Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30

Apie karjeros pabaigą paskelbęs Kobe vis tiek gali tapti Lietuvos rinktinės konkurentu

Nors NBA superžvaigždė Kobe Bryantas paskelbė, kad po sezono baigs profesionalo karjerą, paskutinį kartą jo žaidimą gali tekti išvysti ne NBA aikštėse, o Rio de Žaneire. JAV rinktinės vadovas Jerry Colangelo pranešė, kad durys į nacionalinę komandą K.Bryantui lieka atviros.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“ nuotr.

Dėl blankios formos sprendimą trauktis priėmusiam 37-erių krepšininkui esą atsirastų vieta galutinėje JAV rinktinės sudėtyje.

Dalyvavimas jau trečiosiose olimpinėse žaidynėse priklausys nuo paties K.Bryanto.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas yra teigęs, kad Lietuvos rinktinė yra gavusi JAV nacionalinės komandos pasiūlymą sužaisti draugiškas rungtynes.

Be to, lietuvius su amerikiečiais į vieną grupę gali suvesti burtai.

2008 ir 2012 m. Kobe su JAV krepšininkais tapo Pekino ir Londono olimpinių žaidynių nugalėtojais.

Olimpinėse žaidynėse K.Bryantas turėjo debiutuoti dar 2000-aisiais, bet dėl vedybų atsisakė žaisti JAV rinktinėje. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse vėliau amerikiečių keliai su lietuviais susikirto bent du kartus.

Kobe turėjo žaisti ir 2004 m. Atėnuose, bet dėl lytinio išprievartavimo kaltinimų kelionę į olimpiadą žaidėjas turėjo iškeisti į vizitus teismuose.

Vienintelį kartą K.Bryantas su Lietuvos rinktine susitiko Londone. Amerikiečiai palaužė lietuvius 99:94, o Kobe per 20 minučių pelnė 6 taškus.

Kol kas garantuotas vietas olimpiadoje turi Lietuva, JAV, Ispanija, Brazilija, Australija, Argentina Venesuela ir Nigerija.

„Man būtų garbė paskutinę kelionę praleisti su JAV rinktinės vyrukais, – apie norus žaisti JAV rinktinėje, anksčiau kalbėjo K.Bryantas. – Bet nesu apsėstas olimpinėmis žaidynėmis“.

Tačiau K.Bryantas pridūrė, kad vietą galutiniame dvyliktuke norėtų užsitarnauti, o ne gauti už vardą.

Pagal šio sezono rezultatus, tai atrodytų neįmanoma užduotis. Bet niekas nesupyktų, jei atsisveikinimą su Kobe surengtų olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius