Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

I.Brazdeikio pasiekimas: NBA vasaros lygoje rezultatyviau žaidė tik du lietuviai

Ignas Brazdeikis užfiksavo ambicingą pasiekimą NBA vasaros lygoje. Pasirodo, rezultatyviau už „New York Knicks“ naujoką per 15 metų vasaros lygoje rungtyniavo tik du žaidėjai iš Lietuvos.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kokio talento tai buvo lietuviai ir kuo jie tapo vėliau, daug pristatinėti nereikia. Tai buvo Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas, kadaise dominavę NBA vasaros lygoje.

I.Brazdeikis šių metų Las Vegaso vasaros lygoje rinko vid. 15,4 taško, atkovojo 5,2 kamuolio ir dalijo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviau už 20-metį „Knicks“ gretose rungtyniavo tik metus NBA jau žaidęs Kevinas Knoxas, turėjęs 16,8 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio vidurkį.

Trečiasis NBA naujokų biržos šaukimas RJ Barrettas taip pat rinko vid. 15,4 taško per rungtynes, bet I.Brazdeikis buvo kur kas taiklesnis. Kai lietuvis krepšį atakavo bendru 51 proc. taiklumu, tai kanadiečio pataikymas siekė tik 34 proc.

Arti I.Brazdeikio NBA vasaros lygos lietuvių istorijos metraščiuose liko Linas Kleiza.

27-asis 2005-ųjų naujokų biržos šaukimas prieš 14 metų Las Vegase turėjo 15,2 taško ir 6,2 atkovoto kamuolio vidurkį.

Geriausiai iš lietuvių vasaros lygoje sekėsi Jonui Valančiūnui. Su 18,8 taško ir 10 atkovotų kamuolių vidurkiu lietuvis 2013-aisiais tapo naudingiausiu vasaros lygos žaidėju.

D.Motiejūnas turėjo dvi solidžias vasaros lygas. 2012-aisiais „Houston Rockets“ priklausęs aukštaūgis rinko vid. 16,3 taško ir 7,8 atkovoto kamuolio, o 2014-aisiais – 16,8 taško ir 8,1 atkovoto kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius