Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

F.VanVleeto pasiekimo fone – netikėčiausi 50 taškų pasirodymai NBA istorijoje

Fredas VanVleetas praėjusią naktį šokiravo NBA pasaulį, pelnęs 54 taškus ir pagerinęs visų laikų „Toronto Raptors“ rezultatyvumo rekordą. Tai vienas netikėčiau iššovimų NBA istorijoje, o 15min tinklalapis primena „Bleacher Report“ praėjusį pavasarį sudėliotą dešimtuką žaidėjų, kurie bent vienai dienai tapo NBA žvaigždėmis.
Netikėčiausi 50 taškų pasirodymai NBA istorijoje
Netikėčiausi 50 taškų pasirodymai NBA istorijoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

Fredas VanVleetas neišgirdo savo pavardės NBA naujokų biržoje, kelią prasiskynęs pro G lygą. 2019-aisiais jis tapo čempionu, o praėjusią naktį perrašė „Toronto Raptors“ klubo rekordų knygą.

26-erių metų 186 cm ūgio gynėjas įmetė 54 taškus (6/9 dvit., 11/14 trit., 9/9 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, blokavo 3 metimus, o „ropliai“ 123:108 įveikė „Orlando Magic“.

Pasirodymas, kuris galėtų atsidurti tarp netikėčiausių visų laikų sprogimų dešimtuko, kurį praėjusį pavasarį sudarė „Bleacher Report“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mo Williamsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mo Williamsas

10. Mo Williamsas

Buvęs LeBrono Jameso bendražygis praeityje flirtavo su 50 taškų klubu, kai 2009-ųjų metų pradžioje pelnė 43, o po dviejų savaičių – 44 taškus.

Simbolinę ribą įžaidėjas pasiekė po šešerių metų, atstovaudamas „Minnesota Timberwolves“ komandai, kuomet 52 taškus atskaičiavo „Indiana Pacers“ krepšininkams.

Tai buvo rezultatyviausias pasirodymas „Timberwolves“ organizacijoje iki pat 2018-ųjų, kai Karlas-Anthony Townsas surinkus 56 taškus.

„Jei pasakyčiau, kad kažkas NBA lygoje pelnė 50 taškų, jūs tikriausiai žaidėjo pavardę neteisingai spėliotumėte šimtą kartą. Pasakyčiau, kad Mo Williamsas ir jūs iš nuostabos purtytumėte galvą“, – tuomet rašė „Chicago Sun-Times“ žurnalistas Danas Cahillas.

M.Williamsui buvo 32-eji metai, o prieš rungtynes tame sezone jis rinko po 11 taškų.

VIDEO: Vernon Maxwell (51pts/30 in 4QT) (Career High) (1991)

9. Vernonas Maxwellas

Kaip ir Mo Williamsas, Vernonas Maxwellas keletą kartų buvo arti 50 taškų ribos, tačiau skirtingai nei Mo Williamsas, jis pusšimtį taškų pasiekė pakankami ankstyvoje karjeros stadijoje.

„Houston Rockets“ gynėjas 1991-aisiais, būdamas 26-erių metų amžiaus, pelnė 51 tašką prieš „Cleveland Cavaliers“.

Nuostabiausia šio pasiekimo dalis – 30 pelnytų taškų vien per ketvirtą kėlinį.

Karjeros rungtynėse užsidegęs Vernonas metė net 22 baudų metimus, pataikė – 19. Aikštingu charakteriu pasižymėjęs krepšininkas tą vakarą buvo tiesiog nesulaikomas.

„Scanpix“/AP nuotr./Caris LeVertas
„Scanpix“/AP nuotr./Caris LeVertas

8. Carisas LeVertas

Iki šio sezono Carisas LeVertas buvo pasirodęs 216-oje atkrintamųjų ir reguliaraus sezono rungtynių. Net 87 proc. šių dvikovų jis baigė neperžengęs 20 taškų žymos, o rekordinė akistata jam atnešė 37 taškus.

Lemtingą vakarą jis pelnė 37 taškus vien per ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą kartu sudėjus.

„Šie 50 taškų buvo nuostabūs, Vertai, – socialiniame tinkle rašė Kevinas Durantas, dar besigydęs Achilo sausgyslės traumą. – Ačiū už meistrišką pasirodymą.“

Sezono pradžioje „Brooklyn Nets“ gynėjas Kyrie Irvingas teigė, jog komandai reikia papildomo talento, jog ji taptų tikra pretendente į titulą.

Carisas LeVertas parodė, kad talento reikia ieškoti ne išorėje, o komandos viduje.

„LeVertas pademonstravo žvaigždės potencialą, – rašė žurnalistas Danas Favale'as. – Jis turi viską, ko reikia šiam komandai, neturinčiai aiškios patirties.“

Praėjusį pusmetis ir C.LeVertas mainų būdu atsidūrė Indianoje. Tiesa, jam prireikė operacijos, kurios būdu buvo pašalintas auglys kepenyse, tad debiuto naujoje ekipoje dar yra laukiama.

VIDEO: Throwback: Andre Miller Sets a Franchise Record With 22 Field Goals, 52 Points

7. Andre Milleris

Paklauskite sirgalių, ką jie prisimena apie Andre Millerį, ir jie paminės šio krepšininko lėtumo, aikštelės matymo ir gerus kamuolio perdavimo įgūdžius, galiausiai – senamadišką pojūtį žaidimui.

Turbūt niekas neakcentuos jo gebėjimo įmesti metimus, tačiau 2010-ųjų sausio 30-ąją Andre buvo priminė elitinį taškų rinkėją.

A.Milleris realizavo 21 dvitaškį iš 30, vienintelį mestą tritaškį, 7 iš 8 baudų metimų bei surinko 52 taškus. Ankstesnis išmestų metimų rekordas buvo 15.

Tai buvo aukščiausias NBA sezono rezultatas bei „Portland Trail Blazers“ klubo rekordas.

„Norėjau žaisti agresyviai, – po mačo kalbėjo A.Milleris. – Neakcentavau metimų į krepšį, norėjau žaisti teisingai ir būti įžaidėju. Metimai atėjo, o kai ėmė kristi, aš ir toliau atakavau krepšį.“

VIDEO: Walt Wesley POSTERIZES Dale Schlueter

6. Waltas Wesley

Waltas Wesley niekada nežaidė „Visų žvaigždžių“ mače. Vos dviejuose iš devynių sezonų jis pasiekė dviženklę taškų vidurkio žymą, o karjeros pataikymas siekęs 47,1 proc. tuo metu buvo žemiau lygos vidurkio.

Netikėtai iššovęs krepšininkas 1971-aisiais metimais užliejo „Cincinnati Royals“, surinkęs 50 taškų.

Tai suteikė sparnus W.Wesley, kuris sezoną užbaigė įspūdinga 24,1 taškų vidurkio atkarpa. Bet toks karštas ruožas buvo anomalija, nes nuo kito sezono starto iki karjeros pabaigos jis vidutiniškai pelnė po 6,6 taško.

VIDEO: 2014.01.25 - Terrence Ross Full Highlights vs Clippers - 51 Pts, 9 Reb, Ties Franchise Record!

5. Terrence'as Rossas

Jono Valančiūno komandos draugas „Toronto Raptors“ klube iššovė prieš „Los Angeles Lakers“, kai 2014-ųjų sausį suvertė 51 tašką.

Tai buvo antrasis gynėjo sezonas NBA. Pirmaisiais metais rinko po 6,4 taško, o prieš istorinį pasirodymą atletiškas gynėjas fiksavo po 9,3 taško.

Galiausiai jis įmetė 10 tritaškių ir pakartojo NBA sezono rekordą.

Terrence'as Rossas yra pirmasis žaidėjas NBA istorijoje, kuris rinkdamas mažiau nei po 10 taškų įmetė 50.

4. Willie Burtonas

Vieną efektyviausių visų laikų pasirodymų surengęs Willie Burtonas 1994-aisiais surinko 53 taškus. Tai antras mačas jo karjeroje, kai buvo peržengta 30 taškų.

„Philadelphia 76ers“ lengvasis krašto puolėjas įmetė 7 iš 11 dvitaškių, 5 iš 8 tritaškių ir net 24 baudų metimus iš 28. Jis atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, suklydo kartą.

„Siurrealus jausmas. Negalėjau patikėti, jog tai padariau. Dar ir dabar prisimenu tą mačą, tai buvo neįtikėtina“, – sakė W.Burtonas.

VIDEO: Tracy Murray (50pts) vs. Warriors (1998)

3. Tracy Murray

Prieš 1997-1998 metų sezoną Tracy Murray rinko 9,4 taško per rungtynes. Daugiausiai metimų per dvikovą jis buvo įmetęs 15, o baudų metimų – 8.

Statistikos protokole skaičiai sprogo mače su „Golden State Warriors“ – 50 taškų, pataikius 18 iš 29 metimų.

Prieš devynerius metus T.Murray buvo surengęs dar geresnį pasirodymą, tik vilkėdamas vidurinės mokyklos marškinėlius, bet jo komanda pralaimėjo.

„Tuomet surinkau 64 taškus. Aš vis savęs klausiu, kaip galėjau surinkti 64, bet mes pralaimėjome? Tai mane vis dar persekioja. Todėl rungtynės prieš „Warriors“ man yra brangesnės. Mes laimėjome“, – sakė T.Murray.

VIDEO: Tony Delk - 53 points (MOST UNLIKELY 50-POINT SCORER)

2. Tony Delkas

2000-ųjų metų gruodžio 23-ąją dieną Tony Delkas pelnė 26 taškus bei pakartojo asmeninį karjeros rekordą. Praėjo savaitė ir jis surinko 53.

Šis įžaidėjas, kuris vėliau rungtyniavo ir Atėnų „Panathinaikos“ klube, niekada daugiau neperlipo 30 taškų, o 20 pataikytų metimų per rungtynes yra dvigubai daugiau nei bet kada vėliau po istorinių rungtynių.

„Tony Delkas, kuris po ilgosios pertraukos surinko 31 tašką, jau trečiojo kėlinio pradžioje pakartojo buvusį asmeninį rekordą. Jis taip ir neatvėso. Metimų efektyvumas buvo neįtikėtinas, nes visi metimai skriejo iš dviejų taškų zonos, o tikslą pasiekė ir 13 iš 15 baudų“, – rašoma NBA pranešime.

T.Delkas yra vienas iš 34 žaidėjų NBA istorijoje, kuomet atsirado tritaškių linija, pelnęs 50 taškų nepataikęs nė karto iš toli.

VIDEO: Corey Brewer's 51-Point Game! Watch Every Made Field Goal!

1. Corey Breweris

Šešerių metų patirtį NBA turėjęs Corey Breweris 2013-aisiais sugrįžo į „Minnesota Timberwolves“. Karjeros taškų vidurkis siekė 9,5, o tritaškių taiklumas – 29,8 proc.

Jis pataikė 17 dvitaškių iš 24, 2 tritaškius iš 6, 11 baudų metimų iš 15 ir pelnė 51 tašką.

Apie C.Brewerio pasirodymą žurnalistai tuomet paklausė ir LeBrono Jameso.

– LeBronai, ar girdėjai apie Corey Brewerį? – Ne. – Jis pelnė 51 tašką! – Palauk, kas toks?!

Šis krepšininkas buvo vaidmens žaidėjas, didžiausią naudą davęs savoje aikštelės pusėje. Ūgis, atletiškumas bei gebėjimas gintis prieš kelias pozicijas pavertė jį universaliu gynėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius