Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 07

A.Davisas – naujosios D.Motiejūno komandos žvaigždė, kuri nusiteikusi laukti

„New Orleans Pelicans“ komandos žvaigždė Anthony Davisas NBA rungtyniauja jau penktus metus ir yra vienas geriausių lygos žaidėjų, tačiau jo klubas atkrintamosiose žaidė vos kartą. „Pelikanai“ 2015 metais pateko į pirmąjį etapą ir pralaimėjo visas rungtynes būsimiesiems lygos čempionams iš Ouklando, tačiau „antakiu“ vadinamas krepšininkas yra nusiteikęs kantriai laukti šviesesnio rytojaus.
Anthony Davisas
Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

Vyriausiasis treneris Alvinas Gentry komandai pradėjo vadovauti 2015 metais. „Pelicans“ buvo ką tik paragavusi atkrintamųjų varžybų, o NBA čempionų treneris turėjo perkelti savo komandą į dar aukštesnį lygį.

A.Gentry treneriu stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje dirba jau 30 metų iš eilės. Jo dėka, „Pelicans“ surezgia žymiai daugiau atakų, o žaidimo tempas vis greitėja.

Dažniausias prašymas, kurio nuolat reikalauja strategas yra žaisti dar greičiau.

Padidėjęs žaidimo tempas yra labai naudingas „Pelicans“ komandos žvaigždei A.Davisui. Penktus metus NBA rungtyniaujantis aukštaūgis dar niekuomet savo karjeroje nežaidė tiek minučių per rungtynes (37,3), per kurias gali susirinkti milžinišką statistiką.

Tačiau didžiausia vertybė, kurią turi A.Davisas nėra demonstruojamas žaidimas ar talentas. 23-ejų metų NBA superžvaigždė yra pasikausčiusi kantrybe ir yra pasiruošusi laukti tiek, kiek reikės.

Nors A.Davisas sezoną pradėjo su 50 taškų rungtynėmis, o dabar renka 28,9 taško, tačiau „Pelicans“ vis dar žaidžia „laukimo žaidimą“.

VIDEO: Anthony Daviso 50 taškų rungtynės

Sezono pradžioje komanda laukė Jrue Holiday, o bent keletą rungtynių praleido Tyreke'as Evansas, Dante Cunninghamas, Quincy Pondexteris bei Etwaune'as Moore'as. Naujojo Orleano klubas taip pat laukia, kol tobulės Buddy Hieldas, o nebenaudojami Omeras Ašikas ir Alexis Ajinca reiškia, kad „Pelicans“ vadovai ieško galimybių mainams.

Nuolat besikeičianti sudėtis neleidžia Naujojo Orleano komandai pajausti savojo žaidimo ir bandyti kautis dėl vietos atkrintamosiose. Tiesa, A.Davisui persikėlus į vidurio puolėjo poziciją „Pelicans“ laimėjo pastarąsias trejas rungtynes iš keturių žaistų susitikimų.

„Aš tiesiog esu labai kantrus, – ESPN teigė A.Davisas. – Man nelabai rūpi dabartinė situacija.

Tikrai neketinu prašyti mainų, jeigu mums nesiseka keleriose rungtynėse. Man patinka pasižiūrėti, kaip problemos dingsta savaime. Laikui bėgant įvertinsiu visą situaciją ir tuomet priimsiu sprendimą.“

VIDEO: Anthony Davisas

Mainų lango pabaiga artėja, o „Pelicans“ vadovai turi sukti galvas, kaip suvilioti A.Davisą dar vienam dideliam kontraktui su jų klubu. Žinoma, laiko dar daug, nes aukštaūgis Naująjį Orleaną galės palikti tik 2021 metais, o naujoji NBA sutartis su žaidėjais turėtų padėti „pelikanams“ dar ilgam išlaikyti savo žvaigždę.

Šiuo metu „Pelicans“ Vakaruose žengia vienuolikti, o papildymas D.Motiejūnu bei besikeičianti strategija rodo, kad ekipa nepasidavė ir ketina ieškoti rakto į pergales.

A.Davisas žaisdamas „centru“ atrodo puikiai, J.Holiday buvimas atgaivino visą komandą, todėl reikia tikėtis, kad ir D-Mo prisidės prie sėkmingos ekipos kovos dėl vietos tarp aštuonių stipriausių Vakaruose.

Priešingu atveju, net ir geležinė A.Daviso kantrybė gali išsekti, o turėti komandoje tokį krepšininką norėtų kiekvienas NBA komandos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius