Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 08

Dėl traumos savo ryškiausią žvaigždę praradę „pelikanai“ kaltina pačią NBA lygą

Pratęsti savo sezoną vilčių dar neprarandantys „New Orleans Pelicans“ (30-37) prasibrauti į stipriausių Vakarų konferencijos ekipų dešimtuką turės be ryškiausios savo žvaigždės, mat traumą patyrė Zionas Williamsonas.
Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas / „Scanpix“ nuotr.

Kairės rankos piršto trauma „Pelicans“ superžvaigždę iš rikiuotės išvedė neribotam laikui.

Pasak klubo krepšinio operacijų viceprezidento Davido Griffino, šios traumos buvo galima išvengti, o didžiausi situacijos kaltininkai – pati NBA lyga ir jos arbitrai.

Vienas iš „Pelicans“ vadovų teigia, kad teisėjai per atsainiai žiūri į Z.Williamsonui nuolatos siūlomą kontaktą iš varžovų.

Naujojo Orleano ekipos monstras savo pirštą susižeidė antradienio rungtynėse prieš „Golden State Warriors“, kuomet šoko kovoti dėl kamuolio puolime prieš varžovų aukštaūgį Kevoną Looney.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Griffinas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Griffinas

Net 13-os minučių monologą penktadienio spaudos konferencijoje rėžęs D.Griffinas reiškė nepasitenkinimą taisyklių traktavimu.

„Esu labai pasipiktinęs, nes viso to buvo galima išvengti. Mes tai sakėme lygai visais įmanomais būdais – siuntėme vaizdo medžiagą, kalbėjomės su atsakingais žmonėmis, jog taip, kaip jie teisėjauja prieš Zioną, jis anksčiau ar vėliau gaus traumą. Jis kiekvieną kartą yra absoliučiai kankinamas ir žalojamas baudos aikštelėje. Tokio grubumo baudos aikštelėje nemačiau nuo Shaquille'o O'Nealo laikų“, – piktinosi Griffinas.

20-metis „Pelicans“ puolėjas yra vienas daugiausiai pražangų provokuojančių krepšininkų (8,7) lygoje – nusileidžia tik Joeliui Embiidui (11,1), Gianniui Antetokounmpo (9,7) ir Trae Youngui (8,8).

Pagal atliktus metimus nuo baudų metimo linijos Z.Williamsonas lygoje rikiuojasi iš karto po „Milwaukee Bucks“ lyderio Giannio.

Z.Williamsono vidurkiai reguliariajame sezone siekia 27 taškus, 7,2 atkovoto kamuolio ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Iki 10-osios pozicijos, kuri garantuoja žaidimą „Play-in“ turnyre, „Pelicans“ atsilieka dvejomis pergalėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius