-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

„76ers“ prakeiksmas: talento daug, bet traumos neleidžia jo pamatyti

Sekmadienį „Philadelphia 76ers“ įžaidėjas Markelle'is Fultzas patyrė čiurnos traumą, o dėl to jo pasirodymas NBA Vasaros lygoje baigėsi. Filadelfijos klubo sirgaliai nemalonią žinią apie savo komandos narį prieš reguliarųjį sezoną sužino jau ne pirmą sykį, o kartais atrodo, jog ši ekipa yra užkeikta.
Joelis Embiidas
Joelis Embiidas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Fultzas Vasaros lygoje jau nepasirodys, o jo trauma nebuvo itin rimta, tačiau komandų vadovai tokiais atvejais dažniausiai nerizikuoja. Scenarijus jau pažįstamas, o pastaraisiais metais dėl traumų nemažai laiko praleido daugybė „76ers“ žaidėjų.

2013-aisiais Filadelfijos klubas mainų būdu į savo ekipą gavo Nerlensą Noelį, kuris buvo pašauktas šeštuoju šaukimu. Pirmąjį sezoną jis praleido dėl kelio traumos, kurią patyrė rungtyniaudamas Kentukio universitete.

2014 metais Joelis Embiidas buvo pasirinktas trečiuoju šaukimu, tačiau pirmąsias savo rungtynes NBA reguliariajame sezone jis sužaidė tik praėjusiais metais.

Dar po metų trečiuoju šaukimu NBA naujokų biržoje buvo pakviestas Jahlilas Okaforas. Jis pirmaisiais savo karjeros metais žaidė labai banguotai, kentėjo nuo įvairių traumų, įsivėlė į muštynes Bostone ir buvo apvogtas prie naktinio klubo Filadelfijoje.

2016 metais „76ers“ turėjo pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą ir juo pasirinko Beną Simmonsą, tačiau treniruočių stovykloje jis patyrė traumą, kuri į aikštę jam taip ir neleido išbėgti iki šiol.

Po visų šių išgyvenimų „76ers“ gerbėjai vis tiek negali lengviau atsipūsti, nes M.Fultzas taip pat patyrė traumą.

„Ant popieriaus“ Filadelfijos komanda atrodo pakankamai stipri patekti į atkrintamąsias. Ypač kai Rytų konferencija kaip reikiant susilpnėjo, nes į Vakarus persikėlė Paulas George'as bei Jimmy Butleris.

Artėjančiais metais daugelis krepšinio mėgėjų dar sykį lauks „Warriors“ ir „Cavaliers“ mūšio NBA superfinale, tačiau „Sixers“ ekipą sekti taip pat turėtų būti labai įdomu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markelle'is Fultzas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markelle'is Fultzas

Filadelfijos ekipa vasarą ne tik papildė savo sudėtį dar vienu perspektyviu jaunu talentu, tačiau sugebėjo prisivilioti ir laisvąjį agentą J.J.Redicką. Panašu, kad atėjo tas „proceso“ metas, kai bus nustojama rinkti pralaimėjimus ir „76ers“ pagaliau kausis dėl pergalių.

„Sixers“ dabar savo sudėtyje turi savo ateities žvaigždę įžaidėjo pozicijoje M.Fultzą, patikimą veteraną J.J.Redicką, puikiai aikštę matantį puolėją B.Simmonsą bei po krepšiais daug problemų varžovams galinčius pridaryti J.Embiidą ir J.Okaforą.

Tačiau krepšinis nėra žaidžiamas „ant popieraus“, o aikštėje pastaruosius metus Filadelfijos klubui sekėsi prastai.

Pastarąjį kartą „Sixers“ atkrintamąsias pasiekė 2012 metais, o nuo to laiko iškovojo 109 pergales ir patyrė 291 pralaimėjimą. Tai – 37 proc. pergalių ir pralaimėjimų rodiklis.

Niujorkas garsėja savo niekada nenustojančia drama bei keistais vadovų sprendimais, Rytų konferencijos karaliai „Cavaliers“ vis dar yra be generalinio vadybininko, o „76ers“ dabar yra žinoma kaip ekipa, kurios žaidėjai dažnai kenčia nuo traumų.

Sudėtis sukomplektuota bei pasiruošusi kovoms, tačiau reikia kažkaip išvengti sužeidimų. Priešingu atveju – atkrintamosios dar sykį nebus pasiektos.

Net ir silpnoje Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius