-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27

Jamesui Andersonui – „Kings“ trenerio ir žvaigždės pagyros bei vieta starto penkete

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgirio“ klubą į priekį tempę amerikietis Jamesas Andersonas padarė įspūdį „Sacramento KIngs“ treneriui George'ui Karlui. Nors 26-erių amerikiečio statistika pasirengimo fazėje nebuvo įspūdinga, tačiau strategui patinka krepšininko žaidimas ir jis net galvoja apie vietą J.Andersonui starto penkete.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Andersonas ikisezoninėse „Kings“ rungtynėse per 19 minučių vidutiniškai įmesdavo 3,8 taško ir sugriebdavo 1,6 atšokusio kamuolio. Vis dėlto, G.Karlas teigė, kad komandai jis davė kur kas daugiau.

„Jo skaičiai neparodo, kaip gerai, mūsų manymu, jis žaidžia. Jis žaidėjas, kuris nedaro nesąmonių, jo nereikia prižiūrėti. Manau, kad jis yra mano draudimas tarp atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto pozicijos. Aš juo jau dabar pasitikiu. Jis nežaidė įspūdingai, tačiau buvo tikrai solidus“, – apie buvusį „Žalgirio“ lyderį kalbėjo G.Karlas.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje ekipa turi trečiametį Beną McLemorą bei iš „Spurs“ pasikviestą Marco Belinelli. Vis dėlto, J.Andersonas yra kitokio stiliaus žaidėjas. Pirmieji du yra metikai ir snaiperiai, o tokio puikaus gynybos specialisto kaip J.Andersonas „Kings“ kaip tik trūko.

„Jis yra toks žaidėjas, kokio mums reikia. Tai vaikinas, kuris gali uždengti bet kurį žaidėją, blokuoti metimus bei yra atletiškas. Jis daro kitus žaidėjus geresniais, o tokie komandos nariai visada yra reikalingi“, – J.Andersonui pagyrų negailėjo „Kings“ žvaigždė Rudy Gay.

Jo skaičiai neparodo, kaip gerai, mūsų manymu, jis žaidžia. Jis žaidėjas, kuris nedaro nesąmonių, jo nereikia prižiūrėti.

„Aš nekenčiu, kai per mane pelno taškus, todėl stengiuosi kuo geriau gintis vienas prieš vieną“, – savo gynybos paslaptį atskleidė J.Andersonas.

Įdomu, kad nepaisant neįspūdingos statistikos, G.Karlas svarsto NBA starte trečiadienį leisti J.Andersonui žaisti „Kings“ starto penkete. Jis pradėjo ir pastarąsias komandos ikisezonines rungtynes.

„Man reikia suprasti, kurios komandos dalys tinka viena prie kitos. Nė vienam žaidėjui vienas ar kitas sprendimas dėl starto penketo nereikš nuosprendžio“, – sakė G.Karlas.

J.Andersonas į NBA buvo pakviestas „Spurs“ klubo 20-uoju šaukimu 2010 m. Prieš atvykdamas į „Žalgirį“ jis visą sezoną praleido „76ers“ ekipoje, 62 iš 80 rungtynių pradėjo starto penkete. Filadelfijoje J.Andersonas rinko po 10 tšakų, 3,8 atk. kam., ir 1,9 rez. perd. per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius