Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 06

Įtampa kaista: rungtynių metu „Pacers“ treneris kibo į atlapus žaidėjui

Domanto Sabonio atstovaujamoje „Indiana Pacers“ komandoje – ne patys ramiausi laikai. Indianapolio klubas praėjusią naktį patyrė dar vieną pralaimėjimą, vyriausiojo trenerio Nate'o Bjorkgreno kėdė kaista, o jo asistentas pralaimėtose rungtynėse prieš „Sacramento Kings“ įsivėlė į atvirą konfliktą su žaidėju.
Rungtynių metu kilo konfliktas „Pacers“ komandoje
Rungtynių metu kilo konfliktas „Pacers“ komandoje / Stopkadrai

15min trečiadienį rašė apie ėmusią klibėti pirmą sezoną NBA vyr. treneriu dirbančio N.Bjorkgreno kėdę.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, jog „Pacers“ klube braška pasitikėjimas tarp trenerio ir žaidėjų, o norėdamas išlaikyti savo poziciją klube, N.Bjorkgrenas privalės atstatyti santykius su krepšininkais ir kitais organizacijos nariais.

Tiesa, kaip skelbė A.Wojnarowskis, 45-erių strategas rodo norą išspręsti susidariusią problemą.

Vis dėlto tą padaryti nebus lengva, kadangi Indianos ekipą kamuoja ne tik nesėkmės, bet ir tarpusavio vaidai.

D.Sabonis liko netoli trigubo dublio, bet „Pacers“ nusileido „Kings“, o dar trečiajame kėlinyje kameros užfiksavo karštą ginčą tarp N.Bjorkgreno asistento Grego Fosterio bei lietuvį keičiančio vidurio puolėjo iš Sakartvelo Gogos Bitadzės.

„Scanpix“ nuotr./„Pacers“ žaidėjai mėgino sulaikyti įsikarščiavusį Gregą Fosterį
„Scanpix“ nuotr./„Pacers“ žaidėjai mėgino sulaikyti įsikarščiavusį Gregą Fosterį

Incidentas įvyko po kelių atakų grandinės. Vienoje iš jų „Kings“ puolėjas Maurice'as Harklessas be didesnio pasipriešinimo pasipriešinimo prasiveržė po krepšiu ir įdėjo kamuolį į krepšį per viską atsainiai stebėjusį G.Bitadzę, o jau kitoje atakoje kartvelas metė ir pataikė tritaškį.

Bėgdamas atgal į gynybą, anot pranešimų, G.Bitadzė atsisuko į „Pacers“ atsarginių suolo pusę ir pasiuntė žinutę G.Fosteriui.

„Sėsk“, – įterpdamas anglišką keiksmažodį suriko 21-erių centras.

Toks jaunojo žaidėjo išsišokimas įaudrino 52-ejų „Pacers“ trenerio asistentą.

Jis ėmė šaukti ant auklėtinio, o įsikarščiavusį 211 cm ūgio buvusį krepšininką teko stabdyti net ir „Pacers“ atsarginiams žaidėjams, pirmiausia, dėl traumos nežaidusiems Mylesui Turneriui, Malcolmui Brogdonui ir Jeremy Lambui.

VIDEO: „Pacers“ trenerio ir žaidėjo konfliktas

G.Fosteris neapsiramino net ir po kurio laiko, o įsikišti į konfliktą teko ir kitiems „Pacers“ trenerio asistentams, bandžiusiems apraminti kartvelo sunervintą kolegą.

Domantas Sabonis konflikte nedalyvavo, nors kameros užfiksavo, kaip lietuvis neslėpdamas nepasitenkinimo krato galvą ir kažką burbėdamas nueina tolyn nuo įsikarščiavusių savo komandos narių.

Po mačo apie kylančias aistras komandos viduje užsiminė ir N.Bjorkgrenas.

„Kalbėjausi su abiem jais ir kalbėsiuosi toliau. Išsiaiškinsiu, kas tiksliai nutiko ir kas buvo pasakyta, o tada spręsime, ką daryti. Abu jie labai stengiasi, yra kovotojai. Jie abu žino, kas yra geriausia mūsų komandai. Bet šį kartą tai nesusiklostė gerai. Konfliktas užvirė pernelyg stipriai“, – „Pacers“ trenerį cituoja „Full Access Pacers“.

Konfliktas užvirė pernelyg stipriai.

Kalbėdamas su „Indy Star“, ant karštosios kėdės atsidūręs specialistas pripažino, jog dabartinis periodas, kai komandą kamuoja traumos ir konfliktai, vargina.

„Esame varginančiame ruože. Patiriame daugybę iššūkių bandydami išlaviruoti šiame sezone. Visų mūsų kovingumas verda, tad tokie dalykai gali nutikti“, – sakė N.Bjorkgrenas.

„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas
„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas

Jo asistentas G.Fosteris Indianapolyje dirba pirmą sezoną. 1990-2003 m. pats NBA žaidęs vidurio puolėjas įvairiems NBA treneriams talkina dar nuo 2013-ųjų.

Savo ruožtu G.Bitadzė NBA rungtyniauja antrus metus ir vidutiniškai per susitikimą pelno 5,1 taško bei atkovoja 3,3 kamuolio.

Primename, kad konfliktu pažymėtas rungtynes „Pacers“ pralaimėjo 93:104 ir patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės. Ketvirtas iš pastarųjų penkerių rungtynių pralaimėjusi komanda Rytų konferencijoje užima 9-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius