-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

„Celtics“ treneris mano, kad LeBronas Jamesas vis dar tobulėja

„Boston Celtics“ vyriausiasis treneris Bradas Stevensas praėjusią naktį stebėjo, kaip NBA čempionai „Cleveland Cavaliers“ taršo jo gynybą bei iškovoja pergalę svečiuose. Po nesėkmingo serijos starto strategas gyrė savo varžovų lyderį ir teigė, kad per pastaruosius kelerius metus „karalius“ vis dar gerina savo žaidimą, o jo sustabdyti beveik neįmanoma.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

L.Jamesas praėjusią naktį pelnė net 38 taškus (14/24 met.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o jo klubas laimėjo 117:104. Jis buvo atsakingas net už 55 komandos taškus iš 105, kol buvo ant parketo.

„Celtics“ neturėjo jokių priešnuodžių nuo L.Jameso prasiveržimų po krepšiu, o šiose rungtynėse jis baudos aikštelėje sumetė net 26 taškus. Tai rekordinis „karaliaus“ rodiklis atkrintamosiose varžybose, o iš spalvotojo stačiakampio jis atakavo net 81,2 proc. taiklumu.

20 iš 26 taškų baudos aikštelėje L.Jamesas sumetė pirmoje rungtynių pusėje ir taip savo komandai labai anksti padovanojo saugią persvarą.

„LeBronas aiškiai parodė, kad brausis arčiau krepšio ir jam nesvarbu, kas jį dengia“, – pasakojo B.Stevensas.

„Celtics“ puolėjas Jae Crowderis po rungtynių kalbėjo, kad jų gynyba turi atlikti geresnį darbą ir priversti L.Jamesą bijoti atakuoti krepšį.

„Akivaizdu, kad jis yra puikus žaidėjas puolime, tačiau jis turi susidurti su kieta gynyba, – aiškino J.Crowderis. – Privalau būti geresnis. Turiu jo gyvenimą paversti sunkesniu. Bet man turi padėti komandos draugai, kuriems reikia atbėgti į pagalbą.

Žiūrėsime įrašą ir analizuosime. Mūsų gynyba jam kol kas yra labai patogi, todėl stengsimės tai pakeisti. Privalome kažką keisti.“

L.Jamesą bandė sustabdyti keletas „Celtics“ krepšininkų, tačiau bene geriausią darbą atliko naujokas Jaylenas Brownas, kuris neišsigando sunkiai sustabdomo „karaliaus“.

„Tiesiog žaidžiau krepšinį, – pasakojo Bostono naujokas. – Jis batus aunasi taip pat, kaip aš. Jis paprastas žmogus. Todėl atėjau į aikštę ir bandžiau jį sustabdyti. Tai mano darbas.“

L.Jamesas pirmose serijos rungtynėse dažniausiai atsidurdavo prieš vieną ginamąjį, tačiau B.Stevensas atskleidė, kad „Celtics“ ateityje gali dvigubinti gynybą prieš „Cavaliers“ lyderį: „Naudoti dvigubą gynybą prieš šiuos vyrukus gali būti baisu, tačiau tai gali būti vienintelis būdas kažką pakeisti. Jeigu sutelksime dėmesį į L.Jamesą, tuomet jis atmes kamuolį savo ekipos snaiperiams. O galbūt to nereikia daryti? Dabar pasakyti sunku, o atsakymą bandysime išsiaiškinti kuo greičiau.

L.Jamesas yra nepaprastai protingas žaidėjas, kuris puikiai skaito puolimą bei gynybą. Jis visuomet dėl užtvarų gaus tokį ginamąjį, kokį nori. Sunku patikėti, tačiau jis yra kur kas geresnis krepšininkas nei praeityje. Bėgant metams jis sukaupė nemažai patirties.

Nesitikėjau, kad įmanoma pasiekti dar aukštesnį lygį, tačiau LeBronui pavyko. Jis yra nuostabus krepšininkas.“

Baisiausia, jog L.Jamesas po rungtynių su „Celtics“ teigė, kad „Cavaliers“ šiame mače dar neparodė savo tikrojo potencialo: „Nemanau, kad šiandien žaidėme gerai.“

Antrosios serijos rungtynės įvyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Bostone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius