Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 15

Joną Valančiūną sekmadieniui taupę „Grizzlies“ išplėšė pergalę

„Memphis Grizzlies“ klubas (38-33) patausojo savo svarbiausius žaidėjus, tarp jų ir Joną Valančiūną, bet penktadienį namie ir be lyderių 107:106 palaužė „Sacramento Kings“ (31-40).
„Memphis Grizzlies“ žaidėjas Desmondas Bane mače su „Sacramento Kings“.
„Memphis Grizzlies“ žaidėjas Desmondas Bane mače su „Sacramento Kings“. / „Scanpix“/AP nuotr.

Sakramento krepšininkai galėjo laimėti šias rungtynes, bet paskutinėmis sekundėmis Terence'o Daviso tritaškis nebuvo taiklus, tad pergalė liko „Grizzlies“ rankose.

Abiem komandoms tai buvo mažos reikšmės mačas.

12 vietą Vakaruose užimantis „Kings“ nebeturi vilčių patekti į NBA atkrintamąsias varžybas ir baigs sezoną po kelių dienų.

Tuo tarpu „Grizzlies“ žinojo, kad galutinė vieta reguliariajame čempionate spręsis sekmadienį.

Tada Memfio komanda žais išvykoje su „Golden State Warriors“, kuri turi identiškus rodiklius – 38 pergalės ir 33 pralaimėjimai.

„Warriors“ rikiuojasi aštuntoje vietoje, o „Grizzlies“ devintoje, bet rungtynės sekmadienį gali apversti komandų vietas, o tai reikštų geresnę poziciją prieš NBA įkrentamąsias kovas, kuriose šį sezoną dėl vietos atkrintamosiose varžysis 7-10 pozicijas užėmę klubai.

Tad penktadienį „Grizzlies“ neleido į aikštę net aštuonių žaidėjų, tarp jų ir ankstesnių rungtynių penkių starto penketo krepšininkų, įskaitant Joną Valančiūną.

„Akivaizdu, kad laukia kertinės rungtynės, – jau apie susitikimą su rezultatyviausiu lygos žaidėju Stephenu Curry ir „Warriors“ galvojo „Grizzlies“ treneris Tayloras Jenkinsas. – Dar daug gero krepšinio mums prieš akis. Didžios rungtynės sekmadienį.“

NBA įkrentamosiose varžybose 7-10 vietas Rytų ir Vakarų konferencijose užėmę klubai varžysis įkrentamosiose varžybose pagal tokį modelį:

7-8 vietas užėmę klubai susikaus kartą tarpusavyje, o laimėjusi ekipa pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose lauks po šešis geriausius klubus.

Pralaimėjusi komanda turės dar vieną galimybę dvikovoje su 9-10 vietas užėmusių klubų rungtynių nugalėtoju. Kitaip tariant, 7-8 vietas užėmusios ekipos turės laimėti po vieną įkrentamųjų mačą, kad patektų į atkrintamąsias varžybas. 9-10 pozicijas užėmę klubai privalės laimėti 2 rungtynes, kad patektų į akrintamąsias kovas.

Visų NBA rungtynių penktadienį rezultatai:

„Detroit Pistons“ (D.Sirvydis 16) – „Denver Nuggets“ 91:104

„Philadelphia 76ers“ – „Orlando Magic“ (I.Brazdeikis 21) 122:97

„Memphis Grizzlies“ (J.Valančiūnas nežaidė) – „Sacramento Kings“ 107:106

„Washington Wizards“ – „Cleveland Cavaliers“ 120:105

„Oklahoma City Thunder“ – „Utah Jazz“ 93:109

„Dallas Mavericks“ – „Toronto Raptors“ 114:110

„Houston Rockets“ – „Los Angeles Clippers“ 122:115

„Golden State Warriors“ – „New Orleans Pelicans“ 125:122.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius