Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 03

Iš NBA boso lūpų – nieko gero nežadanti žinutė ir Lietuvos rinktinei

NBA komisaras Adamas Silveris penktadienį pareiškė, kad NBA čempionatas veikiausiai nedarys pertraukos per olimpines žaidynes, o tai dramatiškai keis ne tik Tokijuje žaisiančių komandų sudėtis, bet ir olimpinės atrankos komandas, tarp kurių yra Lietuva.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis veikiausiai neturės galimybių žaisti Lietuvos rinktinėje kitą vasarą, sprendžiant iš A.Silverio (dešinėje) žodžių.
Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis veikiausiai neturės galimybių žaisti Lietuvos rinktinėje kitą vasarą, sprendžiant iš A.Silverio (dešinėje) žodžių. / „Scanpix“ nuotr.

Viltys kitą vasarą išvysti Lietuvos krepšinio rinktinėje žaidžiančius Joną Valančiūną, Domantą Sabonį bei Igną Brazdeikį tirpsta.

15min jau rašė apie šią grėsmę anksčiau ir tai patvirtino J.Valančiūnas, o dabar A.Silveris leido suprasti, kad ir pertraukos NBA čempionate dėl žaidynių nėra numatomos.

„Mes tai svarstysime. Galiausiai, mažai tikėtina, jei vėlai startuosime, kad sustabdytume sezoną dėl olimpinių žaidynių, – Orlande per interviu NBA TV sakė A.Silveris. – Nes žinote, tai ne tik dėl sustabdymo laikotarpiui, kol vyks žaidynės Tokijuje. Bet jiems reikia ir treniruočių stovyklų, o paskui reikės poilsio.“

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Šie A.Silverio pareiškimai nuskambėjo prieš pat antrąsias NBA finalo serijos rungtynes, kuriose „Los Angeles Lakers“ krepšininkai įveikė „Miami Heat“.

Dėl pandemijos šiais metais NBA patyrė keturių mėnesių pertrauką, o dabar finalas vyksta tuo pat metu, kai įprastai komandos jau būdavo susirinkusios pasirengimo stovykloms ir žaisdavo kontrolines rungtynes.

Naujo sezono pradžia nėra žinoma, bet tikėtina, kad naujasis NBA čempionatas neprasidės anksčiau sausio.

Jei NBA nuspręs rengti pilną sezoną, nėra šansų išvengti sankirtos su olimpinėmis žaidynėmis, kurios kitais metais Tokijuje turi vykti nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tokijo olimpinių žaidynių likimas vis dar neaiškus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tokijo olimpinių žaidynių likimas vis dar neaiškus

NBA rungtyniauja 108 svetimšaliai žaidėjai, dalies jų rinktinės labai lauks ir per per keturis olimpinės atrankos turnyrus, kurių vienas liepos pradžioje vyks Kaune.

Tokiu būdu Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas gali nesulaukti Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, kurie buvo rinktinės lyderiai praėjusiame pasaulio čempionate, o taip pat Kanados lietuvio Igno Brazdeikio, kuriam ruošiama Lietuvos pilietybė.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Nuostolių turės ir kitos komandos, tarp jų Greggo Popovichiaus treniruojama JAV rinktinė.

Štai kokie būtų bilietus į olimpines žaidynes turinčių komandų praradimai:

Japonija: Rui Hachimura („Washington Wizards“)

Nigerija: Spenceris Dinwiddie („Brooklyn Nets“), Joshas Okogie („Minnesota Timberwolves“), Al-Farouq Aminu („Orlando Magic“).

Prancūzija: Rudy Gobert'as („Utah Jazz“), Evanas Fournier („Orlando Magic“), Frankas Ntilikina („New York Knicks“), Nicolas Batumas („Charlotte Hornets“).

Ispanija: Marcas Gasolis („Toronto Raptors“), Ricky Rubio („Phoenix Suns“), Juanas Hernangomezas („Timberwolves“);

Australija: Benas Simmonsas („Philadelphia 76ers“), Patty Milsas („Spurs“), Joe Inglesas („Jazz“), Aronas Baynesas („Suns“).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos rinktinė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Australijos rinktinė

Paklaustas apie šiuos nuostolius, A.Silveris sakė: „Čia yra tiek daug neįtikėtinų žaidėjų, jei pradėtume nuo JAV rinktinės, tai mes sugebėtume suburti labai kovingą komandą.

Aš labiau jaudinuosi dėl kai kurių kitų rinktinių, nes kai kurios jų žvaigždės žaidžia mūsų lygoje, jų netektis padarytų didelę įtaką toms nacionalinėms komandoms.

Sakydamas tai, aš tik noriu pabrėžti, kad yra ypatingos aplinkybės. Net jei sukurtume planą pagal olimpines žaidynes, kaip jie sužinos, kaip atrodys pasaulis kitą vasarą, ar jie galės žengti pirmyn? Manau, kad šiais ypatingais laikais visos taisyklės yra patraukiamos nuo stalo, kiekvienas turi atlikti aiškius prisitaikymus.“


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius