Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 04

J.Valančiūnui teks kautis už du: „Pelicans“ dėl traumos neteko Ziono

Jono Valančiūno atstovaujamos „New Orleans Pelicans“ komandos laukia sunkus periodas. Luizianos valstijos klubas pranešė, kad kurį laiką versis be savo lyderio Ziono Williamsono.
Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas
Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas / Scanpix/USA TODAY Sports nuotr.

„Pelicans“ teigia, kad Zionas patyrė pakinklinės sausgyslės traumą, dėl kurios negalės rungtyniauti mažiausiai tris savaites.

22-ejų metų atletas traumą patyrė per pirmadienio rungtynes su „Philadelphia 76ers“, kai atkovojęs kamuolį patraukė į puolimą, bet vos kirtus vidurio liniją pajuto, kad kažkas ne taip.

Z.Williamsonas nusivarė kamuolį į aikštės kampą ir atidavė jį komandos draugui, pats susiimdamas už dešinės kojos. Netrukus žaidimas buvo sustabdytas, o Zionas – pakeistas.

„Scanpix“ nuotr./„Pelicans“ lyderis Zionas Williamsonas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./„Pelicans“ lyderis Zionas Williamsonas ir Jonas Valančiūnas

Atlikti tyrimai parodė Z.Williamsono traumos rimtumą. Po trijų savaičių ji bus įvertinta iš naujo ir tada bus nustatyta, kada tiksliai į aikštę sugrįš „Pelicans“ lyderis.

Iki patirtos traumos Zionas buvo sužaidęs 29 iš 37 galimų rungtynių šį sezoną. Dvejas rungtynes jis buvo praleidęs dėl klubo sumušimo, trejose rungtynėse nežaidė dėl dešinės pėdos sumušimo, o gruodį nedalyvavo trijuose mačuose dėl ligos.

Tada, kai žaidžia, Zionas yra ryškus „Pelicans“ lyderis, per susitikimą rinkdamas po 26 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Ypač gerai jis žaidė gruodį, kai vidutiniškai pelnė po 29,8 taško, o mėnesio pabaigoje pagerino ir karjeros rekordą, į „Minnesota Timberwolves“ krepšį įmesdamas 43 taškus.

Papildomų problemų „pelikanams“ kelia ir tai, jog jau nuo lapkričio 25-osios rungtyniauti dėl kairiojo kojos nykščio traumos negali Brandonas Ingramas. „Pelicans“ trenerio Willie Greeno teigimu, puolėjas jau dirba aikštelėje, bet dar nesudalyvavo nė vieno pilnoje komandos treniruotėje.

„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas
„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas

Tai reiškia, kad didesnis krūvis artimiausiuose mačuose gali tekti lietuviui Jonui Valančiūnui, kuris šį sezoną pasislinko į šešėlį, per susitikimą rinkdamas po 13,5 taško ir 9,4 atkovoto kamuolio – mažiausiai nuo 2018-2019 m. sezono pradžios Toronte.

„Pelicans“ labai sėkmingai pradėjo sezoną ir 23-14 pergalių ir pralaimėjimų balansu Vakarų konferencijoje užima trečiąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje