Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 14

25 kartus testuotas J.Valančiūnas: apie žūklę burbule, pasididžiavimą Lietuva ir Šaro sėkme

Jonas Valančiūnas tampa istorinio NBA burbulo liudininku. Floridoje vienas geriausių Lietuvos krepšininkų pagaliau vėl gali žaisti krepšinį, nuo koronaviruso jau buvo testuotas 25 kartus ir kiekvieną vakarą Orlande mėgaujasi žvejyba ant lieptelio. O įprastai tokiu vasaros metu jis būdavo su Lietuvos krepšinio rinktine. „Man džiugu už rinktinę, kad vyrai susirinko, kad Lietuva taip puikiai tvarkosi“, – duodamas interviu iš viešbučio kambario Orlande kalbėjo J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ryšius su Lietuvoje esančiais komandos draugais tenka palaikyti nuotoliniu būdu. Vasaromis jis velkasi žaliuosius rinktinės marškinėlius, o dabar neįprastą laiką leidžia Disnėjaus parke ir apie rinktinę tik pajuokauja: „Su Maskoliūnu, kaip pirmuoju treneriu, dar neteko susidurti. Net nežinočiau kaip su juo elgtis, juk jau ir „Barcelona“ asistentas.“

Vidurio puolėjas skaito ir seka naujienas Lietuvoje. Didžiuojasi, kad mūsų šalis taip puikiai tvarkosi su koronaviruso pandemija ir džiaugiasi Lietuvos trenerių sėkme.

„Labai džiaugiuosi už Šarūną Jasikevičių ir Darių Maskoliūną. Tikrai super, kad Šaras pasiėmė visą savo trenerių štabą. Labai gražus gestas. Ir laimingas esu, ir gaila „Žalgirio“, bet kaip Kalnietis (Mantas – aut. Past) pasakė, juk niekas nežuvo, tai reikia džiaugtis už žmones, kurie lipa savo karjeros laiptais aukštyn“, – interviu LNK sporto žurnalistei Astai Žukaitei kalbėjo J. Valančiūnas.

Smagiausia žvejoti

Valančiūnas kartu su NBA žvaigždynu užsidarė NBA burbule. Kai kurie krepšininkai dėl koronaviruso atsisakė atvykti į Orlandą, bet lietuvis atskleidė, kad tokio pasirinkimo neturėjo.

„Tikrai buvo sunku palikti namus – nematysiu vaikų, nematysiu ir žmonos. Jeigu pateksime į playoff‘us dar ilgai negrįšiu namo. Bet aš negalėjau pavesti komandos. Juk priklausai klubui, kuris turi tikslus, nori parodyti save, savo veidą, tai negali pavesti visų. Nebuvo kito šanso tik važiuoti ir atstovauti Memfiui.

Mano darbas yra žaisti krepšinį ir aš pasiilgau jo. Juk penkis mėnesius nežaidėme. Norisi grįžti į aikštelę, norisi turėti tikslą“, – kalbėjo lietuvis.

Walto Disnėjaus pramogų parke iš viso yra šeši kirpėjai. Bet jų lietuviui neprireiks. Plikai galvą nusiskutęs aukštaūgis įsilieja į neįprastą NBA gyvenimą Disnėjaus parke. Iš namų Memfyje jis atsivežė kompiuterinių žaidimų, knygų ir, žinoma, meškerę.

„Jau du vakarus iš eilės ant lieptelio žvejojau. Visai patiko. Vakar mūsų komandos treneris su manimi pirmą kartą žvejojo. Sutikome ir Beną Simmonsą, mačiau ir Luka (L.Dončičius – aut. Pats) buvo. Galima pagauti ešerių, žuvų panašių į starkį. Smagus užsiėmimas“, – įspūdžiais dalijosi Jonas.

Su Domu nebendravo

Su kitu NBA lietuviu Domantu Saboniu Memfio aukštaūgis dar neturėjo laiko ilgiau pabendrauti. Du lietuviai tik prasilenkė viešbutyje, kai Jonas grįžo iš treniruotės, o Domas važiavo treniruotis. Persimetė keliais žodžiais, bet kaip pasakojo J.Valančiūnas to laiko pabendrauti dar tikrai bus.

Su LNK sporto žiniomis Jonas bendravo po rytinės treniruotės ir eilinio koronaviruso testavimo. NBA lietuvis šypsosi, kad jau spėjo priprasti prie šios nemalonios procedūros. Testas jam buvo darytas jau 25 kartus.

Daug įdomių įspūdžių užplūdo krepšininkus, kurie pirmą kartą NBA istorijoje yra uždaromi tokiame burbule: „Daug kas skundėsi dėl maisto ir nepatenkinti buvo. Aš esu valgęs ir blogesnio maisto (šypsosi).

Tai yra pirmas kartas, kai daromas toks burbulas ir tikėtina, kad bus nesklandumų. Juk nėra buvę nieko panašaus. Esame uždaryti, niekur negalime išeiti, nebus jokių žiūrovų. Laikui bėgant tos problemėlės išsispręs. O šiaip nustebino tas saugumo jausmas čia. Tikrai buvo imtasi visų priemonių: ir kaukės, ir testavimas.“

Svorio nepriaugo

Po dešimties dienų J.Valančiūnas ir Memfio „Grizzlies“ sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Filadelfijos „76ers“ krepšininkais. Ir tai bus pirmas kartas, kai Jonas žais kontaktinį krepšinį po tokio ilgo laiko.

„Nesu praleidęs tiek laiko be krepšinio. Buvo visokių minčių kilę. Koks tas tavo gyvenimo tikslas. Juk esi pripratęs treniruotis ir žaisti, visa ta rutina, o dabar penkis mėnesius kažko lauki. Kažkiek sutrikdė toks laikotarpis. Jau taip norisi tos kovos. Todėl smagu būti čia ir jau žinoti, ko lauki.

O mūsų kompanija labai smagi. Esame jauna komanda, tikrai norinti kažką pasiekti. Nedaug kas tikėjosi, kad mes galime kažką pasiekti šiame sezone. O dabar mūsų tikslas pasiekti atkrintamąsias. Tai būtų rimtas žingsnis į kitus metus“, – dėstė J.Valančiūnas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas rungtynėse su „Kings“.
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas rungtynėse su „Kings“.

Tuo metu, kai žiniasklaidą drebino kai kurių NBA krepšininkų kūno pokyčiai, Jonas teigė, kad pats nepasikeitė. Jis nei priaugo, nei numetė svorio. „Mėgstu daug ir skaniai pavalgyti, o per karantiną turėjau daug laiko ir pirmą kartą tiek daug pats gaminau. Galėjau savęs neriboti virtuvėje: daug kas neišeidavo, bet kai laiko yra, tai gali sau tą leisti“, – juokėsi Jonas.

J.Valančiūnas „burbule“ dar turės kelių savaičių treniruočių stovyklą ir trejas draugiškas rungtynes prieš pirmąsias reguliariojo sezono rungtynes liepos 30-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius