-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 15

30 komandų per 30 dienų: „Lakers“ pradeda naują erą be Kobe Bryanto

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime legendinį „Lakers“ klubą, kuris jau spėjo pamiršti pergalių skonį.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 17-65.

Išvyko: Brandonas Bassas, Roy Hibbertas, Kobe Bryantas

Papildė: treneris Luke'as Waltonas, Brandonas Ingramas, Ivica Zubacas, Luolas Dengas, Yi Jianlianas, Timofejus Mozgovas, Jose Calderonas.

Trumpai: „Lakers“ praėjusį sezoną iškovojo mažiausiai pergalių komandos istorijoje, o trejus metus nežaidę atkrintamosiose pasiekė savo ilgiausią klubo seriją. Los Andžele prasideda era be K.Bryanto.

Praėjęs sezonas buvo tragiškas, tačiau reikėjo atsisveikinti su klubo legenda K.Bryantu. Gynėjas norėjo iškovoti dar vieną NBA čempionų žiedą, tačiau „Lakers“ nenorėjo aukoti savo ateities vardan krepšininko svajonės. Dabar Kobe išėjo užtarnauto poilsio, o Los Andželo klubas gali judėti į priekį.

Prasideda nauja era, o didžiausios viltys dedamos į ekipos jaunuosius talentus. B.Ingramas turi nemažai potencialo, todėl „Lakers“ fanai su viltimi žvelgia į savo komandos ateitį.

Dėl Los Andželo klubo pasirinkimo naujokų biržoje abejonių nėra. B.Ingramas yra aukštas, ilgomis rankomis ir turi milžinišką potencialą. „Lakers“ turėjo daug ištverti, kad išsaugotų šių metų šaukimą, todėl reikia tikėtis, kad buvo verta.

Gera naujiena yra ta, kad B.Ingramas rungtyniaus jaunoje komandoje, kurioje augs ir tobulės ne vienas. Jie žais kartu, darys klaidas ir iš jų pasimokę taps puikiais krepšininkais po kelerių metų. Ši legendinė organizacija dar niekuomet nebuvo taip žemai, tačiau kito varianto nėra.

Vasarą „Lakers“ varianto Kevinas Durantas net nesvarstė. Tačiau tai tikrai yra miestas, kuris vilioja žaidėjus, o pinigų algų kepurėje bus nemažai. Artėjančią vasarą generalinis vadybininkas Mitchas Kupchakas galės medžioti elitinius lygos krepšininkus, o jauna ir perspektyvi sudėtis tikrai vilionėms nepakenks.

Geras ženklas ir tai, jog D'Angelo Russellas žaidė NBA Vasaros lygoje, treniravosi beveik kiekvieną dieną, o tai įrodė „Lakers“ vadovybei, kad žaidėjas nori tobulėti ir sunkiai dėl dirbti. Krepšininkas praėjusį sezoną rungtyniavo labai nestabiliai, tačiau verta prisiminti, kad jis buvo paauglys, kuris staiga persikėlė į Holivudą.

Jam turėtų smarkiai padėti naujasis komandos vyriausiasis treneris L.Waltonas. Prieš priimdamas „Lakers“ trenerio pareigas jis pareikalavo, kad D.Russellas liktų komandoje.

Kad sudėtis nebūtų pripildyta vien jaunimu, Los Andžele artėjantį sezoną rungtyniaus Luolas Dengas. Jis galės mokyti jaunuosius žaidėjus krepšinio paslapčių, o tuo pačiu padėti „Lakers“ stabiliai rinkti taškus ir būti vedliu gynyboje.

„Lakers“ visus nustebino ir vasarą 17 mln. JAV dolerių per metus pažadėjo rusui Timofejui Mozgovui. Praėjusį sezoną vidurio puolėjas rungtyniavo labai mažai, tačiau nerasdama tinkamo žaidėjo po krepšiu Los Andželo komanda nepagailėjo apvalios sumelės. M.Kupchakas taip pat pratęsė sutartį su Jordanu Clarksonu.

Taigi, minėtieji žaidėjai kartu su stipriai patobulėjusiais (geriausiu atveju) Juliusu Randle'u ir Larry Nance'u jaunesniuoju gal ir nepateks į atkrintamąsias varžybas, tačiau tai milžiniškas žingsnis į šviesią komandos ateitį.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius