-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 03

Buvęs „Knicks“ treneris Derekas Fisheris siekia atgaivinti krepšininko karjerą

Penkis kartus NBA čempionas Derekas Fisheris svarsto apie sugrįžimą į profesionalų krepšinį. Prieš kelerius metus žaidėjo karjerą baigęs ir pusantro sezono „Knicks“ treneriu pradirbęs amerikietis intensyviai treniruojasi ir laukia NBA arba Kinijos klubų pasiūlymų.
Derekas Fisheris
Derekas Fisheris / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Fisheris savo „Facebook“ paskyroje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame itin intensyviai treniruojasi krepšinio aikštėje. Šis jo socialinio tinklo įrašas buvo su grotažyme „aš dar nebaigiau“, kuris ir sukėlė įtarimus apie žaidėjo sugrįžimą į profesionalų krepšinį.

ESPN šaltiniai teigia, kad D.Fisheris išties domisi galimybe dar sykį išbėgti į aikštę, o būtų linkęs sutikti ir su pasiūlymu žaisti Kinijoje.

Buvęs įžaidėjas karjerą baigė 2014-aisiais ir pasirašė ilgalaikę sutartį su „Knicks“ bei tapo jos vyriausiuoju treneriu. Tačiau jis nepateisino ekipos generalinio vadybininko Philo Jacksono lūkesčių ir 2016 metų pradžioje buvo atleistas.

D.Fisheriui kitą sezoną sueis 42 metai, todėl sugrįžimo atveju jis būtų vyriausias NBA žaidėjas.

Buvęs krepšininkas NBA praleido 18 sezonų, per kuriuos jis su „Lakers“ penkis kartus tapo lygos čempionu. Jam taip pat priklauso ir NBA rekordas pagal sužaistas atkrintamųjų rungtynes (259).

Įdomu tai, kad jis taptų vos antruoju sportininku per visą istoriją, kuris tapo NBA komandos treneriu ir vėliau vėl sugrįžo į žaidėjo rolę. Vieninteliu kitu atveju galima laikyti Magico Johnsono priverstinę karjeros pabaigą 1991-aisiais, labai trumpą buvimą vyriausiuoju treneriu 1994 metais ir sugrįžimą į profesionalų krepšinį 1996-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius