Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 04

Donatą Motiejūną erzina „Pistons“ elgesys: „Jie tęsia savo žaidimėlius“

Donatas Motiejūnas jau buvo pasiruošęs pamiršti anuliuotus mainus lyg buvusią žmoną, tačiau „Detroit Pistons“ ekipa vis neduoda ramybės 25-erių lietuviui. „Houston Rockets“ krepšininkas dar negali užversti istorijos su Detroito klubu puslapio, nes NBA ekipa nesutvarko visų formalumų. Bet po sąmyšio į aikštę grįžęs lietuvis nepraranda optimizmo.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

D.Motiejūną labiausiai pykdo tai, kad negrąžinama rentgeno nuotrauka. „Pistons“ dievagojosi, jog tikrai nieko blogo nevyksta, bet krepšininkas vis dar priverstas laukti svarbių tyrimų rezultatų – konfidencialios informacijos.

„Nuotraukos dar nėra, nors ji turėjo būti atsiųsta per naktį. Kiek dar reikės laukti? Mano gydytojas atidėjo savo kelionę tik tam, kad gautų rentgeno nuotrauką ir patikrintų, ar viskas gerai. „Pistons“ gaišina ne tik mano, bet ir gydytojo laiką, – pyko D.Motiejūnas. – „Pistons“ žaidžia žaidimėlius. Vis dar žaidžia žaidimėlius. Bet tai dabar tikrai nepadeda.“

Taip pat ilgai laukti D.Motiejūno sportbačiai žaidėją pasiekė antradienį, o pats puolėjas jau sužaidė trejas rungtynes ir grįžo į „Rockets“ starto penketą.

„Rockets“ sirgaliai išvydo gražų D.Motiejūno perdavimą per nugarą ir firminius metimus puskabliu. Tie metimai, kurie skrosdavo tinklelį automatiškai, dar nekrenta. Bet „Rockets“ supranta, kad Donatui dėl nugaros skausmų reikia laiko įsibėgėti žaidžiant tokį banguotą sezoną.

VIDEO: Puikus Donato Motiejūno perdavimas per nugarą

„Jaučiuosi gana gerai. Ir mano forma yra nebloga. Tiesiog laiko klausimas, kada pradėsiu ją demonstruoti aikštėje“, – neabejoja D.Motiejūnas.

Jis pridūrė, kad situacija dabar kitokia, nei kad buvo gruodį, kai į aikštę sugrįžo po 8,5 mėnesio pertraukos. 

„Be krepšinio dabar buvau 1–2 savaites, o tai didžiulis skirtumas lyginant su 7 mėnesiais. Tada nesitreniravęs ėjau į aikštę. Buvo labai sunku, o dabar – lengviau“, – sako D.Motiejūnas.

Aukštaūgio neerzina į krepšį dar nekrentantys jo metimai. „Viskas ateis su laiku. Dėl to nė kiek nesijaudinu“, – tikina D-Mo.

Kita vertus, „Rockets“ laiko neturi. Blankiai šį sezoną rungtyniaujantys Hjustono krepšininkai laviruoja ant atkrintamųjų varžybų ribos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

„Jam dar reikia laiko, bet mums jau reikia visų Donato galimybių, – atviravo „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas. – Tų taškų po krepšiu, erdvių atvėrimo, greitų sprendimų ir gynybos. Mums to reikia jau dabar. Bet suprantame, kad to galime tikėtis po savaitės ar dviejų.“

Pats D.Motiejūnas labiausiai džiaugiasi dėl savo nugaros. Turbūt vienintelis pozityvus anuliuotų mainų dalykas buvo tas, kad lietuviui buvo atlikti papildomi tyrimai, jie patvirtino, jog dabar jo nugarai viskas gerai. Tai aiškiai parodė susidūrimas su varžovu Milvokyje.

„Mano nugarą apžiūrėjo 4–5 geriausi specialistai JAV. Nė vienas iš jų nieko blogo nepamatė“, – ramus buvo D-Mo.

Kita vertus, jam tenka daryti tai, ką, ko gero, teks daryti ir visą likusią karjerą – skirti nemažai laiko specialiems pratimams prieš ir po rungtynių.

„Dabar tai mano gyvenimo dalis. Nėra taip, kad reabilitacija praėjo ir viskas, baigta. Traumos parodo, kur yra silpnoji pusė. Kūnas man ją parodė ir ją teks stiprinti visą gyvenimą“, – pasakoja lietuvis.

Ir taip po truputį D.Motiejūnas siekia pamiršti visą tą sąmyšį, kuris įvyko prieš porą savaičių.

„Mano tikslas – judėti į priekį. Niekas nežino, ar man pasiseks. Bet dabar aš stengiuosi padėti komandai laimėti“, – sakė D.Motiejūnas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius