Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Apie atsarginio vaidmenį prabilusiam J.Valančiūnui – išskirtinės „Raptors“ lyderio ir trenerio pagyros

Kai „Toronto Raptors“ treneris Dwane'as Casey išėmė Joną Valančiūną iš starto penketo, šis ėjimas pakeitė NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos su „Milwaukee Bucks“ tėkmę. „Raptors“ laimėjo dvejas rungtynes iš eilės ir artėjančią naktį bandys užbaigti seriją Milvokyje 4-2. O kaip jaučiasi vietą starto penkete praradęs lietuvis?
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.
NBA atkrintamosios | „Bucks“ – „Raptors“ | 02:00 | Milvokis | Serija 2-3

„Krepšinis tai tas pats, – rungtynių išvakarėse spaudos konferencijoje šyptelėjo J.Valančiūnas. – Man nėra skirtumo pradėti mačą nuo pirmos minutės ar nuo suolo. Aš nesijaučiu blogai nepradėjęs rungtynių starto penkete.

Žaidžiu tas pačias minutes ir turiu daryti savo darbą. Kol mes laimime – ką jau daug kartų minėjau, man viskas gerai.“

Ir iš tiesų, nors J.Valančiūno vieta aikštėje teisėjui išmetus ginčo kamuolį pasikeitė, 24-erių „centras“ įneša panašų indėlį.

Iki permainų „Raptors“ rotacijoje J.Valančiūnas per 22 minutes rinko vid. po 10 taškų ir 8,7 kamuolio. Pakilęs nuo suolo lietuvis gauna pasireikšti po 21,5 minutės, meta po 10 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius.

K.Lowry: „Tai, ką JV daro Toronte visos karjeros metu, yra nuostabu.“

Svarbiausia, kad kitoje aikštės pusėje „Bucks“ prarado didžiulį pranašumą po krepšiu.

Nuo suolo kylantis Milvokio „centras“ Gregas Monroe prieš J.Valančiūną renka vid. 12,5 taško ir 5,5 atkovoto kamuolio. Kai pasirodydavo aikštėje skirtingu metu nei J.Valančiūnas, jo rodikliai siekė 16 taškų ir 8,7 atkovoto kamuolio.

„Serijai įsibėgėjant, vis geriau pažįstu savo priešininką, – pasakojo J.Valančiūnas. – Jis žaidžia kaire ranka, tad svarbiausia ją neutralizuoti. Tai geras žaidėjas, o mano užduotis – atimti iš jo lengvus taškus ir sustabdyti po krepšiu.“

VIDEO: J.Valančiūnas vos nesusimušė su Gregu Monroe

J.Valančiūno pastangas labai vertina komandos draugai ir treneris. „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry negailėjo „centrui“ puikių žodžių.

„Jis padarė neįtikėtiną darbą. Žmogus, kuris visą karjerą žaidė starto penkete, dabar kyla nuo suolo ir demonstruoja labai gerą krepšinį. Jis toks, kokio mums reikia.

Tai labai geras varžovas prieš Monroe, kuris prieš mus žaidė puikų krepšinį. Todėl turėjome po krepšiu mesti didesnį kūną. O Jonas tikras profesionalas.

Ray Vyšniausko nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey
Ray Vyšniausko nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey

Sutikdamas su kitokiu vaidmeniu ir suprasdamas, kad taip bus naudingiau komandai, jis rodo pasiaukojimą klubui.

Pasakysiu taip – tai, ką JV daro Toronte visos karjeros metu, yra nuostabu.“

Iki atkrintamųjų varžybų, per penkerius metus NBA J.Valančiūnas nuo suolo buvo pradėjęs tik 8 rungtynes.

„Tai tikras profesionalas, – antrino treneris D.Casey. – Šioje lygoje labai sunku iš starto penketo pereiti ant atsarginių suolo. Ypač, kai JV buvo viena kertinių mūsų figūrų.

Bet aš labai džiaugiuosi, kaip Jonas prisitaikė prie naujo vaidmens“.

D.Casey prasitarė, kad „Raptors“ taktika gali pasikeisti Rytų konferencijos pusfinalyje, kur varžovo laukia „Cleveland Cavaliers“.

Bet kad jį pasiektų, Torontas 2 val. Lietuvos laiku prasidėsiančiose rungtynėse Milvokyje turi ketvirtą kartą aplaužyti ragus „Bucks“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius