Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 03

Apie olimpinę atranką užsiminęs Domantas Sabonis pasirodė be įtvaro: „Nebuvo operacijos“

Žinių apie Domantą Sabonį beveik nesigirdėjo visą vasarą. Dabar „Sacramento Kings“ pradėjo pasirengimą NBA sezonui, o Lietuvos krepšininkas atsakė į kelis klausimus per žiniasklaidai skirtą dieną.

Sveikas, žvitrus ir pasiruošęs naujam sezonui Domantas Sabonis stojo prieš žurnalistų mikrofonus.

Per tradicinę interviu sesiją NBA komandoms pradedant ruoštis naujam sezonui, „Sacramento Kings“ vidurio puolėjas pasirodė be raiščio ant nykščio.

Tas raištis lydėjo krepšininką didžiąją praėjusio sezono dalį ir buvo minima, kaip viena priežasčių, kodėl D.Sabonis neatstovavo Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate.

Dabar gydymas baigėsi.

„Nėra raiščio, visiškai sveikas“, – patvirtino D.Sabonis.

Ilgai nebuvo aišku, ar krepšininkui prireiks operacijos. Net Lietuvos rinktinės treneriai nežinojo tikslios informacijos vasaros pirmojoje pusėje.

Dabar 27 metų krepšininkas patvirtino: „Nebuvo operacijos“.

Jis teigė, kad pasinaudojo galimybe jos išvengti. „Metus svarstėme, ar reikės operacijos, ar ilgesnio gydymo laiko. Bet kuriuo atveju tektų nerungtyniauti du mėnesius, o jei gali išvengti chirurginio įsikišimo, geriau išvengti“, – sakė D.Sabonis.

VIDEO: . Sacramento Kings Media Day 2023: Domantas Sabonis ?

Legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus apgailestavo, kad dėl traumos negalėjo padėti Lietuvos komandai pasaulio pirmenybėse.

„Aš Lietuvai atstovauju dar nuo tada, kai buvau 14-15 metų. Aišku, kad skaudu, kad negalėjau padėti jiems patekti, – sakė D.Sabonis, gimęs Portlande, augęs Ispanijoje, bet žaisdavęs ir Lietuvos jaunimo bei vyrų rinktinėse. – Dabar reikės laimėti olimpinį atrankos turnyrą kitais metais, o taip vasara bus dar ilgesnė.“

VIDEO: Kings center Domantas Sabonis says his hand is fully healed

Dėl piršto gydymo ir reabilitacijos kiek keitėsi 211 cm ūgio krepšininko pasirengimas sezonui.

„Kontaktiniu sportu ilgai negalėjau užsiimti. Jei buvau salėje, tai tik metimai: pagauni kamuolį ir meti. Negalėjau daryti nieko beprotiška, – pasakojo „Kings“ krepšininkas. – Nebuvo tiek kontaktinių treniruočių, kiek būčiau norėjęs surengti.

2-3 mėnesius turėjau praleisti, o paskui dirbti ties savo kūnu ir žaidimu, bet be kontaktinio žaidimo.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

D.Sabonis sakė, kad kažkiek laiko praleido su „Kings“ naujuoju žaidėju Sasha Vezenkovu.

Eurolygos naudingiausiu žaidėju tapęs Bulgarijos rinktinės krepšininkas praėjusį sezoną su Pirėjo „Olympiakos“ pasiekė Eurolygos finalą, bet vasarą paliko Graikijos klubą, kad debiutuotų NBA.

„Jis yra Eurolygos MVP. Kaip jis meta, kaip įkerta į baudos aikštelę – laukiu, kada galėsime praleisti laiko žaidime kartu pasirengimo metu“, – apie S.Vezenkovą sakė D.Sabonis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas

Puikiai D.Sabonis atsiliepė ir apie kitą komandos naujoką Chrisą Duarte, su kuriuo jau yra žaidęs „Indiana Pacers“ klube. Lietuvis atskleidė, kad pasikvietė naujoką į Los Andželą, kur D.Sabonis gyvena vasarą su šeima.

„Aš jį pakviečiau atvykti į Los Andželą savaitei, jis buvo gal tris, – nusijuokė D.Sabonis. – Kuo daugiau susipažins su mūsų sistema, o jis praleido nemažai laiko su manimi ir Dougu Christie („Kings“ trenerio asistentas), tuo patogiau jausis komandoje.

Jis – tikrai išmintingas žaidėjas, gali išardyti varžovų gynybą savo metimais. Turėsime tuo pasinaudoti.“

„Kings“ komandoje yra ir daugiau naujų žaidėjų, tad D.Sabonis pasakojo, kad ruošdamasis stovyklos pradžiai jau studijavo naujas žaidimo sistemas.

Praėjęs sezonas buvo nuostabus Sakramento klubui, kuris po 16 metų pertraukos iškopė į NBA atkrintamąsias varžybas.

Reguliariajame čempionate D.Sabonio ir De'Aarono Foxo vedama komanda laimėjo 48 rungtynes, patyrė 34 nesėkmes ir užėmė trečią vietą Vakarų konferencijoje.

Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Kings“ septynerių rungtynių serijoje nusileido „Golden State Warriors“, bet dabar su didelėmis ambicijomis laukia naujo sezono. D.Sabonis tiki, kad komanda vėl bus aukštai Vakaruose.

„Žinoma, aš pasitikiu savo komandos draugais, žinau, ką galime pasiūlyti, ką galime patobulinti. Jei padarysime viską teisingai, mes būsime tarp topinių komandų, – sakė lietuvis. – Viltys yra pratęsti tai, ką statėme praėjusį sezoną. Turime įvesti ir naujus žaidėjus į komandą.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Pats D.Sabonis praėjusį sezoną pelnė po 19,1 taško, atkovojo po 12,3 taško, atliko po 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Jis teigė, kad tarpsezonio metu dar labiau šlifavo metimo techniką.

„Metimai visada buvo svarbi mano žaidimo dalis nuo tada, kai atėjau į lygą, – sakė Lietuvos krepšininkas, NBA debiutavęs 2016 metais ir jau sužaidęs septynis sezonus. – Svarbu su pasitikėjimu atakuoti krepšį ir tuo pačiu mokytis: kada mesti, o kada – ne. Taip pat reikia ir dalytis kamuoliu.“

Suprasti akimirksniu

  • Vasarą Sakramento klubas ir D.Sabonis persiderėjo dar galiojusio 2023-2024 m. kontrakto sąlygas, o taip pat pratęsė sutartį iki 2028-ųjų.
  • Nors oficialiai sandorio suma nepateikiama, per artimiausius penkerius metus D.Sabonis uždirbs 217 mln. dolerių (neatskaičius mokesčių). Už ateinantį sezoną jis turėtų gauti 30,6 mln. dolerių.

D.Sabonis vylėsi, kad „Kings“ vėl turės didelį sirgalių palaikymą.

„Manau, kad atmosfera vėl bus tarsi įelektrinta“, – sakė vienas „Kings“ lyderių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius