Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 13

Dėl J.Valančiūno apgailestaujantys komandos draugai: „Jis sugrįš ir toliau dominuos“

Jonui Valančiūnui trečiadienio vakaras už Atlanto buvo nesėkmingas. Lietuvis po Draymondo Greeno smūgio per rankas patyrė piršto traumą, tačiau „Toronto Raptors“ sugebėjo 113:93 nugalėti „Golden State Warriors“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

JV iš rikiuotės iškrito dar antrajame kėlinyje, kai norėjo išnaudoti ūgio pranašumą prieš D.Greeną, o šis pabandė išmušti kamuolį iš lietuvio rankų. Nors teisėjai pražangos nesušvilpė, „centrui“ išniro pirštas.

Lietuvis per 8 minutes spėjo pelnyti 6 taškus ir atkovoti 7 kamuolius.

VIDEO: Jono Valančiūno trauma

Kadangi iš rikiuotės iškrito JV, jo vietą užėmė Gregas Monroe, po rungtynių sulaukęs daug komandos draugų pagyrų. Per 7 minutes aukštaūgis pelnė 5 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Tačiau paklaustas, ar po lietuvio traumos pasikeitė jo nusiteikimas rungtynėms, G.Monroe sakė: „Visų pirma, noriu įsitikinti, kad J.Valančiūnui viskas gerai. Nesakyčiau, kad kas nors pasikeičia tokiu momentu, visada einu į aikštę su tokiu pačiu nusiteikimu. Aš tikrai nenoriu, kad mano komandos draugas susižeistų, bet turiu būti pasiruošęs.“

„Raptors“ lyderis Kyle'as Lowry nesiryžo teisti D.Greeno už kontaktą su J.Valančiūnu ir tikino epizodo nematęs.

„Tokie epizodai labai skaudūs. Jis turėjo jau gal keturias rankos traumas, bet yra vienas dalykas, kurį galima pasakyti apie JV – jis bus geresnis, pasveiks ir toliau bus dominuojanti jėga“, – sakė K.Lowry.

Kadangi vyriausiasis „Raptors“ treneris Nickas Nurse'as išvyko į mamos laidotuves, su žiniasklaida po mačo bendravo asistentas Adrianas Griffinas.

„Tai buvo skaudi netektis. Žinau, kad jis bus ištirtas. Jis starto penketo žaidėjas, kartais pradedantis rungtynes nuo suolo.

Jis – fenomenalus, mes jam galime tiesiog įmesti kamuolius į baudos aikštelę ir jis pelno lengvus taškus, jis nuramina komandos draugus“, – lietuvį gyrė trenerio asistentas.

Jis starto penketo žaidėjas, kartais pradedantis rungtynes nuo suolo

Kokia yra J.Valančiūno situacija, kol kas nėra pranešama.

Tai buvo jau 23-ioji „Raptors“ pergalė. Kanados klubas yra patyręs 7 pralaimėjimus, tačiau NBA „roplių“ nelenkia nė viena komanda.

VIDEO: „Atsarginiai“: lygą gąsdinantis sugrįžimas, į dugną nugarmėjusi „Spurs“ ir geriausių dėjikų topas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius