Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 01 02

Iškalbingi Domanto Sabonio skaičiai – tokie, kokių dar nebuvo NBA istorijoje

Domantas Sabonis veržiasi į labiausiai patobulėjusio ir geriausio NBA šešto žaidėjo lenktynes. Tinklalapis „Fan Sided“ pateikė keletą iškalbingų 22 metų „Indiana Pacers“ aukštaūgio statistikos rodiklių.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Kai kurie skaičiai netgi istoriški.

Per vienerias NBA rungtynes D.Sabonis šį sezoną renka vid. 14,6 taško, 9,6 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo, aikštėje praleisdamas vid. 24,7 minutės.

„Fan Sided“ rašo, kad tai tik 37 kartas NBA istorijoje, kai 22-ejų ar jaunesnis lygos žaidėjas demonstruoja tokius rodiklius.

Skaičiuojant statistiką per 36 minučių vidurkį, D.Sabonis yra vienintelis 22-ejų ar jaunesnis krepšininkas per visą NBA istoriją, kuris yra toks produktyvus. Joks kitas jo amžiaus krepšininkas nedemonstravo 21 taško, 14 atkovotų kamuolių ir 4 rezultatyvių perdavimų statistikos per 36 minutes.

Nesižvalgant į jokius amžiaus standartus, tokią 36 minučių statistikos eilutę NBA istorijoje yra turėję tik legendiniai Kareemas Abdul-Jabbaras ir Elginas Bayloras.

D.Sabonis yra vienas geriausiai varžovus atsitveriančių NBA aukštaūgių.

Po atsitvėrimo, lietuvis atkovoja 44 proc. kamuolių. Tik šeši kiti NBA aukštaūgiai turi didesnį procentą.

VIDEO: Naujametiniai „Atsarginiai“: pykčius sukėlęs pervertintų žaidėjų topas, „Warriors“ bėdos ir J.Hardeno pareiškimas

Vertinant NBA rotacijos aukštaūgius, D.Sabonis patenka į 10 priekinės linijos žaidėjų sąrašą, kurie išdalija daugiausia rezultatyvių perdavimų (4,2) ir po tų perdavimų prisideda prie daugiausia taškų (9,5) per 36 minutes.

D.Sabonis talkina komandos draugams statydamas ir efektyvias užtvaras. Tik po 10 NBA žaidėjų užtvarų komandos draugai renka daugiau taškų nei po D.Sabonio. Užtvaromis centras „Pacers“ žaidėjams sukuria 8,8 taško per rungtynes.

Žaisdamas nugara į krepšį, D.Sabonis pataiko 53,3 proc. metimų ir demonstruoja panašų efektyvumą, kaip lygos žvaigždės Kevinas Durantas ar Giannis Antetokounmpo.

Su 25 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų „Pacers“ Rytų konferencijoje užima trečią vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje