirašys savo pavardę tarp geriausių lygos žaidėjų sąrašo.

Bet jei „Duke“ universiteto produktas strigs, tuomet „Celtics“ laukia sunkumai jau pirmajame atkrintamųjų etape prieš Filadelfiją, Majamį ar net Indianą.

4. Sunkusis krašto puolėjas Benas Simmonsas

„Philadelphia 76ers“ treneris Brettas Brownas mėto kauliukus dėl naujosios Beno Simmonso pozicijos. Nors australui numatyta sunkiojo krašto puolėjo rolė, tačiau jam tai nėra naujiena.

33 atakas šį sezoną B.Simmonsas statė užtvarą komandos draugui bei sėkmingai leidosi link krepšio, taip sukurdamas po 1,06 taško per ataką.

Galbūt B.Simmonso pozicijos pakeitimas gali apversti Filadelfijos ekipos sezoną aukštyn kojomis?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas

5. R.Westbrooko ir J.Hardeno žvilgsnis į finalą

„Houston Rockets“ savo sudėtyje turi dvi superžvaigždes, taip iškeldama sirgalių lūkesčius iki dangaus.

Jameso Hardeno ir Russello Westbrooko patirtis atkrintamosiose yra įvairiapusė, tad ir žemą penketą įsimylėjusios „Rockets“ pasirodymas gali stumtis tiek į gerąją, tiek į blogąją pusę.

6. Nicko Nurse'o schemos

Sumanumu gynyboje garsėjančio „Toronto Raptors“ trenerio Nicko Nurse'o įtaka praėjusio sezono komandos rezultatams buvo tokia pat didelė kaip ir Kawhi Leonardo.

Kanados ekipa daugiausiai lygoje naudoja zoninę gynybą, stebindamas varžovus ir kitokiomis schemomis. Ko gero joks treneris lygoje taip gerai neišnaudoja turimų ginklų gynyboje.

Nicko Nurse'o genialumas leidžia tikėtis, jog titulas gali likti ir Toronte.

7. Pirmosios L.Dončičiaus NBA atkrintamosios

Joks žaidėjas šiame amžiuje nežibėjo taip stipriai antrajame savo sezone NBA, kaip tą darė Luka Dončičius.

Slovėnų vunderkindas yra daugiausiai pasiekęs jaunuolis Europos krepšinio istorijoje, o savo įspūdingą reziumė galės papildyti Orlande vyksiančiame sezono pratęsime.

„Dallas Mavericks“ yra juodasis turnyro arkliukas, pirmajame atkrintamųjų rate galintis nustebinti bet ką, įskaitant Los Angelo galinguosius klubus.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

8. Nenuspėjama „Indiana Pacers“

Nepaisant stipraus praėjusio dešimtmečio, Indiana nepatenka į diskusijas dėl galimo patriukšmavimo „Disney“ parke.

Galingieji bokštai Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris išlieka efektyvūs, o Malcolmas Brogdonas ir T.J.Warrenas tapo puikiais papildymais.

Vandenis sudrumsti gali Victoras Oladipo. Pranešama, kad jis atrodė įspūdingai vasaros stovyklos treniruotėse, nors jo žaidimo statusas Orlande išlieka neaiškus.

Sveikas ir veiksmingas V.Oladipo gali reikšti nemalonumus Majamio, Bostono ar Toronto ekipoms.

Tiesa, D.Sabonis paliko „burbulą“ dėl pėdos skausmų, tad Indianos likimą gaubia nežinios rūkas.

9. Lūžio sezoną žaidžiantis B.Adebayo

„Miami Heat“ centro Bamo Adebayo nebegalime vadinti neįvertintu žaidėju. Jis iš kolegų NBA sulaukia pastovių komplimentų dėl rodomos energijos, gebėjimų gynyboje bei žaidimo organizavimo.

Jis to nusipelnė. Atletas tampa „Heat“ komandos veidu, cementuojantis visą komandos gynybą.

Bamas Adebayo gali laimėti labiausiai patobulėjusio žaidėjo titulą, o 2020-ųjų atkrintamosiose jis galimai tik dabar labiau pakels savo akcijas.

10. Chriso Paulo sąskaitų suvedinėjimas

Chrisas Paulas prieš vienerius metus buvo nurašytas, kai jo didelį kontraktą „Rockets“ išmainė į Oklahomą.

Tačiau skeptikus įžaidėjas užtildė iškart, šį sezoną pirmaudamas lygoje pagal taškus lemiamoje rungtynių fazėje.

Krepšininkui niekada netrūksta motyvacijos, o susitikimas atkrintamosiose su „Rockets“ įžiebtų tik dar didesnę vidinę ugnį.

Klaida būtų „Thunder“ nurašyti serijoje prieš bet ką, jei Ch.Paulas yra sveikas ir geros sportinės formos.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius ir Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius ir Novakas Džokovičius

11. Lieknas Nikola Jokičius

Serbas praėjusiais metais rodė neįtikėtiną ištvermę, padėjęs „Denver Nuggets“ ekipai pirmą kartą per 10 metų triumfuoti atkrintamųjų varžybų serijoje, kai po Nikola Jokičiaus kojomis krito ir „Portland Trail Blazers“, ir „San Antonio Spurs“.

Universalus vidurio puolėjas per karantiną pastebimai numetė svorio, o sezono pratęsimą „Nuggets“ pasitinka iš trečiosios pozicijos.

Tačiau Denverio klubas neturi jokių garantijų, kad vėl prasmuks į antrąjį atkrintamųjų etapą. Jiems prireiks tokio N.Jokičiaus žaidimo, kokį jis demonstravo pernai.

12. Netikėtas pagalbininkas N.Jokičiui

N.Jokičius yra akivaizdus „Nuggets“ lyderis, tačiau antras lyderis komandoje nėra aiškiai apibrėžtas.

Šį vaidmenį gali gauti Michaelas Porteris jaunesnysis.

208 cm ūgio puolėjas pasižymi labai minkštu metimu, o žaidimo stilius kažkiek primena Keviną Durantą.

Su visa pagarba Jamalui Murray, kuris turi užtektinai talento tapti antruoju žmogumi ekipoje, nenustebkite, jei anksčiau ar vėliau į šias roges įšoks M.Porteris.

13. Donovanas Mitchellas ir Rudy Gobertas

„Utah Jazz“ žvaigždžių santykiai nebuvo tobuli dar prieš COVID-19 pandemiją, o kelias nebus rožėmis klotas ir Orlando „burbule“.

Prancūzo ribotumas puolime kelia nusivylimą, o D.Mitchellas nėra Jameso Hardeno ar kitų Vakarų konferencijos superžvaigždžių lygio krepšininkas.

Jei „Jazz“ antrus metus paeiliui iškris pirmajame atkrintamųjų etape, tai gali sukelti neramumus Jutoje dar prieš kitą sezoną.

14. Bokštai dvyniai Los Andžele

„Lakers“ sulaukė pašaipų, kai prie Anthony Daviso prijungė du seno kirpimo vidurio puolėjus.

Dwighto Howardo ir JaVale'o McGee įsigijimas tapo ne tik ėjimu prieš nusistovėjusią greito žaidimo madą, bet ir įnešė grėsmės komandos mikroklimatui.

Vis dėlto veteranai žaidžia puikius sezonus, yra produktyvūs, o geras šių centrų žaidimas bus labai reikalingas titulo siekiančio LeBrono Jameso vedamai „Lakers“.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Kristapas Porzingis
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Kristapas Porzingis

15. Tykojantis Kristapas Porzingis

Tai buvo ne pats geriausias Kristapo Porzingio sezonas, nušviestas sužeidimais ir negalavimais.

Tačiau būtų klaida į latvio talentą pažiūrėti pro pirštus. Vienaragiu NBA vadinamas dičkis varžovų gynybą gali bausti tiek atakuodamas iš toli, tiek arčiau krepšio.

K.Porzingio ir L.Dončičiaus duetas yra vienas įdomiausių lygoje, o potencialas gąsdina visus. Šių krepšininkų vedama „Dallas Mavericks“ bus pavojinga varžovė bet kuriai komandai atkrintamųjų varžybų pirmajame etape.

16. Greggo Popovičiaus planas

San Antonijuje šį sezoną buvo mažai priežasčių džiaugtis, o sezono pratęsime „Spurs“ tikrai nepretenduos būti tarp įdomiausių komandų sąrašo.

Vis dėlto genialusis Greggas Popovičius turėtų pasiekti vieną kitą netikėtą pergalę, tad „Spurs“ dar neiškrito iš kovos dėl bilieto į atkrintamąsias.

Jei strategas iš jaunųjų krepšininkų išspaus maksimumą, tuomet Teksaso klubo nurašymas anksčiau laiko gali tapti didele klaida varžovams.

17. „Rockets“ mažo penketo avantiūra

Hjustono klubas tiki mažo penketo efektyvumu ir potencialu, tačiau toks Mike'o D'Antoni kariaunos pasirinkimas yra visiškai radikalus.

P.J.Tuckeris yra pagrindinis komandos vidurio puolėjas, nors jo ūgis siekia vos 196 cm, o rotacijoje nėra nė vieno didelio žmogaus.

Bet drąsus „Rockets“ ėjimas gali atsipirkti. Jau minėtas P.J.Tuckeris ir Robertas Covingtonas sudaro dinamišką priekinę liniją, o po Clinto Capelos išvykimo klestėti ėmė ir Russellas Westbrookas.

Generalinio vadybininko Darylo Morey atliktos sudėties korekcijos sezono metu gali komandai atverti netikėtą kelią link finalo.

18. Markelles Fultzo testavimas

Jei „Orlando Magic“ pateks į atkrintamąsias, ją veikiausiai pervažiuos Giannio Antetokounmpo „Milwaukee Bucks“, tačiau tai nereiškia, jog Floridos klubas neturi vidinių tikslų, kuriuos kelia sezono pratęsimui.

Kas yra Orlando klubo norų sąrašo viršuje? Kokybiškas Markelle Fultz pasirodymas.

Pirmasis naujokų biržos šaukimas savo žaidime dar turi akivaizdžių trūkumų, tačiau pastarajame sezone jis rodė potencialo blyksnius tapti svarbiu žaidėju lygoje.

Jei įžaidėjui pavyks toliau augti, tai gali įžiebti tikėjimą „Magic“ komandoje, kad ateitis yra šviesi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius

19. Žaizdas išsilaižiusi „Portland Trail Blazers“

2019–2020 metų sezono metu Terry Stottso kariauną retino traumos, lėmusios iškritimą iš pirmojo aštuoneto.

Bet pertrauka Portlando krepšininkams išėjo į naudą – Zachas Collinsas su Jusufu Nurkičiumi pasveiko, įnešę gilio į priekinės linijos rotaciją.

Geroje formoje esantis bosnis galėtų iš startinio penketo išstumti Hassaną Whiteside'ą bei tapti skirtumą darančiu krepšininku Orlande.

„Lakers“ tikrai nenori pirmajame etape susitikti su visiškai pasveikusia „Blazers“.

20. Jamalo Crawfordo sugrįžimas

„Brooklyn Nets“ didelių lūkesčių NBA „burbului“ nekelia, pasiruošusi žaisti be kelių traumuotų ar nenorinčių žaisti krepšininkų.

Bet sirgalių laukia ir smagūs dalykai, kuriuos suteiks atkrintamųjų besivaikančios atstovas Jamas Crawfordas, sugrįžimas į NBA.

NBA „burbulas“ nėra tik scena pasirodyti lygos žvaigždėms. Tai gali būti ir paskutinė proga atsisveikinti su krepšiniu vienam iš efektingiausių XXI amžiaus žaidėjų lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius