Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04

Arvydo Sabonio patarimus išgirdęs Domantas: „Dėl tėčio dar labiau nervinausi“

„Žiauriai fainos rungtynės“, – po pirmojo savo NBA klube iškepto blyno vietoje nenustygo ir šypsenos nepaslėpė Domantas Sabonis. 20-mečio debiuto neapkartino net ir stebuklinga Madrido „Real“ pergalė prieš „Oklahoma City Thunder“ 142:137. Tai niekis, palyginus su tuo jausmu pirmą kartą žaisti NBA klube. Ar matyti tūkstančius ispanų, kylančius iš savo vietų paploti tėčiui Arvydui. D.Sabonio kelionė Oklahomoje prasidėjo nepamirštamu debiutu.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / 15min nuotr.

Iškart po rungtynių Madride duodamas interviu 24sek D.Sabonis atskleidė, kad jau ryte žinojo, jog išbėgs į starto penketą.

„Galvojau, kad žaisiu starte“, – prisipažino ir pats 20-metis.

Visą savaitę jis treniravosi žaisdamas vienoje komandoje su starto penketo nariais – Russellu Westbrooku, Stevenu Adamsu ir Victoru Oladipo, todėl nujautė, kad treneris Billy Donovanas debiutą padarys dar smagesniu.

VIDEO: NBA debiutavęs D.Sabonis: „Tėtis prieš rungtynes patarė nebijot“

„Buvo labai smagu. Truputį nervinausi, bet džiaugiuosi, kad gavau šansą pasirodyti. Buvo daug emocijų...“ – atviravo D.Sabonis.

Prieš debiutą D.Sabonis sulaukė tėčio patarimų. Jie buvo labai konkretūs.

„Truputį pakalbėjome. Pasakė kelis dalykus: nebijoti pirmųjų rungtynių, būti drąsiam“, – surimtėjo Domantas.

Į patarimus įsiklausė: jau antrąją minutę tritaškiu pelnė pirmuosius taškus.

VIDEO: Jaukus Sabonių interviu prieš Domanto debiutą

Tėtis, beje, buvo įsitaisęs šalia „Barclaycard Center“ arenos krepšio, priešais pat „Thunder“ atsarginių suolą.

„Tik dar labiau nervinausi, – juokėsi D.Sabonis, rungtyniavęs visos šeimos akivaizdoje, tačiau labiausiai išgyvenęs dėl tėčio. – Bet man tai buvo papildoma motyvacija“.

Man tai buvo pirmosios rungtynės NBA sistemoje, todėl dar reikia priprasti.

Jauniausiasis sūnus didžiavosi matydamas, kaip tūkstančiai ispanų kilo iš savo vietų pasveikinti į aikštės centrą atkulniavusio tėčio. Už tuos fantastiškus 1992-1995 metus ir nuostabų žaidimą madridiečiai bus dėkingi Sabui amžiams.

Nors palaikymu Domantui jie nepasižymėjo – gerokai garsiau plojo ryškiausioms „Thunder“ žvaigždėms. Na, bent jau nenušvilpė taip, kaip priešo teritorijoje Barselonoje anksčiau rungtyniavusio Alexo Abrineso.

Bet Domantui atmosfera patiko. Jis, beje, gavo mikrofoną į rankas prieš pat mačą ir ispaniškai padėkojo susirinkusiems žiūrovams.

„Žiauriai fainos rungtynės. Sirgaliai sukūrė labai gerą atmosferą“, – neslėpė 20-metis.

O galimybių pasirodyti Domantas gavo per akis – per 29 minutes pelnė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Beje, jo šeštoji asmeninė pražanga likus žaisti 3 sekundes iki ketvirtojo kėlinio pabaigos buvo lemtinga – po jos „Real“ sukūrė stebuklą ir po pratęsimo palaužė „Thunder“ krepšininkus.

Prieš rungtynes Jonas Mačiulis tradiciškai patraukė jaunąjį tautietį per dantį. „Sakė, kad aš jaunas“, – juokėsi Domantas. Bet nepaisant pergalės, po rungtynių „Real“ puolėjas visai tuo nesimėgavo ir palinkėjo tautiečiui gero sezono.

„Norėjome laimėti, bet išėjo kaip išėjo, – šyptelėjo Domantas. – „Real“ sužaidė labai gerai. Pataikė gal net 23 tritaškius. Tai rodo, kad turime gerinti gynybą.

Dar daug kur turiu tobulėti. Tiek gynyboje, tiek puolime. Man tai buvo pirmosios rungtynės NBA sistemoje, todėl dar reikia priprasti“, – prieš išvykdamas į Barseloną pabrėžė Domantas.

Ilgas jo tobulėjimo procesas prasideda. O pirmąsias išvadas jis galės pademonstruoti jau trečiadienį – Barselonoje „Thunder“ krepšininkus testuos „Barcelona“.

Į Katalonijos sostinę 24sek keliauja paskui Domantą.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius