Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22

Galite jo nekęsti, bet jis nerealus – Pau Gasolio magija

Rimui Kurtinaičiui buvo gėda už Pau Gasolį Malagoje, kai matė 36-erių ispaną sunkiai vaikštantį po aikštę dvikovoje su Lietuva. Bet štai šiam veteranui rugpjūčio 21-ąją Rio ant kaklo kabino olimpinį bronzos medalį. Ir tai jo dėka visa Ispanijos rinktinė lipo ant apdovanojimų pakylos. 31 taškas mažajame finale ir dar vienas magiškas Pau pasirodymas su Ispanijos rinktinės marškinėliais. Galite jo nekęsti, bet Pau yra fantastiškas žaidėjas.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl Pau Gasolio formos visa Ispanija nerimavo iki pat ketvirtųjų grupės rungtynių su Lietuva. Bet kai šis lietuvių krepšį subombardavo 5 tritaškiais iš 5 ir 23 taškais per 23 minutes, niekam nebekilo klausimų.

Aštuntosiose olimpinių žaidynių rungtynėse 36-erių krepšininkas jau pirmoje atakoje savo ilgomis rankomis sugrūdo kamuolį iš viršaus su australų pražanga.

Iki ketvirtojo kėlinio krepšinio superdidmeistris pelnė net 25 taškus.

Pau ketvirtajame kėlinyje tylėjo iki 38-osios minutės. Bet tada sekė jo metimas atsilošus, o jo dominavimą vainikavo skrydis virš lanko, kai veteranas ore pakabintą kamuolį triuškinančiai sugrūdo iš viršaus.

Jį bandęs sulaikyti Aronas Baynesas jau tik beviltiškai tupėdamas ant parketo stebėjo riaumojantį Pau Gasolį.

Šis vyras nesensta. NBA analitikai JAV aikštėse mato jį vis lėtesnį, vis netikslesnį, bet apsivilkęs Ispanijos rinktinės aprangą Pau atjaunėja gal dešimčia metų.

Tikrai daug iškentėme, bet tada pergalės dar saldesnės.

„Aš myliu rinktinę, – po bronzinio mūšio pasakojo P.Gasolis. – Man labai gera čia žaisti. Kai atstovauju Ispanijai, jaučiuosi ypatingai.

Jau ne kartą sakiau, kad rinktinėje noriu žaisti tiek, kiek galiu. Aišku, aš realiai vertinu savo galimybes, bet nieko nėra smagiau, kaip žaisti rinktinėje ir su ja nuolat kautis dėl aukščiausių vietų visuose turnyruose.

Taip, aš senstu ir kažkada nebegalėsiu to daryti. Ir kai tas laikas ateis, aš su tuo susitaikysiu.

Bus sunku, bet tokia mano kelionės dalis. Todėl dabar aš ja tiesiog mėgaujuosi. Ir sunkiai dirbsiu, kad ji tęstųsi.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos triumfas

Sunkus P.Gasolio darbas atsipirko Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Brazilijoje jis per vienerias rungtynes rinko vidutiniškai 19,5 taško (55,2 proc. dvit., 52,2 proc. trit.) ir sugriebdavo 8,9 atšokusio kamuolio.

Jis žaidė dar rezultatyviau nei prieš ketverius metus Londone (19,1 tšk., 7,6 atk. kam.) ir panašiai kaip 2008-aisiais Pekine (19,6 tšk., 7 atk. kam.).

Jis tapo rezultatyviausiu visų olimpinių žaidynių krepšininku. Nors jam jau 36-eri, ir kaip visa Ispanijos rinktinė buvo nurašytas.

„Jam rinktinė yra daugiau nei komanda. Ir tarptautinis krepšinis – ne šiaip krepšinis. Su Juanu Carlosu Navarro ir Felipe Reyesu jis žaidžia nuo kokių šešiolikos metų. Niekas rinktinei dar nesako ne. Aišku, viskas priklausys, ar pati Ispanijos rinktinė nedarys kartų kaitos. Bet Pau mums buvo gyvybiškai svarbus ir jo reikėjo kiekvienose rungtynėse“, – kalbėdamas apie Pau žaidimą 24sek sakė olimpines kovas komentavęs buvęs ispanų treneris Pepu Hernandezas.

Jis kaip vaikas džiaugėsi bronzos medaliu, kai po mažojo finalo nuaidėjo finalinė sirena. Ispanijos krepšininkai tiesiog užgriuvo aikštės vidurį.

Pagerbdamas savo brolį Marcą Gasolį, kuris negalėjo žaisti Rio dėl traumos, Pau per bronzos medalių ant ispanų kaklų fotosesiją iškėlė brolio Marco marškinėlius.

Bet per apdovanojimus pamatęs, kaip atrodo šalia stovėjusio Carmelo Anthony auksas, Pau Gasolio veidas suakmenėjo.

Nors Pau jau 36-eri, nepasotinamas nei jo krepšinio alkis, nei meilė Ispanijos nacionalinei komandai.

„Labai didžiuojuosi šia komanda, – neslėpė Pau. – Sugebėjome atsitiesti po blogo starto. Buvo labai sunku, bet turime dar vieną medalį. Ispanija yra komanda, kuri niekada nepasiduoda. Tikrai daug iškentėme, bet tada pergalės dar saldesnės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius