-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 07

2017-ieji: 5 NBA istorijos, kurias verta sekti šiemet

Jau praėjo pirmoji 2017-ųjų savaitė, o senieji metai liko užmarštyje, todėl metas pakalbėti apie tai, ką įdomaus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje mes matysime šiemet. Pristatome 5 NBA istorijas, kurias verta sekti ateityje, nes tai tikrai gali įeiti į istoriją. Pateikiame „USA Today“ straipsnį.
LeBronas Jamesas, Russellas Westbrookas, Benas Simmonsas, Chrisas Paulas ir Dirkas Nowitzkis
LeBronas Jamesas, Russellas Westbrookas, Benas Simmonsas, Chrisas Paulas ir Dirkas Nowitzkis / „Scanpix“ nuotr.

Trečia „Cavaliers“ ir „Warriors“ finalo akistata?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas

NBA krepšinio gerbėjai pradėjo laukti trečios „Cavaliers“ ir „Warriors“ finalo akistatos jau nuo tada, kai Klivlando klubas laimėjo čempionų žiedus. LeBronas Jamesas atvedė savo miesto komandą į pirmąjį bet kokio sporto titulą per daugiau nei penkis dešimtmečius bei panaikino 1-3 deficitą finalo serijoje.

Vasarą Ouklando komandą papildė Kevinas Durantas, o būsimųjų dvikovų repeticija jau galėjome pasimėgauti pirmąją Kalėdų dieną. Panašu, kad būtent šios dvi komandos ir kovos finale, o šių dviejų komandų akistata gali tapti istorine ir kartotis dar ne vienerius metus.

Ar Russellas Westbrookas pasieks trigubą dublį vidurkiuose?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

„Thunder“ lyderis kol kas žygiuoja istoriniu keliu, kuriuo niekam nepavyko keliauti pastaruosius 50 metų. R.Westbrookas gali tapti pirmuoju žaidėju nuo 1961-1962 m. sezono Oscaro Robertsono, kuriam pavyko vidutiniškai rinkti trigubą dublį.

Kol kas krepšininkas yra surinkęs net 16 trigubų dublių šį sezoną bei vidutiniškai renka po 31,4 taško, atkovoja po 10,5 kamuolio ir atlieka 10,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Liko dar daugiau nei pusė sezono. Ar R.Westbrookui pavyks?

Beno Simmonso debiutas NBA

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas

Pirmajam 2016 metų NBA naujokų biržos šaukimui B.Simmonsui spalio pradžioje buvo atlikta kojos operacija, o jo sugrįžimo data dar nėra aiški. Tačiau beveik nėra abejonių, kad jau šiemet pamatysime debiutą krepšininko, kuris yra vadinamas vienu perspektyviausių visoje lygoje.

„76ers“ sezonas jau yra „palaidotas“, tačiau Joelis Embiidas rungtyniauja puikiai. Pats vidurio puolėjas yra teigęs, jog nekantrauja sužaisti kartu su B.Simmonsu.

Tiesa, Filadelfijos priekinė linija gali tapti dar labiau perpildyta, nes joje be B.Simmonso ir J.Embiido dar rungtyniaus Nerlensas Noelis, Dario Šaričius ir Jahlilas Okaforas.

Laisvųjų agentų turgus

„Scanpix“/AP nuotr./Blake'as Griffinas ir Chrisas Paulas
„Scanpix“/AP nuotr./Blake'as Griffinas ir Chrisas Paulas

2017-ųjų vasarą algų kepurė dar šiek tiek padidės, o keletas savo komandų superžvaigždžių gali sudrebinti NBA žemėlapį. Ar pastarųjų kelių metų MVP Stephenas Curry tikrai neklausys nė vieno pasiūlymo iš kitur? Ar Chrisas Paulas ir Blake'as Griffinas paliks Los Andželą?

Ką nuspręs kiti itin aukšto kalibro žaidėjai: Paulas Milsapas, Kyle'as Lowry bei Gordonas Haywardas?

Vasara jau artėja, o didelių permainų gali būti nemažai.

Paskutinis legendų sezonas?

„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis
„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis

2016 metais matėme, kaip paskutinį kartą rungtyniauja Kobe Bryantas, Timas Duncanas ir Kevinas Garnettas. Laikas bėga, o 2017-aisiais turėtume pamatyti ir dar kelių NBA legendų paskutiniuosius metus.

Paulas Pierce'as jau paskelbė apie savo paskutinį sezoną, tačiau tai gali būti paskutiniai metai Dirkui Nowitzki, kelio pabaiga Chrisui Boshui bei veteranams Vince'ui Carteriui ir Manu Ginobili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius