-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05

„Heat“ verčia naują puslapį komandos istorijoje: Chriso Bosho karjera klube baigėsi

Oficiali NBA svetainė patvirtino, jog Chriso Bosho karjera „Miami Heat“ klube yra baigta. Krepšininkas su ekipos vadovais susitarė jau prieš keletą savaičių, o aikštėje jį paskutinį kartą matėme 2015-2016 m. sezone. Oficialiai komanda savo puolėją atleido, tačiau tai buvo tik formalumas.
Chrisas Boshas
Chrisas Boshas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis ėjimas leido „Heat“ klubo vadovams algų kepurėje artėjančiam sezonui atlaisvinti net 25,3 mln. JAV dolerių, o jie bus panaudoti sudėčiai stiprinti. C.Boshas vis tiek gaus savo pinigus ir teoriškai savo karjerą tęsti gali kitoje komandoje, tačiau vargu, ar kažkas ryšis rizikuoti.

Kol kas kitas krepšininko žingsnis nėra aiškus, tačiau C.Bosho era Majamyje baigėsi.

„Heat“ komandos atstovai nieko nelaukę pranešė ir gerą žinią – 1-asis puolėjo numeris bus iškeltas į „American Airlines“ arenos palubes, o jo daugiau negalės naudoti joks kitas krepšininkas.

„Chrisas smarkiai pakeitė savo gyvenimą ir karjerą, kai persikėlė į Majamį, – dėstė komandos prezidentas Patas Riley. – Jis į gerąją pusę pakeitė ir mūsų klubo gyvenimą, o apie tokius pokyčius iš pradžių net nesvajojome.

Amžinai liksime skolingi CB už tai, kad jis mums padėjo pasiekti net keturis NBA finalus bei iškovoti du titulus.

Net nėra abejonių, kad Chrisas yra vienas geriausių krepšininkų mūsų ekipos istorijoje.“

C.Boshas penkerių metų sutartį su „Heat“ pasirašė 2014 metais, kai LeBronas Jamesas nusprendė sugrįžti atgal į Klivlandą. Iš viso krepšininkas šio kontrakto dėka uždirbs apie 118 mln. JAV dolerių, tačiau sužaidė vos 97 rungtynes.

Kartu L.Jamesas, C.Boshas ir Dwyane'as Wade'as Majamyje rungtyniavo ketverius metus ir visus juos žaidė NBA superfinale.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane\'as Wade\'as ir Chrisas Boshas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas, Dwyane\'as Wade\'as ir Chrisas Boshas

„Chrisui visuomet linkėjome tik paties geriausio, – teigė komandos kapitonas Udonis Haslemas. – Visi suprantame, kad pastarieji keleri metai jam buvo labai sunkūs.“

C.Boshas 2014-2015 m. sezone sužaidė 44 rungtynes, o iš rikiuotės iškrito po NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio, kai jo kraujyje buvo aptikti krešuliai. Dar po metų jis aikštėje pasirodė 53 susitikimams, tačiau dėl tų pačių sveikatos problemų turėjo pamiršti galimybę rungtyniauti 2016-ųjų „Visų žvaigždžių“ mače Toronte.

Nuo to laiko C.Boshas daugiau nesužaidė nė rungtynių, o nuo to laiko praleido 125 savo komandos susitikimus.

„Jau beveik jaučiu savo karjeros pabaigą“, – sausį teigė puolėjas.

C.Boshas ant parketo norėjo sugrįžti praėjusiais metais, tačiau nepraėjo medicininės patikros, o „Heat“ greitai nusprendė, jog ateitį planuoja be savo sunkiojo krašto puolėjo.

Majamio klubo vadovai daug informacijos apie C.Bosho būklę neatskleidė, tačiau pagal NBA taisykles, tai daryti draudžiama be žaidėjo sutikimo. Net oficialiame komandos pranešime, atleidžiant krepšininką, nebuvo paminėta jokia liga ar sveikatos problemos.

CB1 NBA praleido 13 sezonų. Septynis jis žaidė vilkėdamas „Raptors“ marškinėlius, o šešerius metus jis rungtyniavo Majamyje. Jis buvo į-įžymiojo sandėrio dalis, kai 2010-aisiais „Heat“ tapo superkomanda.

C.Boshas taip pat buvo dalimi vieno svarbiausių metimų per visą NBA istoriją. 2013-aisiais šeštose NBA superfinalo rungtynėse, atsiliekant trim taškais, jis atkovojo kamuolį ir perdavė jį Ray'ui Allenui, kuris smeigė tritaškį iš kampo likus 5,2 sekundėms iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos.

VIDEO: Legendinis Ray Alleno tritaškis 2013 metais

„Heat“ tą mačą laimėjo po pratęsimo, o vėliau nugalėję septintose finalo serijos rungtynėse tapo NBA čempionais.

C.Boshas neabejotinai pateks ir į krepšinio Šlovės muziejų, o savo karjeroje jis rinko 19,2 taško ir 8,5 atkovoto kamuolio vidurkius.

„Nekantraujame, kol galėsime iškelti jo marškinėlius į arenos palubes, – teigė P.Riley. – Šiandien judame į priekį be Chriso, tačiau linkime jam bei jo šeimai sėkmės ateityje. Jie visuomet išliks mūsų klubo dalis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius