-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 21

Olimpiniame finale – Kevino Duranto šou ir JAV linksmybės

JAV stipriausia pasaulyje net ir atsiuntusi į olimpines žaidynes trečiąją rinktinę. Užsiliepsnojęs Kevinas Durantas sugniuždė kovinguosius serbus. Šie startavo drąsiai, bet nebeatsilaikė, kai olimpiniai čempionai ėmė lipti jiems per galvas. Trečiasis iš eilės JAV olimpinis auksas – 96:66 (19:15, 33:14, 27:14, 17:23).
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Serbija drąsiai pradėjo rungtynes ir 7-ąją minutę dar pirmavo 14:11.

Amerikiečiai nervingai brovėsi į priekį. Tą iliustravo sudėtingas DeMarcuso Cousinso dvitaškis su pražanga, po kurio jis ėmė riaumoti ir išvedė JAV į priekį 16:14.

Serbai prarado kontrolę baudos aikštelėje ir amerikiečiai ėmė lipti jiems ant galvų. 12-ąją minutę JAV po Serbijos krepšiu jau buvo sugriebusi 10 atšokusių kamuolių.

O kai užsiliepsnojo Kevinas Durantas, Serbija buvo pasmerkta.

Du „Golden State Warriors“ naujoko tritaškiai ir galingas dėjimas išjudino „Carioca“ areną. Sveikinti lyderio į aikštę subėgo visas atsarginių suolas. Tuo tarpu Aleksandras Džordževičius piktas šaukė komandą minutės pertraukėlei – 33:20.

Bet niekas nepadėjo. Nei A.Džordževičiaus patarimai, nei M.Teodosičiaus ir M.Raduljicos apeliacijos su persižegnojimu į teisėjų sprendimus.

JAV mašina buvo per galinga Serbijos nacionalinei komandai, kuri startavo drąsiai, tačiau išsigando išvydusi K.Duranto dėjimus į krepšį ir tikrą amerikiečių potencialą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas

Visa finalo intriga išgaravo dar 16-ąją minutę, kai Klay'us Thompsonas tritaškiu didino skirtumą 43:22. Jau po dviejų kėlinių amerikiečiai kvailiojo lyg būtų čempionai. Skirtumas buvo akivaizdus – 52:29. Vienas Kevinas Durantas buvo pelnęs beveik tiek, kiek visa Serbijos komanda – 24 taškus.

Po pertraukos nesunkiai buvo galima išgirsti sportbačių garsus ar trenerių pastabas. „Carioca“ ramiai laukė JAV rinktinės apdovanojimų ceremonijos.

Rungtynių pabaigoje sodindamas ant suolo Carmelo Anthony su juo jausmingai pasisveikino Mike'as Krzyzewskis. C.Anthony tai buvo ketvirtosios žaidynės ir jis tapo pirmuoju JAV krepšininku, tapusiu triskart olimpiniu čempionu.

JAV olimpine čempione tapo 15-ąjį kartą per 19 pasirodymų. Ir tai buvo jau 75-oji amerikiečių pergalė iš eilės. Pastarąjį pralaimėjimą jau sunku ir prisiminti – tai nutiko 2006-ųjų pasaulio čempionato pusfinalyje su Graikija.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pasitrauks nuo 2006-ųjų komandai vadovavęs Mike'as Krzyzewskis. Jį pakeis „San Antonio Spurs“ strategas Greggas Popovichius.

JAV: K.Durantas 30, D.Cousinsas 13, K.Thompsonas 12, P.George'as 9, C.Anthony 7, D.DeRozanas 6, K.Lowry 5, K.Irvingas 4, D.Greenas, H.Barnesas ir J.Butleris po 2.

Serbija: N.Nedovičius 13, M.Teodosičius ir M.Mačvanas po 9, M.Raduljica 7, N.Jokičius 6, S.Jovičius, S.Markovičius ir M.Simonovičius po 3, N.Kaliničius 2, S.Bircevičius 1.

Pirmasis kėlinys

JAV: Kyrie Irvingas, Klay'us Thompsonas, Kevinas Durantas, Carmelo Anthony, DeAndre Jordanas.

Serbija: Milošas Teodosičius, Stefanas Markovičius, Nikola Kaliničius, Milanas Mačvanas, Miroslavas Raduljica.

Pirmuosius taškus finale tritaškiu pelnė serbas Milanas Mačvanas – 3:0. Persvara serbai džiaugėsi dvi minutes, iki D.Jordano ir K.Thompsono dvitaškių – 3:4.

Vis dėlto amerikiečiai nepersistengė gynyboje. M.Raduljicos ir M.Teodosičiaus dvitaškiai išvedė serbus į priekį 7:4.

Pirmąsias 5 minutes Serbija atsilaikė – pirmavo 9:7 ir pristabdė pasiutusį JAV puolimą.

Kevinas Durantas sudrebino krepšį galingu dėjimu, o DeAndre Jordanas išrašė trijų pakartojimų vertą bloką Milošui Teodosičiui. Tačiau serbai laikėsi – 7-ąją minutę pirmavo 14:11.

Nervingai, bet amerikiečiai brovėsi į priekį. DeMarcusas Cousinsas dvitaškiu su pražanga persvėrė rezultatą ir iš pasitenkinimo riaumojo po serbų krepšiu – 16:14.

Pirmąjį kėlinį JAV laimėjo 19:15.

Antrasis kėlinys

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius

Antrojo kėlinio pradžioje JAV serbams siuntė pavojaus signalą – 23:15.

Serbus žudė kova dėl atšokusių kamuolių. 12-ąją minutę amerikiečiai jau buvo atkovoję net 10 kamuolių puolime. Palyginimui, serbai – vieną.

D.Cousinsas baudų metimais pirmą kartą JAV sukrovė dviženklį pranašumą – 25:15.

Kevinas Durantas užsiliepsnojo. Du jo tritaškiai ir galingas dėjimas išjudino „Carioca“. Sveikinti lyderio į aikštę subėgo visas atsarginių suolas. Tuo tarpu Aleksandras Džordževičius piktas šaukė komandą minutės pertraukėlei – 33:20.

Smūgis po smūgio. Jau 14-ąją minutę vienas svarbesnių serbų žaidėjų Nikola Kaliničius gavo 4-ąją pražangą.

Serbai žegnojosi po teisėjų sprendimų. Bet buvo ir patys kalti dėl to, kas vyko aikštėje. O ten Kevinas Durantas 14-uoju tašku 15-ąją minutę baudė Serbiją 38:22.

Intriga blėso dar 16-ąją minutę su Klay Thompsono tritaškiu 43:22.

Serbijos žaidimo planas griuvo kaip kortų namelis. Milošas Teodosičius slidinėjo ant parketo, amerikiečiai vogė vieną kamuolį po kito ir po dviejų kėlinių pirmavo 52:29. Kevino Duranto sąskaitoje jau buvo 24 taškai.

Trečiasis kėlinys

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas

Po pertraukos situacija aikštėje stabilizavosi. Aprimo ir sirgaliai. Nesunkiai buvo galima išgirsti JAV trenerių pastabas, Aleksandro Džordževičiaus patarimus ir sportbačių garsus. 24-ąją minutę JAV pirmavo 55:33.

25-ąją minutę prasidėjo negailestingas Serbijos triuškinimas – 64:35.

Rungtynės priminė 2014-ųjų pasaulio čempionato finalą, kuriame Serbija neturėjo jokių šansų. Po trijų kėlinių JAV pirmavo 79:43.

Ketvirtasis kėlinys

Alfredo Pliadžio/LTOK nuotr./Aleksandras Džordževičius
Alfredo Pliadžio/LTOK nuotr./Aleksandras Džordževičius

Serbai dar rodė nagus agresyviai žaisdami prieš amerikiečius. Jeigu ne amerikiečių šypsenos, teisėjai galėjo ir neišvengti apsistumdymų.

Milošas Teodosičius apsižodžiavo su DeMarcusu Cousinsu. Bet šiaip jau seniai nebebuvo jokios intrigos.

Iš nuobodulio JAV sirgaliai ėmė šaukti „Draymond! Draymond!“, ragindami M.Krzyzewskį nuo suolo pakelti Draymondą Greeną. Ketvirtojo kėlinio viduryje strategas patenkino prašymą.

O amerikiečiai finišavo besimėgaudami krepšiniu ir kurdami šou intrigos taip ir nesulaukusiems žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius