Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 29

Įspūdingas Jono Valančiūno dėjimas Detroito neišgąsdino

Trečiojo kėlinio pradžioje Jonas Valančiūnas galingai sugrūdo kamuolį į krepšį su varžovo pražanga. Dėjimas buvo toks galingas, kad po jo lietuvis šūktelėjo iš pasitenkinimo. Tačiau po rungtynių Detroite „centras“ buvo gerokai tylesnis. „Toronto Raptors“ turėjo nusilenkti „Pistons“ 101:114 (25:23, 27:29, 20:37, 29:25).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Detroit Pistons“ – „Toronto Raptors“ 114:101 | Valančiūnas 11+5

23-ejų lietuvis aikštėje nebuvo toks dominuojantis, kaip tas dėjimas. Jis neprilygo vienam geriausių NBA vidurio puolėjų Andre Drummondui.

J.Valančiūnas per 21 minutę pelnė 11 taškų (5/6 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, prasižengė 4 kartus.

Lietuviui būnant aikštėje „Raptors“ įmetė 27 taškais mažiau nei varžovai, o prastesnį rodiklį turėjo tik DeMaras DeRozanas (-29), tačiau jis žaidė 14 minučių ilgiau.

J.Valančiūnas 11-tose rungtynėse iš eilės pelnė bent 10 taškų, tačiau „Raptors“ labiausiai pritrūko ne jo puolimo, o patikimos gynybos ir tvirtesnio žaidimo baudos aikštelėje.

VIDEO: Įspūdingas Jono Valančiūno dėjimas su varžovo pražanga

Kitoje aikštės pusėje A.Drummondas per 30 minučių surinko 15 taškų ir atkovojo 18 kamuolių, nors net nežaidė ketvirtajame kėlinyje.

Galbūt būtent naudingesnio Jono žaidimo ir pritrūko „Raptors“, nes šie vertėsi be karjeros rungtynes prieš porą dienų sužaidusio Kyle'o Lowry.

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey norėjo patausoti savo atakų dirigentą, bet jo vieta liko neužpildyta. Kaip ir buvo perspėjęs D.Casey, pergalės prieš „Cleveland Cavaliers“ lyg nebūta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po L.Jameso smūgio J.Valančiūnas raitėsi iš skausmo, bet pergale džiaugėsi lietuvis

„Norint būti gera komanda, turi suvaldyti sėkmę. O mes pasirodėme gėdingai. Visiškai nesigynėme. Ir ši nesėkmė visiškai nesusijusi su Lowry. Jo netektis tikrai neturėjo pakeisti nė vieno žaidėjo nusiteikimo gynyboje“, – po rungtynių pyko D.Casey.

Po dviejų kėlinių rezultatas dar buvo lygus (52:52), tačiau trečiajame „Pistons“ pelnė net 37 taškus ir pasidėjo pergalės pamatus. Šeimininkai pataikė net 14 metimų iš 18 ir atitrūko 89:72. Beje, „Pistons“ kanadiečių krepšį atakavo rekordiniu šį sezoną 58 proc. tikslumu.

Taip nutrūko keturių iš eilės „Raptors“ pergalių serija.

„Raptors“ (39-19): Terrence'as Rossas 27, DeMaras DeRozanas 20, Delonas Wrightas 13, Jonas Valančiūnas 11, Cory Josephas 10.

„Pistons“ (31-29): Reggie Jacksonas 19, Kentavious Caldwellas-Pope'as 16, Andre Drummondas 15 (18 atk. kam.), Tobias Harrisas ir Marcusas Morrisas po 14.

VIDEO: Joną Valančiūną ir „Raptors“ Detroite nugramzdino trečiasis kėlinys
VIDEO: Jono Valančiūno rungtynės Detroite: 11 taškų, bet pralaimėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius